'2024’DE EMANETİ GERİ ALACAĞIZ'

Gazipaşa Belediyesi’ni 2024 yılında geri alacaklarını söyleyen Doğan, “Emaneti 2024’te geri almaya kararlıyız ve yeminliyiz” dedi.

SİYASET 6.09.2019 10:20:46 0

 

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan,  parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.  İlçe gündemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Gazipaşa’nın menfaatine atılacak her adımın arkasında olacağını söyledi. AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş’ın  ‘Çivi bile çakamazlar’ sözlerinin yanlış yorumlandığını söyleyen Başkan Doğan,  bu konuyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. AK Parti döneminde yapılan yatırımların çıkarılması durumunda Gazipaşa’dan geriye bir köy kalacağını ifade eden Doğan, ilçenin şimdi şehir olma yolunda ilerlediğinden bahsetti.  Başkan Doğan, “Sayın Muhittin Böcek’in konuşmalarını okudum. Sayın Ömer Güven’in mülakatına göz attım. Çivi bile çakamazlar sözüne ‘Sikke bile çakarız’ ifadesini doğru bulmuyorum. Üslup bu olmamalıydı. Şimdi bende daha büyük bir şeyi çakacağımızı mı ima edeyim. Doğru değil. Çivi bile çakamazların arkasındaki durum şudur. 265 kilometre sıcak asfalt dökmüş bir Ak Parti belediyeciliği ve iktidarı var. Karşımızda ‘Sıcak asfalt dökemeyiz, imkânımız yok’ diyen de bir belediyecilik var. Onu kınamıyorum. Yalan mı söylesin. İmkânı yoksa sıcak asfalt dökemeyecek bunu zaten biliyoruz. Bizimde iktidar belediyeciliği derken, iktidar gücü arkasında olan bir belediyeden bahsediyoruz.  Bizde doğru söylüyoruz, onlar da doğru söylüyor. ‘Onlar hizmet yapamayacağız’ derken doğru söylüyor, kaynak yok. İktidar belediyeciliğiz hizmet yaparız kardeşim,  derken bizde doğru söylüyoruz. AK Parti döneminde yapılan yatırımları Gazipaşa’dan atsanız,  geriye sadece köy kalır. Şimdi şehir olma yolunda ilerleyen bir Gazipaşa’mız var. Bunu Gazipaşa Ak Parti’ye borçlu. Bizim çividen kastımız bu. Demir sikkeden bahsetmiyoruz, demir çividen de bahsetmiyoruz. Ben siyasetçilerimizin lafı doğru anlayıp, doğru cevap vermesini isterim” dedi.

 

“EYVALLAHIM YOK”

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ASMEK’te görevli oğlu Muhammet Ali Doğan’a yönelik açıklamasına cevap veren İlçe Başkanı Doğan, ‘Görevini yapmıyorsa yarın çıkışını versinler’ diyerek kimseye eyvallahı olmadığını kaydetti. AK Parti İlçe Başkanı Doğan, “Ömer kardeşimi, başkanımı da severim. İncitmek istemem. Buradan bir şey söyleyip onu da kırmak istemem. Ama velâkin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Muhammet Ali Doğan diye bir mühendis var. Ailesel, özel durumlara giren ya da yumuşak olarak gördüğü noktadan vururum düşüncesinde hareket etmesi hiç şık değil.  Ömer Güven ya da herhangi bir ilçe başkanımız ya da belediye başkanımız ya da geçmiş siyasetçilerimizin çocuklarını kendi çocuklarımdan ayırırsam namerdim. Ama kendi çocuğumda oraya 3,5 sene oldu gireli ki aldıranda ben değilim. Oraya geldikten sonra da 3,5 sene boyunca hiçbir şikayet olmadı. Oturmasıyla, yatmasıyla, gelmesiyle, gitmesiyle, çalışmasıyla ilgili. Ama şimdi siyasetin kirli tarafından bakıp, amiyane bel altı siyaset yapma kolaylığını seçip,  böyle bir yaklaşım ortaya konursa biz bunu şık bulmayız. Benim çocuğum oturuyorsa, oturduğunu tespit etmişseniz, verimli değilse öbür çocuklar ve öbür işçilerle yani kendi cenahlarından, kendi aldıkları işçilerle adil değerlendirmek kaydıyla yarın açığa alabilirsiniz. Mühendis Muhammet Ali Beyin bir açığı varsa, oturuyorsa, çalışmıyorsa, emredileni, görevini yapmıyorsa yarın çıkışını versinler.  Asla eyvallahım yok, asla şahsi, nefsi ve ailevi nedenlerden dolayı ne karşı tarafı kırıcı bir şey söylerim ne de minnet ederim. Siyasetçilerin konuşurken ne konuştuğunu bilmelerini isterim. Birbirimizin çocuğunu ortaya atacaksak,  yarın başka birileri de birilerinin başka bir şeyini ortaya atar. Sonra millet seyreder, siyasetçiler de gülünç hale gelir” diye konuştu.

 

“KÖSTEK OLAN DEĞİL, DESTEK OLACAĞIZ”

 

Gazipaşa’ya yapılacak yatırımlar için Ankara’da görüşmeler yaptığını söyleyen Doğan, ilçeye yapılacak hizmetin her türlü siyasi hesabının dışında olduğunu söyledi. Gazipaşa’nın menfaatine atılacak her adımın arkasında olacağını ifade den Doğan,  “Ankara’ya gittiğim zaman Havacılık Fakültemizin yerini nasıl temin ederiz. TOKİ ile ilgili gelişmeleri nasıl faal hale getiririz. Turizm yatırımlarının önünü nasıl açarız. İhaleye çıkan kemer tadilatı ve restorasyonuyla ilgili sonucu nasıl getirebiliriz, kaynağın arkasını nasıl temin ederiz.  Bakanlık boyutunda,  hükümetin,  bizim yapmamız gereken bir şey varsa buradan oraya kadar giderek nasıl çözeriz. Gerek belediyemizin, gerek hükümet yatırımlarının aksamaya uğramadan, sıkıntıya uğramadan, Gazipaşa’ya hizmet eder hale nasıl getirebilirizin sevdası içinde olan, heyecanı içinde olan bir siyasetçiyim ben.  Bunun içinde buradan söz veriyorum. Gazipaşa’nın menfaatine atılacak her adımın arkasında olacağım, yanında olacağım, hizmetkârı olacağım. Bunu kim atarsa atsın. Sayın belediye başkanı atabilir, başka birisi atabilir fark etmez. Biz köstek olan değil, destek olan pozisyonda olacağız. Çünkü siyasette, siyasetçilerde 5 senede bir değişir ama Gazipaşa değişmez. Gazipaşa’nın halkı buradadır. Biz onlarla aynı mevlitte buluşacağız, aynı salın koluna yapışacağız, aynı cenazede, düğünde bayramda buluşacağız. Birlikte oynayıp birlikte güleceğiz ve bu şehirde yaşayıp, bu şehirde öleceğiz. Gazipaşa’ya hizmet her türlü siyasi hesabımın, siyasetin önündedir.  Bunu da fiilen göreceksiniz” diye konuştu.

 

“HANGİ YATIRIMLAR DURDURULMUŞ?”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan, durduğu iddia edilen yatırımlarla ilgili kendisine  ‘Ankara’ya gidelim bu işi çözelim’ şeklinde bir talepte bulunup, bulunmadığının sorulması üzerine İlçe Başkanı Doğan, “Hayır efendim. Bana Sayın belediye başkanımızdan ya da diğer partilerin herhangi birisinin ilçe başkanlarından ‘Haydi şu yatırımla ilgili ya da şunla ilgili Ankara’ya ya da Antalya’ya gidelim. Destek olun bize’ denilmedi. Bu güne kadar.  Hangi yatırımlar durdurulmuş, hangi ödenek durdurulmuş onu merak ediyorum. Koru Sahil Projesi’nin nasıl yapıldığını biliyorsunuz. Hibeyle yapılan bir proje. Hibeyle ilgilide bakanla bizzat görüştüm. Hibenin diğer kalan bölümünün serbest bırakılmasıyla ilgili ricalarımızda bulunduk. Bakan da buna sıcak bakıyor zaten. Bu süreç biz kazanmış olsaydık da belki böyle ilerleyecekti.  Kaynakların nasıl geldiğini ve dağıtıldığını bilmeden burada yapılan teknik bir aksamayı hükümet bu konuda aleyhte çalışıyor ve hibeyi durdurdu diye yansıtmaları yanlış. Kemer içinde aynı haber yapıldı. Hatta belediye başkanımız gitti, Kemer önünde fotoğraf çektirdi. N e alakası var belediye başkanımızla Kemer’de yapılan yatırımın. Ne alakası var” dedi.

 

“O İŞ PAZARLIKLA OLMAZ”

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in  ‘Eski devlet hastanesini bize verdirtsin’ şeklindeki sözlerine karşılık Doğan, “Yok öyle bir şey. Pazarlıkla olmaz o iş. Gelecekler, oturacaklar, uzlaşacağız. Bana yardımcı olmak istiyorsa değil. Ben onlara yardımcı olmak istemiyorum. Ben Gazipaşa halkına yapılacak yatırımlara, Gazipaşa’ya yardımcı olmak istiyorum. AK Parti Belediyeciliği döneminde, şimdiki kademe olarak kullanılan yeri, sayın bakanımızın bilgisi dâhilinde üniversiteye Havacılık Fakültesi’nin yapılmasıyla ilgili söz vermiştik. Şimdi üniversite müdürümüz gitti, bizde rica ettik. Burayı üniversite binası yapılması için tahsis edelim, bende size yardımcı olayım. Kademeyi hazine alanına taşırız, bende orada yardımcı olurum. Hazineden oraya devrinde kolaylık sağlarız. Orası daha önceden öngörüldü, çalışıldı, uğraşıldı. Ben alternatif sunuyorum, pazarlık yapmıyorum. Millete hizmet babında belediyemizin elini genişletecek bir şey varsa gene sonuna kadar hazırım. Amacımız millete hizmet” ifadelerine yer verdi.

 

ÜÇLÜ KOMPLEKS DÜŞÜNÜYORUZ

 

Eski Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana Gençlik Merkezi, Yaşlı Bakım Evi ve Aile Sağlığı Merkezi kompleksi yapmayı düşündüklerini söyleyen İlçe Başkanı Ali Doğan, “Eski hastanenin yeriyle ilgili çalışmamız var. Orada aklımızdan geçen 3’lü bir proje. Gençlik Merkezi, Yaşlı Bakım Evi ve Aile Sağlığı Merkezi. Bu 3 kompleksi içerecek bir inşaat yapma modeli var mı?  Onu araştırmaya devam ediyoruz.  Bu dediğimiz alanlarda, Gençlik Merkezi, Yaşlı Bakım Evi ve Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili ciddi bir boşluk var. İhtiyaç var Gazipaşa’da. Eğer yapabilirsek, böyle bir şey düşünüyoruz oraya. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Doğrudur, gecikmesi söz konusudur. Oradaki meczup görüntüden dolayı kamu rahatsızlığını anlıyorum. Ama düzeltmek de yine bize AK parti’ye düşecek” dedi.

 

YARGIYI İŞARET ETTİ

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nde, Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi Limitet Şirketi’yle alakalı ortaya atılan iddialara karşılık Doğan  “Aktarılan paralar büze gitti, kuma gitti, hizmete gitti, yatırıma gitti. Giden adres belli. Bunun dışında başka ima edilen ya da bilinen bir şey varsa yargı orada. Yapacak bir şey yok. Biz hizmet ettik borçlandık, başkaları da hizmet etsin onlarda borçlansın. Bizde yardımcı olalım. Yoksa şirketin özeli ya da oradaki başka şeyi belediyenin özel işidir. Ben bilemem. Onla ilgili önemli bir şey olursa, sayın meclis üyelerime talimatı veririm. Konuyu araştırın derim. Açıklanması gereken bir şey varsa açıklarız.  Meclis üyeleri olaya yaklaşırken hizmet Merkezli ve nasıl hizmet edilebilir. Belediyemiz vatandaşa hizmet ederken önü nasıl açılabilir. Bu konuda geçmiş yapılan hizmetlerdeki örneklerde göz ödünde bulundurularak para aktarımı gibi, şirket aracılığıyla belediyenin hizmet üretmesinin nasıl kamu menfaati açısından değerine bakar. Oradaki şirketin muhasebesi, şirketin geriye dönük İş ve işlemleri, şirketle ilgili yapılan herhangi bir para aktarımı ve para harcamasıyla ilgili süreçler tamamıyla ilgili endişe, şüphe, kaygı varsa oradaki belediye başkanı başta olmak üzere, meclis üyeleri ve daha sonrada bu konuda gerçekten tatmin edilemez bir pozisyon varsa farklı kurumların sorumluluğunda olan bir şey. Evet. Biz çekimser oy kullandık. Çünkü Gazipaşa için yapılacak hizmetlerin devamı için çekimser oy kullandık. Yani bunu derken evet ya da hayır da diyebilirdik. Çekimser oy kullanmanın hizmetlerin taraftarı, hizmetlere engel olmama anlamında AK Parti’nin duruşu olduğunu beyan etmek isterim” diye konuştu.

 

“BİZDE KOLTUK KAVGASI OLMAZ”

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, AK parti İl Başkanı Ethem Taş’a yönelik sözlerine yanıt veren Doğan, “Ak Parti kongreleri, AK Parti koltukları kavgasız, gürültüsüz,  bir parti nizamı ve düzeni içerisinde, dava şuuru ve bilinciyle değişir. Dava şuuru ve bilinciyle, dava neyi gerektiriyorsa hiçbir koltuk sahibi itiraz hakkına sahip değildir. Onun için sayın il başkanımız o koltuğu hakkıyla temsil etmektedir, sonuna kadar da temsil edecektir. Ama bunu söyleyenlerin kendi kongrelerindeki sandalyelerin havada uçuştuğunu ve koltukların nasıl dönüştüğünü ve değiştiğini, koltuk için nelerin yapıldığını geçmiş fotoğraflara ve kayıtlara bakmalarını isterim. Kongre süreci başlayacak. Resmi bir takvim ortaya konmuş değil. Sayın Genel Başkanımız kongre takvimini açıkladıktan sonra, teşkilat olarak bizler toplanırız. Hemen kongre sürecini başlatırız. Çalışmalarımız takvimin emrettiği şekilde ilerler. Takvim geldiği zaman Sayın Genel Başkanımızın emrettiği şekliyle sandık konur. Genellikle bizim partimizde teamüller önceden görüşülür. Bu sene nasıl yapılacağını bilmiyorum. Genel Merkezimiz ve genel başkanımız neyi emrederse ben dahil herkes ona tabidir.  Dolayısıyla bizde koltuk kavgası ve koltuk yarışı olmaz. Nasıl ki 17 yıldır hiçbir gücen genlik ve kırılganlığa meydan vermediğimiz gibi bundan sonra da Gazipaşa merkezli, Antalya merkezli ve ülkenin tamamında dava neyi emrediyorsa, kimi işaret ediyorsa, onun arkasında dim dik durmaya hazırız. Hiçbir nefsi hesabımız yok. Bu koltuk için de yok olamaz da. Yoksa aksi takdirde dava adamı olunmaz. Koltuk adamı, düzen adamı, zaman adamı olursum. Ama benim bir tek hesabım var. Dava adamı olmak. Onun için çalışacağım” dedi.

 

“EMANETİ GERİ ALMAYA YEMİNLİYİZ”

 

Gazipaşa Belediyesi’ni 2024 yılında geri almaya yeminli olduklarını kaydeden Doğan, “31 Mart’ta çok olağanüstü bir olay mı oldu, onu anlamıyorum. Demokrasi tecelli etmiştir, halk kararını vermiştir. Gazipaşa, Antalya ve diğer merkezlerde halkın kararına saygılıyız. Gazipaşa başta olmak üzere aldığımız oy artmıştır. Antalya’da oyumuz artmıştır. Millet İttifakı’nda MHP’nin ve Ak Partinin dışında bütün birimlerin toplandığı bir pozisyon oluştu. Sanki bir yerel seçim değil de, Türkiye’yi genel seçim havasına soktular. Dolayısıyla da millet böyle bir tepki verdi. Milletin tepkisine ve kararına saygılıyız. Amma velakin emaneti 2024’te geri almaya kararlıyız ve yeminliyiz” ifadelerinde bulundu. Gazipaşa’da CHP’nin seçimi kazanmasında İYİ Parti’nin etkisinden bahseden Doğan, “İYİ Parti olmamış olsaydı rüyalarında görürlerdi. İYİ Parti ve Millet İttifakıyla gelen bir durum var.”

 

“ İTTİFAKIN GARABETİNE UĞRADIK”

 

İttifakın garabetine uğradıklarını söyleyen İlçe Başkanı Doğan, “Millet bizi cezalandırmadı. İttifakın garabetine uğradık. Oyumuzu Antalya ve Gazipaşa’da arttırmışız.  19 ilçe arasından oyuna arttıran ilçeler arasında üçüncüyüz.  Bunda da en büyük pay hizmet yatırımlarıyla AK Parti belediyeciliği. Ondan sonra da zımba gibi bir teşkilat. İlçe başkanı başta olmak üzere tüm teşkilat mensupları AK Partinin ruhuna, dokusuna, ahlak ve edebine uygun kişilerdir” dedi.

 

“YÖNETİMİM BENİM ALTIMI OYMADIĞI İÇİN ZAYIF OLUYOR”

 

AK Parti yönetiminin zayıf olduğuna dair söylemler duyduğunu kaydeden Doğan, “ Sokakta duyduğum şu cümleler beni üzüyor. Ali Doğan iyi de ama yönetimi zayıf.  Bu yönetimdeki her kişi en az benim kadar, Ali Doğan kadar kuvvetli.  Ve her kişi en az benim kadar Ak Partili ve her kişi siyaset üretmek ve Ak Parti adına hizmet koymak için Ak Parti adına adım atmak için gövdesini, çocuklarını, işini, cebini, parasını feragat eden emek veren insanlar. O açıdan arkadaşlarımızın bazısının yeni siyasete, benimle yönetim anlamında başlamış olmaları ve ufak tefek siyasi tecrübesizliklerinin olmuş olması yönetim zafiyeti anlamına gelmez. Tecrübesiz denilebilir.  Daha önceki yönetimleri ve başka yönetimleri biliyoruz. Yönetimim benim altımı oymadığı için zayıf oluyor, yönetimim gidip başka şeylerin peşinde olmadığı için zayıf oluyor. Ben bütün yönetimlere saygı gösteriyorum. Bütün ilçe başkanlarıma da saygı gösteriyorum. Ama kendi yönetimimle, meclis üyelerimle, mahalle başkanlarımla gurur duyuyorum.  AK Parti olarak güpgüçlü bir şekilde ayakta durmaya devam edeceğiz. Her zaman yönetimime, arkadaşlarıma sahip çıkmışımdır. Bu yönetim, bu arkadaşlar biz gidiyoruz diyene kadar bu partinin başında, bu kadar da iddialıyım” diye konuştu.

 

“BAŞHEKİMLİK TALEBİ OLMADI”

 

Eski Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’in, başhekimlikle ilgili bir isteğinin olup olmadığının sorusunu yanıtlayan Doğan, “Kesinlikle bana başhekimlikle ilgili bir talep beyanda bulunmadı. Başhekimliği istediğini düşünmüyorum. Sayın belediye başkanımızın böyle bir talebi olursa en doğal hakkıdır, değerlendirilir. Herhangi bir doktorun da hakkıdır. AK Parti’ye hizmet etmiş birinin bu konuya talepleri saygı değerdir. Adil Bey bu konuda ne benimle görüşmüştür, ne talep etmiştir. Ne de bizim parti yönetiminden birisine talep etmiştir. Hala başhekimimiz görevdedir. Görevdeyken böyle bir şeyi birinin talep etmesi şık olmazdı. Bundan sonra sayın başhekim gideceğini beyan ettikten sonra sayın Adil Çelik’in böyle bir şey söylemesi doğaldır. Olağandır. Parti yetkili kurullarımız, teşkilatlarımız vardır. Birlikte kararımızı uyguları” dedi.

 

“KİMSE TEK BAŞINA SAHİPLENMESİN”

 

Turizmle ilgili yatırımların önünü açmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Doğan, “Turizmle ilgili yatırımların önünü açmak için elimizden geleni yapacağız.  Kimse buradaki turizm yatırımlarına yalnız sahip çıkmasın. AK Parti başlatmıştır, Ak Parti yardımcı olacak ve bitirecektir” ifadelerini kulandı.

 

“DİKLENMEDEN DİK DURACAĞIZ”

 

Yapıcı bir şekilde muhalefet yapacaklarını, toplumu germeyeceklerini ve kışkırtmalara gelmeyeceklerini ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, “Yapıcı muhalefet olacağız. Asla toplumu germeyeceğiz. Karşıdaki siyasetçiler hangi kışkırtmayı, tahriki yaparsa yapsın. Diklenmeden dik duracağız. Ak Parti’nin edep ve üslubuna yakışır siyaset yapacağız. Gazipaşa’da hizmetin devamı için elimi değil gövdemi taşın altına koyarım. Burada durduğum sürece Antalya’yı Ankara’yı suyoluna çevireceğim.  Benimle giden varsa buradayım. Biz iktidarız Sayın Cumhurbaşkanımızı temsil ediyoruz. Bir şey istenecekse iktidardan istenecek. İktidarın ilçe başkanı benim. Bir şey istenecekse bana gelinecek”  şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27