“TOROS DELİKANLISINA YAKIŞMADI”

27. Dönem AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Akçocuk, Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerine tepki gösterdi. Akçocuk, Davutoğlu’nun açıklan

GÜNDEM 28.08.2019 10:48:12 0
“TOROS DELİKANLISINA YAKIŞMADI”

ESKİ Başbakan ve AK Parti eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, 23 Ağustos 2019 tarihli Sakarya Dostluk platformunda yaptığı konuşma gündemden düşmüyor. 27. Dönem AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı ve Gazipaşa Lamos Karakucak Güreşleri Ağası Mustafa Akçocuk, Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” Açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamayı talihsiz bulduğunu söyleyen Akçocuk, “Yıllarca dışişleri bakanlığı yapmış, önemli görevlerde bulunmuş, Ak Parti genel başkanlığı yapmış Davutoğlu, bugün çıkmış, hedefi belli olmayan konuşmalar ile ortalığı bulandırıp, muhalefetin değirmenine su taşımaktadır. Biz buna halk arasında tatlı su kurnazlığı diyoruz” diyerek tepki verdi.

 

“SORMAZLAR MI ADAMA”

 

Yaptığı açıklamada Davutoğlu’na sorular yönelten Akçocuk, “Sayın Davutoğlu, kimdir o insan içine çıkamayacaklar? Terörle iş tutan, terör defterlerinde ismi yazılı olan, insan içine çıkamayacak olanları bildiğini iddia ediyorsun. O dönemin başbakanı olarak, hangi suç duyurularında bulundun, hangi soruşturmaların başlatılmasına vesile oldun? Bir başbakan olarak siz, terörle iş tutan birileri var da 2015’ten beri ifşa etmediyseniz, sustuysanız, gerekli tepkiyi koymadıysanız suç işlemiş, görevi kötüye kullanmış oluyorsunuz. Bir başbakanın bunları bilmemesi mümkün değildir. Yoksa tepki verecek kadar yetkiniz iradeniz mi yoktu. Yoksa bir başbakan olarak o bahsettiğin kirli işlere bulaştın da görevden ondan mı alındın? Bugüne kadar tepki koymamanızın sebebi nedir? Tüm bu sorular aklımızı kurcalıyor? Bulduğumuz cevapların hepsi Sayın Davutoğlu’nun aleyhine çıkıyor. Bir açıklama yapsa da rahatlasak” diye konuştu.

 

“BİRLİLERİ HAZIRLADI, BUNLARI KONUŞACAKSIN MI DEDİ?”

 

Tüm bu sorulara bir cevap bulunması gerektiğine dikkat çeken Akçocuk, “2015 yılından beri bulunduğu konum gereği terörle iş birliği yapanlar, kendi deyimi ile “terör defterlerinde adı yazılı” olanlar için hangi işlemleri yaptı hangi ihbarlarda bulundu. Bulunmadıysa vatandaş olarak, halk olarak kendisinden şikayetçi olma hakkımız var mıdır? Sayın Davutoğlu’nun açıklamalarına ve zamanlamasına bakılırsa, bugün bunu Ak Parti ve MHP ittifakını yıpratmak için mi yapıyor, yoksa birlileri hazırladı, bunları konuşacaksın mı dedi? Takdiri sayın halkımıza bırakıyorum, nitelendirmeyi onlar yapsın. Ben şunu söyleyebilirim bir Toros delikanlısına, içimizden birine yakışmadı” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27