HASTANEDE DEVRİM

Gazipaşa’da 2017 yılında göreve başlayan Başhekim Sözel, kısıtlı imkanlarıyla hizmet veren ilçe hastanesinde adeta devrim yaptı.

SAĞLIK 3.09.2019 10:58:14 0
HASTANEDE DEVRİM

2017 yılında Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan, Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Sözel, 2 yılda yaptığı çalışmalarla ilçe hastanesinde adeta devrim yaptı. Kısıtlı imkanlarıyla hizmet veren Gazipaşa Devlet Hastanesi’ni modern ve kaliteli hizmet veren bir kuruma dönüşmesi için çaba sarf eden Başhekim Sözel, hastaneye yaptığı hizmetlerle Gazipaşa kamuoyunun takdirini topladı. Göreve geldiği ilk günden bu yana Gazipaşa halkı için mücadele eden Sözel, Antalya ve Ankara’da yaptığı girişimlerle Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin 75 olan yatak kapasitesinin 90’a çıkarılmasını sağladı. Hekim sayısındaki sıkıntıları çözmek için ciddi adımlar atan Sözel, 2017 yılında 11 olan uzman hekim sayısını, 2019 yılında 28’e çıkartarak önemli bir başarıya imza attı.

 

EKSİKLER BİR BİR TAMAMLANDI

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Sözel’in göreve gelmesiyle hastanedeki eksik hekim sayısı bir bir tamamlandı. Hastanede eksik olan 1 çocuk hastalıkları, 1 kadın hastalıkları ve doğum, 2 genel cerrah, 2 dahiliye, 1 enfeksiyon hastalıkları uzmanı, 1 radyoloji, 1 kardiyoloji, 1 göğüs hastalıkları, 1 üroloji, 2 göz hastalıkları, 1 kulak burun boğaz, 1 fizik tedavi, 1 ortopedi, 1 nöroloji uzmanı olmak üzere 17 uzman hekim daha göreve başladı.  Sözel’den önce 11 olan uzman hekim sayısı bugün 28’e yükseldi. Başhekimin mesai arkadaşı olan Opr. Dr. Fevzi Yüksel de başhekimin göreve gelmesinin ardından Gazipaşa’nın ilk beyin cerrahı olarak ilçede görev yapmaya başladı ve yaklaşık bir yılı aşkın süre ilce halkına hizmet vermişti.      

      

ACİL’DE 7/24 İKİ HEKİM GÖREV YAPIYOR

 

Gazipaşa’da hekim sayısı arttıkça verilen hizmet kalitesi ve tedavilerin çeşitliliği arttı. Geçmiş dönemde Acil Servis’te yaşanan hekim sıkıntısı yeni göreve başlayan hekimlerle kapandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servis’inde ilk kez 24 saat boyunca 2 hekim beraber görev yapmaya başladı.

İLÇEYE ÖNEMLİ TIBBI CİHAZLAR KAZANDIRILDI

 

Hastanede yaşanan değişimler sadece hekim kadrolarında olmadı. Hastanede kullanılan ve eksik olan tıbbı cihazlarda tek tek tamamlandı.Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Sözel ve ekibinin girişimleri sonucu hayırsever vasıtasıyla osteoporoz  (kemik erimesi) tanı ve takibinde kullanılan cihazın kuruma kazandırılması sağlandı, binlerce hastanın ilçe dışına tetkik yaptırmak için gitmesi zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Meme kanseri tarama ve tanısında kullanılan mamografi cihazı yine Sözel döneminde hastaneye kazandırıldı. Mamografi cihazı sayesinde risk grubundaki kişilerin taraması sağlandı.

 

Bu dönemde hastanede kurulan modern,  yüksek kapasite ve donanımlı fizik tedavi ünitesi, Gazipaşa ve bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor. Kulak-burun-boğaz uzmanının hastanede göreve başlamasında sonra eksikliği fark edilen odiometri (işitme testi) cihazı hastaneye kazandırılarak ilçe halkının hizmetine sunuldu. Ayrıca, hastaneye donanımlı ve kapsamlı olarak ilk kez günübirlik tedavi merkezi kuruldu. Bu hizmet sayesinde günlük onlarca hasta, kaliteli ve modern sağlık hizmeti aldı. Böbrek ve idrar yollarındaki taşların kırılmasına yarayan Eswl (Taş Kırma) Ünitesi hastaneye kazandırılarak ilçe halkına hizmetine sunuldu. Bunların yanında, ultrasonografi eşliğinde girişimsel işlemler, radyoloji kliniğinde yapılmaya başlandı. Hastaneye gelen bu hizmetle, hastaların Antalya’daki hastanelere gitme zorunluluğu ortadan kalktı.

 

HASTANENİN İLKLERİ

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi, Başhekim Sözel döneminde birçok ilki yaşadı. İlçe hastanesine ilk kez nöroloji uzmanı atandı.  Hastane kadrosunda 1 olmasına rağmen, ilk kez 2 fizik tedavi uzmanı beraber çalışmaya başladı. Yeni atanan hekimlerle birlikte, hastanede ilk kez dahiliye ve genel cerrahi branşlarında 3'er poliklinik halinde hizmet veriliyor. İhtiyaç halinde, Dahiliye Uzmanı Başhekim Hasan Sözel hasta kabulü gerçekleştiriyor. İlçemizde ihtiyaç olan branşlardan biri olan enfeksiyon hastalıkları uzmanını yine Sözel döneminde göreve başladı. Bunun yanında kültür laboratuarı da kurulup hizmete açıldı. Hastanede 2 kadro olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde göreve başlayan hekimle beraber, şuan 3 genel cerrahi uzmanı görev yapmaya başladı. Hastane bünyesinde laparoskopik (kapalı) ameliyatlar da gerçekleştiriliyor.

 

EVDE BAKIM HİZMETİ

 

Kurulan evde bakım birimiyle yüzlerce hastanın evine sağlık hizmeti götürüldü. Sözel, evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşların tedavilerini yakından takip etti.

2 yıl gibi kısa bir sürede Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık devrimi yapan Sözel ve ekibi, ilçeye kazandırdığı hizmetlerle ilçe halkından tam not aldı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27