GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gönüllülük faaliyetlerine katılarak bayram öncesi yaklaşık 100 çocuğu sevindiren mezun öğrencilerini tebrik eden Müdür Koç, “Gönüllülük faaliyetlerine katılan okulumuzun mezun öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.

GÜNCEL 22.08.2019 11:36:49 0
GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü üyesi olan Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu öğrencilerinin de yer aldığı Genç Gönüllü ekibi,  Kurban Bayramı’nda anlamlı bir etkinlik geçekleştirdi. Genç Gönüllüler,        Bayramlığım Başucumda projesi kapsamında, kendi aralarında topladıkları paralarla yaklaşık 100 çocuğa bayramlık alarak hediye ettiler. Genç Gönüllüler, Bayramlığım Başucumda projesi kapsamında bayramlık alınacak gençleri evlerinden alarak giyim mağazasına götürdüler. Alışveriş sırasında her çocuğun yanında 2 gönüllü genç onlara refakat etti. Bayramlık alışverişi bittikten sonra gençler, evlerine geri bırakıldılar.

 

100 ÇOCUĞU SEVİNDİRDİLER

 

Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Koç, mezun öğrencilerini tebrik ederek, Bayramlığım Başucumda olsun’  düşüncesi ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı  Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü üyesi olan ve okulumuz mezunlarının da yer aldığı Genç Gönüllü kardeşlerimiz, bu bayramda da, Antalya'da çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler. Genç Gönüllüler,  kendi aralarında topladıkları paralar ile en az 10 çocuğa bayramlık almak için çıktıkları yolda (Ayakkabı, çorap, pantolon, gömlek/elbise) 100'e yakın çocuğa ulaşarak toplumumuzun da bu denli geleneklerine sahip çıktığını göstermelerine vesile oldular.  Toplumda bu geleneğin duyurulmasının öncüsü olan gençlerin okulumuzun mezun öğrencileri olması da daha bir önem arz etmektedir” dedi.

 

TEBRİK ETTİ

 

Genç Gönüllü ekibinin yardım yapılacak öğrencileri yakın çevreleri, komşuları ve muhtarlardan aldıkları bilgilerlerle belirlediklerini kaydeden Müdür Koç, “Bayramlığım Başucumda projesinde gönüllü gençler, yardım yapacakları çocukları tespit ederken, önce her gönüllü genç kendi yakın çevresini taradı. Komşularından ve muhtarlardan aldıkları bilgiler ile isimleri belirlediler. Bu İsimlere birkaç örnek vermek gerekirse, anneleri tarafından terk edilen 6 yaşındaki Fatma ve kardeşleri, 9 yaşındaki otizm hastası Mehmet, hayatında ilk defa bayramlık alınan 8 yaşındaki Umut, Orta Doğu’daki savaştan yanarak çıkan ve tedavisi Türkiye’de süren 6 yaşındaki Hasan ve daha nice hikayeler ile dolu çocuklarımızla proje daha değerli oldu. Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü gençleri, mezun öğrencilerimizi, sosyal sorumluluk projelerine katılım ve katkılarından dolayı tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını bekliyoruz” diye konuştu.