ÇİFTÇİYE HİBE DESTEKLERİ ANLATILACAK

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere kırsal kalkınma destekleri 13’ncü etap tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

GÜNCEL 23.08.2019 10:37:25 0
ÇİFTÇİYE HİBE DESTEKLERİ ANLATILACAK

TARIM ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri 13’ncü etap tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğ yürürlüğe girdi. Proje tutarı 2,5 milyon liraya kadar olan yatırımlar, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe alabilecek. Çiftçiler, özellikle yenilenebilir enerji projelerinde de yüzde 50 hibe desteği alabilecek. Tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılan sera yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma süresi 15 Kasım 2020'de son bulacak. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekecek.

 

Söz konusu tebliğin yürürlüğe girmesinin ardından çiftçileri, destekleme alanları ve konuları hakkında bilgilendirmek için Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce toplantı düzenlenecek.  27 Ağustos 2019 Salı günü saat 11.00’da Gazipaşa Öğretmenevi’nde yapılacak toplantıda, çiftçilerin ve potansiyel yatırımcıların, tarım ve hayvancılık konularını ilgilendiren destekleme konularında daha ayrıntılı bilgi alabilmeleri sağlanacak.