Tarih: 20.08.2019 08:33

“EVET, BİZİM NİYETİMİZ ÇEVRE”

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Kaz Dağları’yla ilgili yaptığı açıklamaya ‘Niyetiniz gerçekten çevre mi?’ şeklinde soru yönelten AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a yüklendi.  CHP İlçe Başkanı Güven, “Evet, bizim niyetimiz çevre. Yaratanın yarattıklarına sahip çıkma”  dedi.

 

“HOCAMIN CANI SIKILMASIN”

 

CHP İlçe Başkanı Güven, “Sayın AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ‘Niyetiniz gerçekten çevre mi?’ diye bir açıklama yapmış. Evet bizim niyetimiz çevre. Yaratanın yarattıklarına sahip çıkma. Bu ağaçta olur, kedi, köpek de olur, insan da olur. Biz bütün canlıları kapitalizme teslim etmemek için mücadele ediyoruz. Sayın hocam herhalde işi başka yerlere çekmek istiyor. Kendisini de çok seviyoruz, güler yüzlü, sempatik, sevmeye de devam edeceğiz. Bazı açıklamalar yapacağız, hocamın canını sıkarsak şimdiden özür diliyoruz” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUN”

 

Doğayı kim tahrip ederse etsin karşısında duracaklarını söyleyen İlçe Başkanı Güven, “Mevcut alana 2001 yılında ruhsat verenlerin CHP’den milletvekili adayı olduğunu ve ormana yapılan villaya ruhsatı CHP’liler verdi gibi Ak trollerin yazılarını internet ortamında gördüm. Doğayı tahrip eden CHP’lisi de olsa, AK Partilisi de olsa, MHP’lisi de olsa, İYİ Partilisi de olsa biz karşıyız. Bunun altını çizmek isterim. İnsanların bireysel hataları bizi bağlamıyor. Kaldı ki, CHP’den böyle ruhsat veren diyelim, onlar yanlış yaptı diye yanlışa devam etmek zorunda mıyız? Kaldı ki, öyle bir şeyin olduğuna biz inanmıyoruz. Varsa da savcılığın kapısı açık, savcılığa gidip o insan hakkında, ruhsatı verenler hakkında Ak Partili arkadaşlar suç duyurusunda bulunabilir.  Bende yanlarında destek veririm, bu kesin” diye konuştu.

 

“MADEN KANUNLARI DEĞİŞTİRİLDİ”

 

Ak Parti Hükümetinin maden yasalarını defalarca değiştirdiğini ileri süren Başkan Güven, “Ak Parti Hükümeti geldikleri günden beri maden yasalarını kaç sefer değiştirdi. Bu emperyalist güçlere, kapitalist güçlere sahayı açma çalışmasıdır. Bunu her oluşunda, her kanun değiştiğinde söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz.  Ruhsatı o verdi, bu verdi lafının arkasına sığınmanın hiçbir anlamı yok. Madem onu söylüyor Ak Parti İlçe Başkanı arkadaşımız, kesin bilgi verelim. Kirazlı’da altın madeninde altyapı ve toprak işleri yürüten Çiftay şirketinin ortağının Ak Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Rizeli Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat olduğu belirlendi. Şuanda altyapı yapan bunlar. Bunlara dikkat edip emperyalist güçlerin yağmalama şeylerine kapılmamamız gerekiyor. Dünyayı yağmalayan şirketler ilk önce hükümetle ilişkiye girerler, maden altyapı kanunlarını değiştirirler, altyapı çalışmaları yaparlar ve daha sonra ülkeye girip ağaç kesimini, siyanürlü altın aramasını kolayca yaparlar. Her türlü çalışmayı yaparlar. Bütün bu kanun değişikliğini yapan hükümetin kendisidir” dedi.

 

“GÜLÜMSEMEYİ EKSİK ETME”

 

Başkan Güven sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biz diyoruz ki, çocuklar altın takmasa da olur ama herkes nefes almak zorunda. Ağacı kesip ‘ağaç dikiyoruz’ demekle bu işler olmuyor. Kesilen ağacı 10 gösteriyorlar ama yüzlerce ağaç kesiliyor. Aynı şeyi İstanbul Havalimanı’nda yapmışlardı. Şimdi kendileri havalimanının yerinin yanlış olduğunu söylemeye başladılar. Bunu yaparken de havalimanı yapan bu halka küfreden şirketin sahibine de gelir garantisi verdiler. Ali Hocam bunları iyice bir araştırırsa iyi olur. Ama genelde emperyalizme bulaşan ülkelerde ya da yönetilen ülkelerde insanlar kapitalizmin uşağı olduğu zaman, sömürüldüğü zaman halkını unuturlar. Gülümserken bile gülümsemesi doğal değildir. Gözbebeklerinin arkası hep yapmacıktır. Biz gerçekten gülümseyen insanlar istiyoruz. Herkesin gülümsemesini istiyoruz. Bu topraklar sahipsiz değil. Kaz Dağları’ndan Murat Dağı’na, Munzur’dan Cerattepe'ye, Salda Gölü’nden Kelebekler Vadisi’ne kadar bu ülkenin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Sayın hocama saygılarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Ama gülümsemesini eksik etmesin doğaya ihtiyacımız var.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —