ÜRETİCİ BİLGİLENDİRİLDİ

Gazipaşa’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 13. Etap uygulamalarıyla ilgili üreticilere bilgi verildi.

GÜNCEL 28.08.2019 10:44:48 0
ÜRETİCİ BİLGİLENDİRİLDİ

GAZİPAŞA Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki üreticiler ve muhtarlar Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi konusundaki tebliğ hakkında bilgilendirildi. Gazipaşa Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü (SYDV) Ali Rıza Büyükakça, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

 

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI

 

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 13. Etap uygulamalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. 2006'dan beri projenin yürütüldüğünü belirterek, amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Programın amaçları hakkında bilgi veren Kaş, “ Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma planı çerçevesinde;  doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla program uygulamaya konulmuştur” dedi. Kaş, kırsal kalkınma destekleri programı kapsamında 2006 yılından buyana Gazipaşa’da da çeşitli projeler gerçekleştirildiğini söyledi.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 30 EYLÜL

 

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğin 2 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Kaş, “Başvurular 30 Eylül 2019 tarihine kadar Bakanlığın internet sitesinden (www.tarimorman.gov.tr) yapılacaktır.  Bilgi için tebliğ ve uygulama rehberine Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz web sayfasından ulaşılabilir.  Proje 15.11. 2020 tarihinde tamamlanmalıdır” diye konuştu.  Kaş, programın kapsamı, yatırımların gerçekleştirilebilmesi için uygunluk kriterlerini sağlayan azami başvuru alınabilmesi için gerekli müracaat şartları hakkında bilgi verdi. Kaş, sunumun ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27