BELEDİYENİN MALLARINA KİM ZARAR VERİYOR?

Milletvekili Çetin Osman Budak’ın muhtarlarla yaptığı görüşmeye eşlik eden Belediye Başkanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada ilçede belediyenin mallarına sürekli zarar veren bir gurup olduğunu da dile getirdi.

GÜNDEM 21.08.2019 11:24:22 0
BELEDİYENİN MALLARINA KİM ZARAR VERİYOR?

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın muhtarlarla yaptığı görüşmeye eşlik etti. Belediye İş Merkezi’nde bulunan dernek binasında muhtarlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan bahsetti. Muhtarların kendisine 24 saat ulaşabileceğini kaydeden Başkan Yılmaz,  4 aydır hiç giremedikleri mahallelere öncelik vereceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, ilçede belediyenin mallarına sürekli zarar veren bir gurup olduğunu da dile getirdi.

 

“YÖNTEMİMİZ ALIŞILMIŞTAN FARKLI”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı herkesin rahat konuşabileceği zaman ayarlayarak muhtar arkadaşlarla toplantı yapacağım. Belediyeye gelen muhtar arkadaşlar biliyor, görüşmek isteyenlerle görüşüyorum, sorunlarını dinliyorum. Her toplantıda arkadaşlara şunu söylüyorum. Muhtarları mutlaka dinleyeceksiniz, mutlaka taleplerini alacaksınız. Ama yöntemimiz bugüne kadar alışılmış olandan biraz daha farklı olacak. Muhtarları dinleyeceğiz, muhtarlar dışında köyde talebi olanlar varsa onları da dinleyeceğiz. Köyde bir şey yapılacaksa yapılabilir mi yapılamaz mı? Teknik konular olduğu için buna bende değil, teknik elemanların görüşünü alıp öyle karar veriyoruz. Şuanda asfalt döküyoruz. Vatandaş telefon açıp bana kızıyor,’ Benim evimin önüne neden dökmedin’ diye.  Teknik olarak zift aracı ya da çakıl yüklü araç evin olduğu yere çıkmıyor. Bunu vatandaş bilmiyor. ‘Benim evimin önünü atladın’ diyor. O nedenle her köye teknik elemanlarımı da gönderiyorum. Talepleri alıyoruz, asfalt mı dökeceğiz, beton mu dökeceğiz, parke taşı mı döşeyeceğiz,  ona göre karar veriyoruz. Bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

TALEPLER YAZILI ALINIYOR

 

Muhtarların taleplerini yazılı olarak aldıklarını belirten Yılmaz, “Muhtarlar her zaman gözümüz kulağımız. Muhtarlar Birimi Şube Müdürümüz Kemal Tufan’la, sizlerden yazılı dilekçeyle taleplerinizi alıyoruz.  Unutmayalım ya da girdiğimiz köyün tüm taleplerini yapıp çıkalım istiyoruz. Bu yüzden talepleri yazılı alıyoruz.  Gittiğimiz zaman o köyün bütün ihtiyacını görüp çıkmak istiyoruz. Bunu birkaç mahallede gerçekleştirdik. Gazipaşa’da diğer ilçelerden farklı bir durum var. Aynı şahsın hem Gazipaşa içinde ya da yakın köyü ile yaylada ikametgahı var. Nisan ayı geldiğinde ‘Yayla yollarını aç, yaylada şunu, bunu istiyorum’ diyor. Yayla zamanı bitip sahile geldiği zaman da buradaki yer için talepte bulunuyor. 1 kişiye en az 2 yerde hizmet vermek durumunda kalıyoruz. 50 bin nüfusu 2 ile çarpmak gerekiyor. Nisan’dan bu tarafa makineleri yaylalara gönderdiğimiz için kurduğumuz ekipler ister istemez dağıldı ama şimdi yeniden oluşturuyoruz” diye konuştu.

 

GÜNEY’DE ASFALT BAŞLIYOR

 

Başkan Yılmaz, “Şuanda asfalt dökme çalışmaları devam ediyor. Elimizde olmayan nedenlerle bazı gecikmeler oldu. Yayla şenliği yaptık. Bütün personeli, makineleri yaylaya gönderdik. Arkadan bayram tatili geldi. Daha sonra zift almada sıraya girme durumunda kaldık. İkinci zift kamyonumuz geliyor. Yarın Güney’den asfalta başlayacağız. Sazak’da başlayacaktı ama yağmur yağıyormuş zemin bozulduğu için Güney ve Zeytinada’nın ardından muhtemelen yukarıdaki köylere de dökeceğiz. Gönül ister ki her yere sıcak asfalt dökelim. Görüntüsü güzel, pürüzsüz. Ama oldukça pahalı bir asfalt. İnsanlarımızı öncelikle tozdan, çamurdan kurtarmak istiyorum. Çok işlek olmayan, prestij yolu sayılmayan yerlerde sathı asfaltla işi götürmeye çalışıyoruz. Belediyenin İmkânlarıyla daha kolay olacak,  daha ekonomik olacak, daha çok yere hizmet verme şansımız olacak. İleride bütçe durumunu ayarladıkça sıcak asfalta da gireriz. ‘Daha önce sıcak asfalt dökülüyordu da niye sathi asfalta döndün’ demeyin. Çünkü daha önce dökülen sıcak asfaltın bir kuruş parası ödenmemiş. Hepsini ben ödüyorum, ödeyeceğim de. Geldiğimden beri 3 milyon lira asfalt parası ödedim. Diğer ödemeler hariç.  Toplamda 20 milyon civarında asfalt borcu var. Bir 20 milyon da ben yaparsam iyice belediye çıkmaza girecek. Bir taraftan geçmiş dönemde yapılan borcu öderken,  bir taraftan da hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

“BORÇLARIMIZI TIKIR TIKIR ÖDÜYORUZ”

 

Belediyenin rutin işlerinin devam ettiğini aktaran Yılmaz, “Onun haricinde belediyenin bir sıkıntısı yok. Borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz. Çalışanlarımız görev başında. Rutin günlük işlerimizde aksama yok, çok miktarda iş talebiyle gelen var. Nitelikli insanları işe alacağım. Duvar ustası arıyorsam duvar ustası alacağım. Şuana temizlikte 20 personel varsa,  10 kişi çalışabilir durumda değil. Geçmişte ne niyetle alınmış bilmiyorum. Bu sefer belediye hizmet veremez duruma geliyor. İçeride çok miktarda personel varken iş yaptıracak eleman bulamıyorsun.  Az sayıda eleman alacağız ama niteliği olan, çalışma gücü olan insan alacağız. Pek yakında otel inşaatları başlıyor. İş isteyenleri oraya göndereceğiz. Gazipaşa’da çalışmak isteyen herkese iş bulacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“GİREMEDİĞİMİZ MAHALLELERE ÖNCELİKLE GİRECEĞİZ”

 

Muhtarların 24 saat kendisine ve ekibine ulaşabileceğini dile getiren Belediye Başkanı Yılmaz, 4 aydır giremedikleri köylere öncelik vereceklerini söyleyerek  “Bana ulaşmak istediğinizde 24 saat telefonum açık. Ekibime de ulaşabilirsiniz. Bazı köylere 4 aydır hiç giremedik.  Onun farkındayım. Onlar art niyetten kaynaklanan bir şey değil. Elimizdeki makine ve personel sayısına bakarak hizmet veriyoruz. Giremediğimiz mahallelere öncelikle gireceğiz. Kimseyi kesinlikle dışlamıyoruz, kimsenin hakkında önyargımız yok” diye konuştu.

 

“BELEDİYENİN MALLARINA KASITLI ZARAR VERİLİYOR”

 

Belediyenin mallarına kasıtlı olarak zarar verildiğini söyleyen Yılmaz, “Sosyal medyada bazen kasıtlı olarak yapılan paylaşımları görüyorum. ‘Belediye şunu yapmadı, geçmişte şu -bu oldu’ gibi. Altındaki yorumları izliyorum,  takip ediyorum. Bizden kaynaklanan bir eksiklik varsa giderelim istiyorum. Fener Mesire Alanı’nda bulunan restoranın ihalesini yaptık, ihaleyi kazanan kişinin parası çıkmadığı için yeniden ihaleye çıkmamız gerekti. Yeniden ihaleye çıkıyoruz. Biz oraya personel ayıramıyoruz, yeterli personelimiz yok. Bir de kasıtlı olarak belediyenin mallarına zarar veren bir gurup var. Biz yapıyoruz onlar kırıyor, biz yapıyoruz onlar kırıyor. İki kez fenerin havuzunu tahrip etmeye kalktılar. Duşların her gün fıskiyesini ve musluklarını değiştiriyoruz, kırıyorlar. Emniyetle bu konuları konuşacağız. Sarısu’ya dün trafo koydurdum çalmışlar. Sürekli belediyeyi zor duruma düşürmek isteyen gurup var. Biz yapıyoruz onlar kırıyor. Kalenin ışıklarını o kadar tahrip etmişler ki yeni yapılmasına rağmen. Bütün direkleri kırmışlar, kablolarını kesmişler. Orası karışık bir yer olduğu için ben bu yıl dokunmuyorum. Kültür Bakanlığına mı bağlı,  hazineye mi bağlı, bize mi bağlı belli değil. O gerdanlık gibi ışıkları göremiyoruz ama gelecek sene yapacağım. Yapmadan önce güvenlik tedbiri almayı düşünüyorum. Mesire alanındaki duşları 2 kez kırdılar, havuzun içine maddeler döktüler. Sonra resmini çekip belediye çalışmıyor gibi bizim aleyhimizde kullanmaya çalıştılar. Ama biz her şeye rağmen gidiyoruz yenisini takıyoruz, temizliyoruz. Delik denizi 2 güne bir temizletmeme rağmen sürekli kirli diye fotoğraflar paylaşılıyor. Biz koşuyoruz. Elimizden geldiği kadar oraları temiz tutmaya çalışıyoruz. Ama kasıtlı yapılıyor. Ben yakalayacağım. Bir yöntemini bulacağım ve bu kişileri yargı önüne çıkaracağım” şeklinde konuştu.