OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Cumhuriyet İlkokulu’nda devam eden çalışmaları inceledi.

EĞİTİM 22.08.2019 11:35:47 0
OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

GAZİPAŞA’DA okullar 2019-2020 eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Yeni dönem için okulların birçoğunda çalışmalar sona ererken, bazı okullarda da son rötuşlar yapılıyor. Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Cumhuriyet İlkokulu’nda devam eden çalışmaları inceledi. Okul Müdürü Veli Yıldız’ın da eşlik ettiği ziyaretin ardından açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş,  Gazipaşa’da bulunan 48 eğitim kurumunun yeni döneme hazır olduğunu söyledi. Herhangi bir problem olmadığına dikkat çeken Müdür Aktaş, “Herhangi bir problemimiz yok. Velilerimiz öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bizleri tercih etsinler” dedi.

9 Eylül Pazartesi günü okulların açılacağını belirten Müdür Aktaş, “Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak,  48 okulumuzun tamamında eğitim-öğretim faaliyetleri şuanda devam ediyor. Dolayısıyla tüm okullarımızda her sene olduğu gibi bu yıl da hazırlık faaliyetlerimiz var. 9 Eylül’de okullarımız açılacak. 9 Eylül’den önceki Cuma günü itibariyle tüm okullarımız eğitim-öğretim faaliyetlerine hazır olacaktır” dedi.

Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatiller olacağını ifade eden Müdür Aktaş, “Çalışma takvimimiz geldi, okullara duyurduk. Birinci ara tatil Kasım ayında yapılacak, ikinci ara tatil ise Nisan ayında olacak. Bir de yarıyıl tatilimiz olacak. Bu değişiklilikteki amacımız, öğrencilerimizin dinlenmeleri ve dinlenen öğrencilerimizin daha başarılı olması. Öğretmen sıkıntımız yok. Öğretmenlerimiz görevlerinin başında. Geçen hafta 20 bin öğretmen ataması oldu, bize 3 öğretmen geldi.  Üç öğretmenin gelmesi çok fazla ihtiyacımız olmadığını gösteriyor. O nedenle eğitim öğretim faaliyetleri için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz.” Diye konuştu.

Müdür Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Eylül ayı başından itibaren İŞKUR’dan hizmetli ihtiyacımızı karşılayacağız. Okullarımızda 32 tane yardımcı hizmetli personelimiz var. Onlarda hemen hemen her okulumuzda mevcut. Eğitim öğretim faaliyetlerine hazırız. Herhangi bir problemimiz yok. Velilerimiz öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bizleri tercih etsinler. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.