Tarih: 26.08.2019 11:10

“GAZİPAŞA KENDİ KENDİNE YETİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’YA bağlı Sazak Yaylası’nda yaşayan vatandaşlar tarafından düzenlenen geleneksel  ‘Sazak Yayla Şenliği’nde Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yayla sakinleriyle buluştu.  İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, İYİ Parti Meclis Üyeleri Mehmet Yüksel ile Hasan Atay’ın da katıldığı eğlencede Başkan Yılmaz, vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti. Çalan şarkılar eşliğinde eğlenen yayla sakinleri, oldukça keyifli vakit geçirdi. Çocukluğunun yaylada geçtiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Benim çocukluğum buralarda geçti, adım atmadığım tarla girmediğim ev kalmadı. Sazak diyince ata dostlarımız, eskiler aklımıza geliyor. Rahmetli olmuş büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Kalan dostlarımıza sizlere uzun ömürler diliyorum. Belediye başkanı olarak burası benim köyüm” dedi.

 

“KÜÇÜK KÜÇÜK DOKUNUŞLAR YAPIYORUZ”

 

24 saat telefonunun açık olduğunu, istediklerinde kendisine ulaşabileceklerini aktaran Başkan Yılmaz,  53 mahalleye eşit hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Gazipaşa’mızda 53 mahalle var. Hiç birisini ayırmıyoruz,  hepsine hizmet vermeye çalışıyoruz. Kıt imkânlarla bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnanın ki, 5 yıl içinde bütün yol, atık su problemlerini çözeceğime inanıyorum. Sazak’ın yol sorunu olduğunu biliyorum. Şuanda döktüğümüz asfaltı geçici olarak görüyorum. İnşallah ileride daha güzelini yapacağız. Altyapısını yapacağız. Göreve geleli 4 ay oldu.  4 ayda 53 mahallemizde küçük küçük dokunuşlar yapmaya çalışıyoruz. Sazak aslında suyu bol olan bir yer. Ama susuzluk da çeken bir yer. Bana verilen bilgiye göre, Sazak’ın su deposu projesi hazırlanmış ihaleye çıkacak. Büyükşehir Belediyesi’nin de tasarruf tedbirleri var. Bu yüzden ihale belki biraz gecikebilir. En kısa sürede sazağın içme suyu problemi de çözülmüş olacak. Sazak’ın bizim köyden önce kullandığı bir yol vardı. İnşallah önümüzdeki bahar ayında o yolu da açacağız. İsteyen istediği yolu seçsin. Yani Çile üzerinden geçen yolu da açacağız. Baharın altyapısını yaparız. Çünkü kış geldi biraz da aşağıdaki sakinlerimize hizmet vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“İLGİLİ BİRİMLERLE İLETİŞİME GEÇİN”

 

Yaz boyunca daha çok yaylalara hizmet verdiklerine değinen Başkan Yılmaz, sahile yöneldiklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, “Yaz boyu yaylalara hizmet verdik. Bu konuda eleştiri de aldım. ‘Aşağıdaki yollar dururken neden Sazak’a asfalt döküyorsun diye?’ Dedim ki insanlar yaylaya dinlenmeye gider. Evinin önünden sürekli toz kalkıyorsa orada dinlenme olmaz. Onun için o insanlar hak ediyor dedim. Aşağıdaki mahallelerimizin de buraların da yollarını yapacağız. Hiçbir endişeniz olmasın. 24 saat telefonum açık. Muhtarım ve belediye ekiplerimle de iletişime geçebilirsiniz. İstiyorum ki mümkün olduğunca belediyede çalışan ilgili birimlere ulaşın. Onlar sorunu çözemiyorsa, bana gelirseniz mutlu olurum. Çünkü her konuya ben el atarsam hiçbir şey yapamam. Ben Gazipaşa’nın daha farklı konularıyla ilgilenmeye çalışıyorum. Ankara’da, Antalya’da işlerimiz oluyor. Meclis toplantıları oluyor, projelerin hazırlanması gerekiyor. Bunlarla uğraşırsam Gazipaşa’nın geleceğiyle ilgili bir şey yapamayız” dedi.

 

“GAZİPAŞA’MIZ KENDİ KENDİNE YETİYOR”

 

Belediyenin son durumuyla ilgili de bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Belediyemizin çok ciddi bir sorunu yok. 100 milyon civarında borç devraldık, sahipleniyoruz. Borçları ödüyoruz, ödeyeceğiz de. Geldiğimizden bu yana esnafımıza 6-7 milyon dağıttık. Esnaflarımız rahatlasın, çoluğuna çocuğuna harçlık versin istiyoruz.  Ödemelerde sıkıntımız yok. Çalışanlarımızın maaşlarını ödüyoruz. Rutin işlerimizi devam ettiriyoruz. Küçük küçük projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önceki dönemden devreden projeler vardı, onlardan Gazipaşa’mız için gerekli olduğuna inandıklarımızı sürdürüyoruz.  Önümüzdeki yıl olmazsa ondan sonraki yıl, otel inşaatlarımızda başlamış olacak.  Gördüğüm kadarıyla Gazipaşa’mız kendi kendine yetiyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Zaman zaman ufak çaplı aksamalar olabilir, bunlardan da haberdar olduğumuzda gerekeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yılmaz, yayla dönüşü Doğanca Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelip hem sohbet etti hem de sorun ve sıkıntılarını dinledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —