Tarih: 12.09.2019 10:22

CHP’Lİ VEKİLLER MUHTARLARI DİNLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti.  Belediye İş Merkezi’nde bulunan dernek binasında gerçekleşen ziyarette muhtarların şikâyet ve talepleri dinlendi.  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cuma günü Halk Büfe’de muhtarlarla bir toplantı yapacağını belirterek, tüm muhtarların toplantıya hazırlıklı gelmesini istedi.  Başkan Yılmaz, her muhtara bir anket formu vererek mahallelerinin genel ve acil sorunlarıyla ilgili bilgi alacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Cuma günü Halk Büfe’de yapacağımız toplantıya hepinizi bekliyorum.  Toplantıda her birinize anket formu vererek;  mahallenizin sorunları nelerdir, kışa kadar halledilmesi gereken acil sorun hangileridir,  bunları almak istiyorum. Daha sonra bunları değerlendirip, kışa kadar verilmesi gereken acil problemlere eğilmek istiyorum” dedi.

 

“TESADÜF DOĞUDAN BAŞLADIK”

 

Belediye Başkanı Yılmaz, doğu mahallelerinden başlayarak sorunları gidermeye başladıklarını ifade ederek, “Batıdaki muhtarlardan biraz sabır bekliyorum. 53 mahalleye 5 ayda yetişme şansımız yoktu. Tesadüf doğudan başladık batıya doğru gidiyoruz. Yazın da yayla yolarlıyla uğraştık. Önümüzdeki günlerde bütün köylerin yol sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

 

“MUHTARLARIN ÖNEMİNİ BİLİYORUM”

 

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, 2009-2014 yılları arasında Antalya İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunduğunu söyleyerek, “Seçildikten sonra Alanya’dan başlayarak bütün ilçelerde muhtar arkadaşlarımla toplantılar düzenlemeye çalıştık. Hatta Gazipaşa’da iki kez toplantı yaptık. İyi bir iletişim kurarak muhtarlarımızın, köylerimizin sorunlarını olabildiğince gerçekleştirmeye çalıştık. Muhtarlar kendi bölgesinin sorunlarını çözme gayretinde olan, kurumlar arasındaki diyalogu sağlayan en önemli mekanizmadır. Sizlerin önemini bilen bir kişiyim” dedi.

 

“GAZİPAŞA’YI TERCİH ETTİ”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, Ankara’da Gazipaşa’yı yıllarca temsil ettiğini söyleyen Milletvekili Arı, “Yılların emeğinin karşılığı olan emeklilik ikramiyesini almış birisin burada, fedakârca bir mücadele içine girmesi bence çok önemli bir karardı. ‘Ben bu konuda kararlıyım, bu konuda da başarılı olacağıma inanıyorum ve seçimi kazanacağım’ dedi. O zaman yolun açık olsun abi dedik ve sonuna kadar da yanında yer aldık. Belediye başkanımız mesleki en uç noktadayken Gazipaşa’yı tercih ederek, önemli bir sürece dahil oldu. Nasip oldu, belediye başkanlığını kazandı” diye konuştu.

 

“BU KISA SÜREDE OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY BEKLEMEYİN”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın önceki dönemde karara bağlanan bütçe düzenlemesiyle çalışma yaptığını söyleyen CHP Milletvekili Cavit Arı, bu nedenle 2019 sürecinde olağanüstü bir şeylerin beklenilmemesi gerektiğine vurgu yaparak,  “5 ay gibi bir süreçte ki kimse sihirbaz değildir. Resmi kurumlarda bütçe kanunu denen bir olay vardır. Bütçe kanunu her yıl 1 Kasım’da planlanır ve karara bağlanır. Karara bağlanan bütçe bir sonraki yılın yani bu yıl için söylersek,  2019 yılı Kasım ayı meclisinde karara bağlanacak bütçe,  2020 yılının Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlar. Dolayısıyla belediye başkanımızın bu dönem yani 2019 dönemindeki uygulamalarının bir kısmında eli bağlı. Kendi takdir haklarıyla alakalı konularda geçmişten gelen bütçe düzenlemesinden dolayı eli bağlı. Ancak yeni alacağı kararlarla belirli düzenlemeler yapabilir. Bu nedenle de 2019 sürecinde olağanüstü şeyler beklemek kanuna da uygun değil, partiye de uygun değil. 2 gündür öğrendiklerimizle görüyoruz ki,  kısa sürede çok güzel bir planlamayla önemli sonuçlara giden işler başlamış. Bu da çıtanın her geçen gün yükselerek gideceğini gösteriyor.  Sizler de acil ihtiyaçtan bir sonrakine doğru kademe kademe planlanacak projelerle, Gazipaşa Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne programlarınızı aldırmaya çalışacaksınız.  Karara bağlanan, bütçeye bağlanan yatırımların bir sonraki yıla yapılma ihtimali doğacak.  Sizler Büyükşehirden beklendiklerinizi ilçe başkanımızın önderliğinde, derleyip toplayıp iletin. Oradan da yatırıma ve bütçeye bağlanmasını sağlayın ifadelerini kullandı.

 

“MUHTARLARLA İLGİLİ MECLİSE TEKLİF VERECEĞİM”

 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise muhtarlığın daha da güçlenmesi için yasal olarak ne yapılabileceği konusunda araştırma yaptığını ifade ederek “Muhtarlar yerel yönetimlerin temelidir. Son yıllarda her ne kadar yetkileri azaltılmış, işlevi zafiyete uğratılmış olsa bile tarihimizden beri yerelse önce muhtarı bilir vatandaşımız. İlçe belediye başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız vekiller olarak bizler, sorunları sizlerden alacağız. Nasıl çözebiliriz, ne yapabilirizin tartışmasını yapacağız.  Muhtarlığın daha da güçlendirilmesi için yasal olarak ne yapabiliriz araştırıyorum. Ayrı bir bütçesinin olmasını çok önemsiyorum. Muhtarlarla ilgili meclise bir teklif vermeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından muhtarların, mahalleleriyle ilgili istek ve şikayetleri dinlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —