HİZMETE ENGEL

Eylül ayı meclisinde Selinus Şirketi’nin bütçesine sermaye aktarımı gerçekleşmedi. Sermaye aktarımı yapılmayan şirketin akıbeti merak konusu oldu.

GÜNDEM 9.09.2019 11:19:28 0
HİZMETE ENGEL

GAZİPAŞA Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda görüşülen Selinus İnşaat Malzemeleri ve Limitet Şirketi bütçesine sermaye aktarımı gündeme bomba gibi düşmüştü. Mecliste söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, Ticaret Sicil’de 10 bin TL olan şirket sermayesinin başka kaynaklarda 4,5 milyon TL olarak gözüktüğünü söylemesi kafalarda soru işareti bırakmıştı. Yoğun tartışmaların gölgesinde sermaye aktarımının kabul edildiği düşünülürken, mecliste salt çoğunluğun sağlanamadığı ortaya çıktı.

 

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

 

Gazipaşa Belediyesi’nin şirketi olan Selinus İnşaat Malzemeleri ve Limitet Şirketi bütçesine sermaye aktarımıyla ilgili yapılan yanlış ortaya çıktı. Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildiği zannedilen sermaye aktarımının salt çoğunluk sağlanamadığı için kabul edilmediği ortaya çıktı. Eylül ayı meclisine katılan 24 meclis üyesinden sermaye aktarımına 10’u evet,   9’u hayır oyu kullanırken, diğer meclis üyeleri ise çekimser kaldı. Mecliste salt çoğunluğun sağlanabilmesi için 12 meclis üyesinin evet oyu kullanması gerekiyordu. Salt çoğunluk sağlanamadığı için sermaye aktarımı meclise takıldı.  Sermaye aktarımının yapılmadığı şirketin akıbetinin ise ne olacağı merak konusu.

 

ŞİRKETİN DURUMU İNCELENECEK

 

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Selinus Şirketi’ne sermaye aktarımı meclisten geçmedi.  Şirketin durumunu yeni inceletmeye başladım. Durumunu bilmiyorum. Bu güne kadar şirkete sermaye aktarımı bu şekilde yapılmış. Şuan acilen para aktarımı gerektiği için eski uygulamayı devam ettirelim istedik” dedi. Şirketin durumunu inceleyeceğini ve başka bir çözüm yolu bulmaya çalışacağını dile getiren Yılmaz, bunun kısa bir süre içerisinde olmayacağına dikkat çekti.  Başkan Yılmaz, “ Şirket kum çimento alamazsa parke taşı, bordür taşı, büz yapamayacak demektir. Alınan bu karar,  Gazipaşa’ya parke taşı döşemeyin, bordür döşemeyin, büz döşemeyin anlamına geliyor” dedi.

 

“NİYE USULÜNE UYGUN YAPILMAMIŞ”

 

Şirketin durumunu mecliste öğrendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, şirketin muhasebecisinin eski AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit olduğunu söyleyerek, “Muhasebeci kendilerinin. Bir hata varsa muhasebecinin hatası. Niye sermaye aktarımını usulüne uygun yaptırmamışlar ki?” diye sordu.

 

KİM MUHALEFET KİM İKTİDAR?

 

İYİ Parti Meclis Üyesi ve Belediye Encümeni Mehmet Yüksel’in şirketin durumuyla ilgili mecliste yaptığı açıklamalara sitem eden Belediye Başkanı Yılmaz, “ Mecliste kimin muhalefet kimin iktidar olduğu anlaşılmadı” dedi.  Belediye Başkanı Yılmaz, “ Madem biliyorlardı da daha önce niye gelip söylememişler. Kendisi encümen üyesi muhalefet partisinden değil ki. Meclis atışmalarını gördünüz. Kimin muhalefet, kimin iktidar olduğu anlaşılmadı. Ben mecliste uyardım. Şirketin durumunu orada söylenmez.  Belediye bizimdir.  Yapılan bir yanlış varsa muhasebe hatası varsa, bunun yeri orası değildir. Bunu encümende açması gerekirdi” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27