“HESAP SORARIM”

İmamoğlu’nun, kayyum atanan HDP’lileri ziyaret etmesi hakkındaki soruyu cevaplayan İYİ Parti Milletvekili Bahşi, “31 Mart seçimlerinde CHP kazandı, İYİ Parti kazandırdı. Ekrem İmamoğlu ve bizim desteklerimizle kazanan CHP’li belediye

SİYASET 6.09.2019 10:18:40 0
“HESAP SORARIM”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, dün Gazipaşa’da İYİ Parti İlçe Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu. Burada partililerle bir araya gelen Bahşi, ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda dulundu. Gazetemiz imtiyaz sahibi Selçuk Öztürk’ün, “Birlikte ittifak yaptığınız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyum atanan HDP’lileri ziyaret etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sorusuna veren Bahşi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Mevcut ülke yönetimi görevden almayla ilgili dış ve iç politika olmak üzere iki yönlü bir amaç güttü” diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Bahşi, “Birincisi dış politikayla ilgili. Kuzey Suriye’de, bizim algılayabildiğimiz kadarıyla Suriye, Rusya, Amerika, Türkiye ve İsrail YPG’ye orada bir alan kazandırmak için anlaştılar. Yapılan anlaşmadan dolayı iç politikadaki milliyetçi kesimin tepkilerini yumuşatmak için Türkiye, PKK ile mücadele kapsamında çeşitli operasyonlar başlattı. Bu harekatlar sonucunda hep bizim Anadolu kuzuları şehit oluyor. Nedense hiç şu kadar PKK’lı öldürüldü diye açıklamalar duymuyoruz.  O sebeple, görevden alma konuları da milli refleksi yumuşatmak için yapıldığını düşünüyorum. Bunu nereden çıkardın diye sorarsınız; kayyum atamalarının ardından HDP, PKK ve diğer uzantılarının bugün ortalığı ayağa kaldırmaları lazımdı. Bunu daha önceden defalarca gördük. Kayyumla ilgili HDP’den bile itiraz gelmedi. Seçilmiş üç belediye başkanı görevden alındı ama konu kapandı gitti” dedi.

 

“TERÖRİSTLERİ BANKAMATİK MEMURU YAPMIŞLAR”

 

Kayyum atanan HDP belediyelerinin, PKK’nın dağ kadrosunda bulunan teröristleri bankamatik memuru yaptığı söyleyen Bahşi, kayyum atamalarını yerinde bulduğunu belirterek, “Öğrenebildiğim kadarıyla devletin elinde kayyum atanan belediyelerle ilgili ciddi belgeler var. Örnek vererek söylüyorum bu kişilerin Diyarbakır’da PKK’nın dağ kadrosunda bulunan teröristleri bankamatik memuru yaptığını öğrendik. Yine bu belediyelerin yaralı teröristlere doktor, ambulans ve ilaç gönderdikleri bilgilerini aldık. Yaralı teröristlerin dağdan ambulansla alınıp büyükşehirlere getirilip tedavi ettirildiği bilgilerini öğrendik. Biz milliyetçilik ve Atatürkçülük hassasiyeti yüksek olan insanlarız. Sadece bizim değil her Türk vatandaşının bu belediyelerin yaptıklarını kabul etmesi mümkün değil. Ülkeyi bölmeye çalışan, ülkenin bütün varlıklarına göz koymuş bir örgütün bu şekilde himaye edildiği bir yapının mazur görülmesi asla ve asla mümkün değildir” diye konuştu.

 

“İSTANBUL İÇİN HER YOLU DENEYECEKLERDİR”

 

İç politika bazında AK Parti hükümetinin yapılan kuyumlarla diğer belediye başkanlarına gözdağı verdiğini iddia eden Bahşi, “İstanbul’un kaybedilmesi AK Parti için her anlamda büyük bir kayıp. İstanbul’u geri alabilmek için her yolu deneyeceklerdir. Bu kayyum denemesinde de 'büyükşehir belediye başkanları bir hata yapar. Bu hatayı kullanabilecek bir ortam yakalarsak görevden alabiliriz' düşüncesi var” değerlendirmesinde bulundu.

 

“CHP KAZANDI, İYİ PARTİ KAZANDIRDI”

 

Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan HDP belediye başkanlarını ziyaret etmesini ağır bir şekilde eleştirdiğini söyleyen Milletvekili Bahşi, “31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, İYİ Parti kazandırdı. İYİ Parti’nin desteği olmadan CHP’nin tek kazanabileceği vilayet vardı o da İzmir. Başka hiçbir yerde tek başına kazanamıyordu. Bizim İstanbul’da 813 bin, Ankara’da 600 bin, Antalya’da da 248 bin oyumuz var.  İstanbul’da biz olmasak o da yoktu. Ankara’da 110 bin oy farkla kazandı biz olmasak yine kazamayacaklardı. Antalya’da 55 oy farkla kazandı. Bizim oyumuz 248 bin. Biz İYİ Parti olarak kazanmadık ama kazandırdık. Bunun anlamı nedir? Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısını yeniden rayına oturtacak sistemin savunmasını ve çabasını göstermek zorunda. Bu konuda da Ekrem İmamoğlu ve bizim desteklerimizle kazanan CHP’li belediye başkanlarının birinci görevleri görevde kalmak olacak. Kendilerini görevden aldıracak abuk subuk, saçma sapan davranışa girme hakları yok. Aksi halde hesabını ben sorarım. Sen HDP’nin görevden alınmış belediye başkanlarını kişisel olarak istediğin zaman ziyaret edebilirsin ama bugün o ziyareti edersen ben senin yakana yapışırım. Senin birinci görevin görevde kalmak. Kendini görevden aldıracak davranışlarda bulunma. Ben bu ziyaretlere karşıyım. Olumlu bakamam ve hoş karşılayamam. Net olarak bu ziyaretlere karşıyım” dedi.

 

“AK PARTİ PKK’DAN TEHLİKELİ”

 

AK Parti’ye de ağır sözlerle yüklenen İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, “Benim gözümde AK Parti, Türkiye’nin geleceği ve Cumhuriyetin bekası açısından PKK’dan daha tehlikeli. Çünkü PKK iktidara gelemez. Çünkü PKK ülkeyi yönetemez. PKK ayağa kalktığı gün Türkiye PKK’yı ayağının altına alır çiğner. Ama AK Parti şu anda devlet oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine en büyük zararı AK Parti veriyor” şeklinde konuştu.