GAZİPAŞA’DA TROPİK ŞENLİK

Gazipaşa’da bu yıl ilk defa Tropik Meyve Hasat Şenliği düzenlenecek. Şenlik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 23.08.2019 10:41:53 0
GAZİPAŞA’DA TROPİK ŞENLİK

GAZİPAŞA’DA muz başta olmak üzere mango, papaya, pitaya, passiflora, guava, litchi, longa, avokado gibi 20’nin üzerinde tropikal meyve üretimi yapılıyor. İlçede tropikal meyve üretim alanı her geçen gün artarken, üretilen tropikal meyvelerin tanıtımı için harekete geçildi. Gazipaşa’da üretilen tropikal meyvelerin tanıtımı için bu yıl ilk defa Tropik Meyve Hasat Şenliği düzenleniyor. Cumartesi günü Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla düzenlenecek şenlik, saat 16.30’da Hükümet Konağı arkasında bulunan Atatürk Parkı yanında yapılacak.

 

ŞENLİK ÖNCESİ TOPLANTI

 

Gazipaşa’da yapılacak şenlik öncesi dün bir toplantı yapıldı. Gazipaşa Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Tan Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gazipaşa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Feyzullah Demirlek, Gazipaşa Meteoroloji Müdürü Faruk Elbengili, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü (SYDV) Ali Rıza Büyükakça ve Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik katıldı. Şenlikle ilgili tüm çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda, görüş alışverişinde bulunuldu.

 

KAYMAKAMDAN DAVET

 

Alanya Kaymakamı ve Gazipaşa Kaymakam Vekili Mustafa Harputlu, tüm ilçe halkını yarın yapılacak olan Tropikal Meyve Hasat Şenliğine davet etti. Şenliğe Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılacağını ifade eden Kaymakam Harputlu, “Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun teşrifleriyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarla iştirakçi kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla, yarın saat 16.30’da Hükümet Konağı arkasında bulunan Atatürk Parkı’nın yanında Gazipaşa’mızda yetiştiriciliği yapılan tropikal meyvelerin hasat şenliğine tüm halkımızı bekliyoruz. Bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz şenlikle Gazipaşa’mızda üretilen tropikal meyvelerin tanıtımını yapmış olacağız” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27