HERKESİN GÖZÜ GAZİPAŞA’DA

Alanya’da turizmcinin yanı sıra emlak piyasasının da kurtuluşu olarak görülen Gazipaşa Havalimanı’ndan ilçemizin yararlanamadığını söyleyen vatandaşlar, siyasilere çağrıda bulunarak Gazipaşa için ortak mücadele edilmesini istedil

GÜNCEL 11.09.2019 11:11:28 0
HERKESİN GÖZÜ GAZİPAŞA’DA

GAZİPAŞA’DA turizmcilerin yanı sıra başta emlakçılar olmak üzere birçok sektör kurtuluşu havalimanının büyütülmesinde ve ikinci pistin yapılmasında bulunuyor. Alanya ve bölge turizminin kurtarıcısı olarak alınan ve dönemin DYP Milletvekili rahmetli Hayri Doğan tarafından ödeneği konularak yapımına başlanan ve 1991 yılında Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un döneminde bitme aşamasına getirilen, ardından tüm malzemeleri alınarak Mardin Havaalanı'na taşınan Gazipaşa Havalimanı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu bitirilerek hizmete açılmıştı.

 

EMLAK PİYASASININ TEK UMUDU GAZİPAŞA HAVALİMANI

 

Açıldığı günden buyana uçak ve yolcu sayısı artan Gazipaşa Havalimanı, Alanya başta olmak üzere ülke turizmine ve ekonomisine büyük katkılar sağladı. Sağlamaya da devam ediyor.  Havalimanının Gazipaşa’da olmasına rağmen ilçemiz hak ettiği payı alamıyor. Geçtiğimiz günlerde emlakçılar bir basın yayın organında açıklama yaparak sadece turizm değil, emlak piyasasının bile tek umudunun Gazipaşa Havalimanı olduğuna dikkat çektiler.

 

HERKES TEK YÜREK OLMALI

 

Birçok Gazipaşalı, havalimanından yeteri kadar faydalanılamadığını söylüyor. Havalimanın büyütülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten vatandaşlar, siyasilere çağrıda bulunarak Gazipaşa için ortak mücadele çağrısında bulundular. Vatandaşlar, “Alanya ve bölge turizmi umudunu havalimanının büyütülmesine, ikinci bir pistin yapılmasına bağlarken, Gazipaşa’da ise bu doğrultuda hiç bir çalışma yapılmıyor. Havalimanın büyütülmesi ve ikinci pistin yapılması sadece iktidar partisi temsilcilerini değil, tüm siyasilerin ortak paydası ve amacı olmalıdır. Siyaset ve partiler üstü bir gayeye hizmet etmek için hep birlikte el ele verilmeli ve tek yürek olunmalıdır.  Deyim yerinde ise boyacısından simitçisine kadar topyekûn bir seferberlik başlatılmalı havalimanı yetkilileri ile görüşülmeli, siyasiler bir araya gelip Ankara’ya çıkarma yapmalılar. 18 uygulamaları bir an önce bitirilip, ilçemizdeki turizm yatırımlarının önü açılmalı. Tabi ki bunlar yapılırken yeşil alanlar korunmalı, Alanya gibi ilçemiz betona teslim edilmemeli. Tüm bunlar için bir an evvel harekete geçilmedi” diyerek ilçeyi yönetenlerden ve siyasilerden beklentilerini açıkladılar.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27