ALKÜ’YE GAZİPAŞALI ADAY

Aslen Gazipaşalı olan ve uzun yıllar Selçuk Üniversitesi'nde görev alan Prof. Dr. Abdulgani Arıkan, ALKÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

EĞİTİM 29.08.2019 01:02:52 0
ALKÜ’YE GAZİPAŞALI ADAY

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), ağustos ayı başında Alanya Alaaddin Keykubat, Bandırma Onyedi Eylül ve İskenderun Teknik üniversiteleri için rektör adaylığı başvuruları alınacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde belirlenen şartlara uygun rektör adayları 22 Ağustos’a kadar başvurularını yaptı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör adaylığı için Gazipaşalı bir isim başvuruda bulundu. Aslen Gazipaşa’nın Göçük Mahallesi Sümbüller mevkiinden olan Prof. Dr. Abdulgani Arıkan, ALKÜ’ye rektör olmak için YÖK’e başvuruda bulunduğunu açıkladı.

 

PROJELERİ HAZIR

 

ALKÜ için önemli projeleri olduğunu söyleyen Arıkan, dünyanın ilk ve en büyük Yörük Kültür Panorama ve Etnoğrafya Müzesi’ni ALKÜ’ye kazandırıp, üniversiteye ciddi bir gelir kaynağı yaratmayı amaçladığını belirterek, “Özellikle Çanakkale 1915 Panorama tasarımını gerçekleştirmiş bir tasarımcı olarak bu projenin bizzat tasarımına katkı verebilirim. Yıllık dört milyonun üzerinde turist alan Alanya'nın bu potansiyelini müze ziyareti noktasına çekilebilmesi durumunda buradan üniversiteye ciddi bir gelir sağlanabilecektir. Öte yandan Alanya’nın düşük düzey turizm konseptinden yüksek düzeyli turizm seviyesine yükselmesine bu türden projelerin ciddi katkı verebileceğini düşünüyorum. Bir kentin kültürüne üniversitelerin büyük katkı vermesi gerekir, bu anlamda; kent ve toplumdan soyutlanmış bir üniversite değil, kent ve toplumla bütünleşmiş, bilimin ve sanatın aydınlığında yol gösterici bir üniversite tasarlıyoruz. Aynı zamanda Alanya Belediyesi’nin Şehitlik Anıt Projesi üzerinde de bir yıldan fazladır çalışıyoruz ve danışmanlık yapıyorum” dedi.

 

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

 

Uluslararası birçok dergide makale, bildiri ve sayısız tasarım yayınlayan Prof. Dr. Abdulgani Arıkan, dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan 1915 Çanakkale Panorama Müzesi’nin görsel çalışmasını da yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Çocuklarda Çevre Bilinci' konulu eğitim projesinde imzası olan Arıkan, bu projenin çizgi film yapımı üstlendi.

 

ABDULGANİ ARIKAN KİMDİR?

 

Abdulgani Arıkan, 10 Kasım 1968’de Gazipaşa’da doğdu. İlk ve ortaokulu Gazipaşa’da tamamladı. Lise öğrenimini Alanya’da gören Prof. Dr. Abdulgani Arıkan, Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Öğretmenliğini bitirdi. 1992-1998 yılları arasında öğretmen olarak görev yapan Arıkan, 1998 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 2017 yılında profesör doktor unvanını alan Arıkan, ALKÜ’ye rektör adayı oldu.