Tarih: 29.08.2019 01:04

“ÇİVİ DEĞİL SİKKE ÇAKARIZ”

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın CHP’li Gazipaşa Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine çok sert bir dille cevap verdi.  CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, borç edebiyatı yaptıklarını söyleyen Taş’a, “AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş beyefendinin açıklamalarını okuduk. Duruşundan taş gibi olduğu belli. Kendisine Gazipaşa’ya hoş geldiniz diyorum. Doğru, borç edebiyatı yapıyoruz. İnsanları bilgilendiriyoruz. Ama borç edebiyatını boşuna yapmıyoruz. Yapılan soygunları anlatmak için yapıyoruz” diyerek geçmişe yönelik Antalya ve Gazipaşa’da yapılan ihalelerinin Sayıştay Raporu’nun araştırılmasını istedi. İlçe Başkanı Güven, “Benim ona bir teklifim var. Hala hükümet ellerinde. Geçmişte Gazipaşa’da ve Antalya’da yapılan tüm ihalelerin Sayıştay Raporunun araştırılmasını ve açıklanmasını istiyoruz. Mesela çok övündükleri sıcak asfaltın nasıl ihale yapıldığını araştıralım. Kilogramla asfalt ihalesi yapıldığını biz Gazipaşa’da duyduk.  Bunların araştırılmasını istiyoruz. Borç edebiyatına da sığındığımız yok. Gazipaşa esnafına sorabilirler,  her ay insanların alacakları ödeniyor. Bu bilgilendirmelerden rahatsız oluyorlarsa onlara diyecek bir şey yok” dedi.

 

“İLÇE BAŞKANININ OĞLU ASMEK’TE OTURUYOR”

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven,  İl Başkanı Taş’ın ‘işçi kardeşlerimizi işten çıkartıyorlar, sürgün ediyorlar’ sözlerine “İl başkanı işçileri sürgün ediyorlar diyor ama AK Parti İlçe Başkanının oğlu hala Büyükşehir de oturuyor.  İlaçlama firmasına girmiş ama ASMEK’te oturuyor, ben gözümle gördüm. Burada ben bir sürgün görmedim. Öyle bir niyetimiz de yok.  O çocukları rahat bıraksınlar, çocuklar çalışsın ekmeklerini kazansın. Biz ekmek düşmanı değiliz, biz sürgünleri onlarda gördük. İşten çıkarmaları onlardan gördük, işten çıkarılanların mahkeme kararını uygulamamayı da onlarda gördük. Şuanda o mahkeme kararlarının tazminatlarını Mehmet Ali Yılmaz ödüyor. Herhalde Sayın Taş, ayna kullanmıyor, ayna kullanmayınca da kendini göremiyor” dedi.

 

“İŞİNİ YAPAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

 

Gazipaşa’da işten çıkarılanlarla ilgili de bilgi veren Güven, “Evet, Gazipaşa’da 2-3 kişi işten çıktı. Kendi istekleriyle ayrıldılar.  Bir tanesi kendi aldıkları bir arkadaş. İşe gelmeden 2-3 ay maaş aldı. Başkan 1 ay daha takip etti. Soruşturma aşamasına gelince istifasını verdi. Bir tanesi de iş yerini beğenmedi, kendisini istifa etti. Belediye yatma yeri değil, kim işe giriyorsa iş yapmak, üretmek için geliyor. Üreten Ak Partili kardeşlerimiz de, MHP’liler de, İYİ Partililer de,  CHP’liler de çalışmaya devam ediyor. Biz çalışan işçinin siyasi kimliğine bakmıyoruz. ’ Belediye binasında belediye başkanından başka kimse siyaset yapmayacak’ diye Genel Başkanımızın açıklaması var.  Biz bunlara uyuyoruz. Belediyede siyasi bir şey gütmüyoruz. Ben ilçe başkanı olarak, belediyenin resmi aracına bir kez binmedim. Ben ilçe başkanıyım, haddimi bilirim.  Resmi araçlar devletindir, halkındır, kamunundur.  Ancak halk ve kamu biner. Köylere parti çalışmasına gittiğim zaman belediyenin araçlarını kullanmıyorum. Kendi aracımı kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİVİ DEĞİL SİKKE ÇAKARIZ”

 

AK Parti İl Başkanı Ethem Taş’ın ‘Hem Büyükşehiri hem de Gazipaşa’yı kazanan CHP zihniyeti bir çivi dahi çakmayacak” sözlerine manidar bir şekilde yanıt veren Güven, “Çivi çakamazmışız. Çok şeyler yapıyoruz. Baya baya turizm geliyor. Nohut yerini ziyaret etsin. Ne oluyor,  ne bitiyor bir görsün. Ama doğru biz köylü çocuğuyuz. Çivi çakmayı pek bilmeyiz. Zamanında eşek güttük, inek güttük, öküz güttük. Boşanmasınlar diye hepsini sikkeye çakardık, sikkeye bağlardık. Onun için merak etmesinler biz sikke çakmayı biliriz. Sikkeyi çaktığımız da da sağlam kalır” diye konuştu.

 

“TRAVMA GEÇİRDİĞİ BELLİ”

 

AK Parti İl Başkanı Taş’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Ukrayna’nın Lviv kentine yaptığı ziyareti,  kentin nüfusunun yüzde 85’inin kadın olduğunu vurgulayarak haber yapan gazetenin kupürünü ‘Böcek’ten büyük (!) icraat’ notuyla paylaşmasını ‘travma’ olarak değerlendiren Güven, “Travma geçirdiği belli. Muhittin Böcek başkanımız hakkında açıklama yapmış. Maalesef 1980’den beri ülkemizde bir kültür- ahlak yozlaşması var. 1980’den sonra insanların emperyalizme, kapitalizme ve bankalara borçlandıktan sonra karşıya bakamama hataları başladı. Sürekli bacak aralarına bakıyor. Bu da onların olağan halidir. Biz haram yemediğimiz için, kul hakkı yemediğimiz için hep karşıya bakıyoruz, bakmaya da devam edeceğiz.  O onun görüş açısıdır bizi ilgilendirmiyor. Bu panik atak olduklarının göstergesidir. Madem öne geçtiler de böyle bacak arası edebiyatı yapmaya neden devam ediyorlar anlamadım” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —