PAZARCILAR DERT YANDI

Gazipaşa’da, Belediye Fuar Alanı’nda pazar günleri yapılan düğünlerden dolayı mağdur olduğunu iddia eden pazar esnafı, sorunlarını dile getirmek için Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker’le bir araya geldi. Pazar

GÜNDEM 11.09.2019 11:12:56 0
PAZARCILAR DERT YANDI

GAZİPAŞA’DA, Belediye Fuar Alanı’nda pazar günleri yapılan düğünler, pazartesi günü fuar alanına giyim pazarı açan esnafları çileden çıkardı. Pazar günü yapılan düğünlerden dolayı giyim pazarı esnafı olarak mağdur olduklarını iddia eden pazarcılar, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez’le birlikte Gazipaşa Belediyesi’ne giderek yetkililerden çözüm istedi. Belediye toplantı salonunda esnaflarla toplantı Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, pazarcıların yaşadığı sıkıntıları dinledi. Özellikle pazar günü Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı’nda yapılan düğünlerden dert yanan pazarcılar, pazar günü gece geç saatlere kadar tezgahlarını kuramadıklarını ve çevre halkının tepkisini çektiklerini dile getirdiler.

 

ASIL MAĞDUR ESNAFLARIMIZ

 

Esnafın çektiği sıkıntıları daha önce Gazipaşa Belediyesi’ne yazdıkları dilekçede dile getirdiklerini söyleyen Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Biz daha önce pazar günleri fuar alanında düğün yapılmaması gerektiği konusunda başkan beyle görüştük ve olur sözü aldık. Ancak verilen söz tutulmadı ve pazar günleri burada düğün yapılmaya devam edildi. Ardından belediyeye bir dilekçe yazdık. Bize verilen cevapta; düğün yapacak dar gelirli vatandaşların mağdur edilmemesi için bizim talebimiz reddedildi. Burada bir mağdur varsa o da bizim esnaflarımızdır. Çünkü pazartesi günü açılan giyim pazarında tezgahlar bir gün önceden açılıyor. Dolayısıyla pazar günü akşam esnalarımızın burada tezgahlarını açmaları lazım. Düğün olduğu zaman, pazarcılarımız gece geç saatlere kadar tezgah açmakla meşgul oluyor. Durum böyle olunca çevre sakinleri de sesten rahatsız oluyor. Biz belediyemizin bu sorunumuzu çözmesini bekliyoruz” dedi.

 

“BİZİ İKİNCİ SINIF İNSAN OLARAK GÖRÜYORLAR”

 

Düğün dolayısıyla gece geç saatlere kadar tezgah kurmakla meşgul olduklarını söyleyen bir pazar esnafı, “Biz düğünlerden dolayı mağduruz. Pazar günleri düğün olduğu zaman yeri geliyor sabaha kadar tezgah açmayla uğraşıyoruz. Bu esnada çıkan seslerden dolayı çevre sakinleri rahatsız olduğu için fuar alanın çatısına patates, soğan ve taş fırlatıyorlar. Bizi ikinci sınıf insan olarak görüyorlar. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

 

“BAŞIMIZDA TEF ÇALARLAR”

 

Pazarcıların sıkıntılarını dinleyen Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, Zabıta Müdürü Fatih Uysal’la birlikte sıkıntılara dair not aldı. Toker, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’na katılan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konu hakkında bilgilendirilip, gerekli çözüm yollarının masaya yatırılacağını ifade etti. Belediye fuar alanında düğün pazar günü düğün yapılmaması durumunda vatandaşların tepki vereceğini söyleyen Toker, “İki tarafı da memnun edecek bir çözüm üretmemiz lazım. Zaten burada düğün yapan vatandaşlarımızın imkanı kısıtlı. Biz burada pazar günleri düğüne izin vermezsek, bizim başımızda tef çalarlar. Onun için herkesi memnun edecek bir çözüm üretmemiz lazım” şeklinde konuştu.