ÖZTÜRK’TEN İLK MESAJ

Gazipaşa’da göreve başlayan Kaymakam Öztürk, “Gazipaşa gelişmeye açık, kendi içinde potansiyeli olan bir yer. Hep birlikte güzel bir Gazipaşa oluşturmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

YEREL 31.08.2019 00:28:36 0
ÖZTÜRK’TEN İLK MESAJ

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanan son kararnameyle, Van İpekyolu Kaymakamlığından Gazipaşa Kaymakamlığına atanan Cemil Öztürk, ilçeye gelerek görevine başladı. Kaymakamlık binası önünde kurum amirleri tarafından karşılanan Kaymakam Öztürk,  makam odasında gazetecilere ilçeyle ilgili ilk değerlendirmesini yaptı.  Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde daha önceden görev yaptığını belirten Kaymakam Öztürk, bu nedenle Gazipaşa’nın da yabancısı olmadığını kaydetti.

 

“BÖLGEYE YABANCI DEĞİLİM”

 

15 yıllık meslek hayatı boyunca memleketin birçok bölgesinde görev yaptığını söyleyen Kaymakam Cemil Öztürk, “30 Ağustos itibarıyla Gazipaşa ilçemizde göreve başladım. Yaklaşık 15 yıllık bir meslek hayatım var. Bu zaman içerisinde memleketin farklı yerlerinde görev yaptım. Denizli'de, Gündoğmuş'ta, Sivas'ta, Şırnak'ta, Aydın'da, Van’da. Ülkemizin en doğusu Van'dan sıcak denizlerin olduğu en güneyine Gazipaşa'ya geldim. Daha önce Antalya'da görev yapmış olmam sebebiyle zaten Antalya'yı biliyorum. Bölgeyi de biliyorum. Antalya’da görev yaptığım Gündoğmuş da bu bölgeye yakındı. O dönem içerisinde gerek Alanya kaymakamımızla gerekse Gazipaşa kaymakamımızla görüşüyorduk. Dolayısıyla bu bölge benim yabancı olmadığım bir bölge” dedi.

 

“GAZİPAŞA DÜNYAYA AÇILMIŞ”

 

Gazipaşa Havalimanı ile ilçenin dünyaya açıldığını ifade eden Öztürk, “Gazipaşa'yı çok gelişmiş gördüm.  2008- 2009 yıllarında gelmiştim. O zaman havalimanı yoktu, daha yeni açılması gündemdeydi. Gazipaşa'ya havalimanı açılmış ve Gazipaşa dünyaya açılmış. Sadece Alanya, Antalya değil, herkesin bildiği bir yer haline gelmiş. Bu çok önemli ve benim önemsediğim konulardan bir tanesi. Çünkü ulaşılabilir bir yerin gelişmesi ve tanıtılması da önemli bir husus. Aynı zamanda yine bu bölgede tropikal meyvecilik çok gelişmiş. Yine o dönemde yaygın değildi. Alanya tarafında bu işi yapan belli bir kaç kişi vardı. Ama gördüm ki Gazipaşa tropikal meyvecilik konusunda ciddi söz sahibi olmuş” diye konuştu.

 

“GAZİPAŞA'YA ARTI DEĞER KATACAĞIZ”

 

Gazipaşa’nın gelişmeye açık, potansiyeli olan bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Cemil Öztürk, “Turizm anlamında da güzel gelişmeler olmuş. Buraya tayinim çıktığı zaman bir önceki Van 100.Yıl Üniversitesi Rektörü Gazipaşa'da yazlığı olduğunu söyledi. Demek ki her yerde tanınan bir yer haline gelmiş. Yakın bir zamanda 5 yıldızlı otellerle ilgili ruhsatlandırma süreci başlamış. Bu da turizmin gelişmesi anlamında çok önemli bir husus. Dolayısıyla Gazipaşa önü açık,  gelişmeye açık, kendi içinde potansiyeli olan bir yer. İnşallah biz de göreve başlamamızla birlikte Gazipaşa'ya artı değer katacağız. Vatandaşlarla, sivil toplum örgütleriyle, resmi kurumlarla, basınla hep birlikte daha güzel bir seviyeye getireceğiz. El ele güzel bir Gazipaşa oluşturmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, “Son olarak, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum'