Tarih: 06.09.2019 10:12

OKUL GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA İlçe Millim Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk Başkanlık etti. Toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Gazipaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, polis ve jandarma trafik timleriyle ilçemizde görev yapan okul müdürleri katıldı.

 

“ANTALYA’DA BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ”

 

Toplantıda, okul servisleri, kantinler, okul çevre ve güvenliği konularında taviz verilmeyeceğini söyleyen Kaymakam Cemil Öztürk, “Gördüğüm kadarıyla Gazipaşa yeni eğitim ve öğretim yılan hazır görünüyor. Gazipaşa’da 67 eğitim kurumunda, 9 bin 741 öğrencimiz ve 716 öğretmenimizle eğitim ve öğretim faaliyetleri başlayacak. İnşallah bu eğitim ve öğretim yılında olumsuz bir şeylerle karşılaşmayız. Biz Gazipaşa ilçesi olarak eğitimde iyi bir konumdayız. Hedefimiz bulunduğumuz iyi konumu daha yukarılara çıkarmak. Eğitim seviyesindeki çıtayı yükseltmek hepimizin görevi. İlçemiz Antalya’da üçüncü sıradayız. Antalya’da birinci olmak istiyoruz” dedi.

 

Okul güvenliği konusunda jandarma ve ilçe emniyet müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüteceklerini dile getiren Öztürk, “Yeni dönem öncesi okul kitaplarımız dağıtıldı. Öğrencilerimiz okulun ilk günü kitaplarını sıralarının üzerinde hazır halde bulacak. Yeni dönem için 83 bin kitap dağıttık. İlçemiz güvenlik konusunda iyi durumda. Bir okulumuzun haricinde tüm okullarımızda kamera sistemi mevcut. Öğrencilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılında güvenli bir şekilde eğitim görmelerini sağlayacağız. Yine geçen yıl olduğu gibi okullarımızda özel güvenlik personelleri görev yapacak. Okullarımızın bulunduğu konuma göre jandarma ve ilçe emniyet müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Yine kantinlerin denetlenmesi ve öğrencilerimizin sağlıklı ürünler tüketmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIMIZI KİME EMANET ETTİĞİMİZİ BİLMEMİZ LAZIM”

 

Okul servisleri konusunda titiz davrandıklarının altını çizen Kaymakam Öztürk, “Yine gündem maddelerimizden birisi de taşımacılık. Öğrenci servislerinin en iyi şekilde hizmet vermesi öğrencilerimiz için büyük bir önem arz ediyor. Bu anlamda ilçemizde bin 449 öğrencimiz okul servisi kullanacak. Bununla alakalı gerekli çalışmalar ve denetimler yapılacak. Bu yıl da servis şoförlerinin güvenlik soruşturmaları yapılıyor. Bunun yapılması bizim için önemli. Çünkü çocuklarımızı kime emanet ettiğimizi bilmemiz lazım.  Ben yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize ve tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —