KUMBUL’DAN SÜRE TALEBİ

CHP Antalya İl Başkanı Kumbul, halkın belediyelerin nasıl borçlandırıldığını bilmesi gerektiğini söyleyerek, “Borçları bilerek buralara geldik. Belediye başkanlarımıza halkın biraz süre tanıması, onların yaptıklarını görmeler

SİYASET 12.09.2019 10:26:24 0
KUMBUL’DAN SÜRE TALEBİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ile Rafet Zeybek, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Gazipaşa’ya yapılacak yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Antalya’nın bütün ilçelerini ziyaret ettiklerini söyleyen İl Başkanı Kumbul, ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve ilçe örgütlerini ziyaret ederek bölgenin sorunlarıyla ilgili rapor hazırladıklarını söyledi.  İl Başkanı Kumbul, “ Siz kendi bölgenizdeki sorunları zaten biliyorsunuz. Her ne kadar ‘Yolu, suyu olmayan, elektriği olmayan bir köy bırakmadık’ diye geçen dönem defalarca açıklama yapılmasına rağmen, yaylaları ziyaret ettiğimiz zaman hala asfaltı olmayan, hala suyu elektriği olmayan yerler var. Antalya hem sahili hem yaylasıyla bütün bir bölge. Nasıl aşağıya hizmet ediyorsak, yukarıya da öyle hizmet etmeliyiz. Siz bu dönem büyük oranda yaylalardaki hizmetleri bitirip sahile ineceksiniz. Belediyeyi ciddi bir borç yüküyle aldınız ama bunları büyük oranda yapılandırdınız. Bir taraftan borç ödeyip, bir taraftan hizmetler devam ediyor. Biz kimin ne açıklama yapıp, ne dediğine bakmıyoruz. Hem borç ödeyip, hem hizmet yapıyoruz. Bunun için vatandaşa hiç dert yanmadık. Ancak belediyeler nasıl borçlandırıldı, bunu vatandaşın bilmesi lazım. Sonra çıkıp ‘Borç edebiyatı yapıyorsunuz’ diyorlar. Borç edebiyatı ile alakası yok. Borçları bilerek buralara geldik. Belediye başkanlarımıza halkın biraz süre tanıması, onların yaptıklarını görmeleri gerekiyor” dedi.

 

“BAŞARIMIZI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMALIYIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye genelinde büyük başarılar elde ettiklerini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya ve Gazipaşa bazında da bu başarının geçerli olduğunu dile getirdi. Bundan sonra yapacaklarının çok önemli olduğuna değinen Zeybek, “Asıl şimdiden sonra yapacaklarımız çok önemli. Bunu sürdürülebilir kılmak, partimizi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlamak için bizlere çok ciddi görevler düşüyor. Milletvekilleri olarak, belediye başkanlarımızın her zaman yanındayız. Bize düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Hep birlikte el ele başarmak zorundayız. Bir  'Alo' demeniz bile yeterli olacak. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

“SORUNLAR KADEME KADEME ÇÖZÜLECEK”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerini sunan Milletvekili Av. Cavit Arı, “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in temel ilkelerini savunan ve bu ilkelerle kurulmuş bir partidir. Gazipaşa’mız da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ismi verilen bir ilçemiz. Bu anlamda Gazipaşa'nın özel bir yeri vardır. Belediye başkanımızı, 31 Mart’tan beri gerçekleştirdikleri için kutluyorum. Belediye anlamında Gazipaşa'nın bazı sorunları olduğunu tüm kamuoyu biliyor. Başkanımız, bu sorunları kademe kademe çözmeye çalışıyor. Daha yolun başındayız. Düzgün bir planlamayla Gazipaşa’mızın gerek merkezinin,  gerek köylerinin sorunlarını en iyi şekilde çözeceğine inanıyoruz. CHP’nin hizmet anlayışıyla sorunların en güzel şekilde çözüleceğini biz hep birlikte göstereceğiz.  Parti örgütlerimizin de partililerimizin de, hepimizin belediye başkanlarına destek olmamız gerekiyor. Her türlü görevde yanınızda olduğumuzu tekrar ederek başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Gazipaşa’nın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Görevi devralalı kısa bir süre oldu. Diğer ilçelere göre çok fazla köyümüz ve yaylamız var. Gazipaşalı vatandaşlar için çok önemli olan yaylaların bu sene yüzde 99 ihtiyaçlarını karşıladık. Kimseyi mağdur etmedik. Yayla sezonu bitiyor, çalışmalarımızı artık merkeze yönlendiriyoruz. Şu ana kadar Güneyköy Mahallesi’nin asfaltını bitirdik. Delik Deniz için çalışmalarımız var.  Şuanda Zeytinada, Kırahmetler, Muzkent mahallelerinde çalışmalarımız var. Hem geçmiş dönem borçları ödeyip hem bugün için yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik sıkıntımız yok sayılır, sadece borçları ödemek için paraya ihtiyacımız var. Onu da halledeceğiz” dedi.

 

“TURİZM İLÇESİ OLMA HAYALİMİZ VAR”

 

Gazipaşa’nın turizm ilçesi olma hayali olduğuna değinen Başkan Yılmaz, “18 uygulamalarını başlattık. Tahmin ediyorum 1 yıl içerisinde ekonomik sıkıntımızı da aşarız. Turizm ilçesi olma hayalimiz var. En kısa zamanda çalışmalarımız, planlarımız meyvesini verecektir. Turizm hiç yok değil, ancak daha üst seviyelere taşımak bizim görevimiz. Deniz kenarlarını temizlememiz ve elden geçirmemiz gerekiyordu, bunları yaptık. Sürekli olarak da yapıyoruz” diye konuştu.

 

ELEMAN SIKINTISI VAR

 

Belediyenin rutin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yılmaz,  Rutin belediye işlemlerini yapıyoruz. Eleman sıkıntısı yaşıyoruz biraz. Geçen yıl 60-70 tane işçi İŞKUR’dan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışıyordu. Onların süresi bitti, yerine henüz yenisi verilmedi. Bu uygulama devam edecek mi bilmiyoruz, ama biz etsin istiyoruz. Tabi ki 60-70 kişi gidince personel sayısında bir eksiklik oldu. 220 personelle tüm Gazipaşa’ya;  yaylalara, köylere, sahile, merkeze hizmet vermeye çalışıyoruz. Umarım bu sıkıntıyı da yakın zamanda çözeriz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27