“KEMİKLERİ SIZLIYORDUR”

CHP İlçe Başkanı Güven, Finike’nin Alacadağ mevkiinde süren mermer ocağı mücadelesi ve Kuleli Askeri Lisesi'ne ait binanın Arap’lara satıldığı iddiasıyla ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 16.08.2019 10:36:22 0
“KEMİKLERİ SIZLIYORDUR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ömer Güven, Finike’ye bağlı Alacadağ mevkiinde süren mermer ocağı mücadelesi ve Kuleli Askeri Lisesi'ne ait binanın Arap’lara satıldığı iddiasıyla ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında köylülerin verdiği hukuk mücadelesine destek veren söylemlerde bulunan Güven,  “Finike’de mermer ocakları için katledilen Ali Ulvi-Ayşin Büyüknohutçu çiftinin kemikleri sızlıyordur” dedi.

 

“BÜYÜKNOHUTÇU ÇİFTİNİN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR”

 

Finike'de, Alacadağ'ın ilçeye bakan yüzündeki mermer ocağına yönelik hukuki mücadele sürdüren köylüler aldıkları haberle şoke oldu. Mermer ocağıyla ilgili bilgi edinmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğu iddia edilen 6 mahalle muhtarının, 14 mermer ocağı için daha izin verildiği yanıtını aldığı ifade edildi. Sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgede ortak ekoturizm projesi hazırlığındayken aldıkları haberle adeta yıkılan köylüler ocakların faaliyete geçmemesi için mücadele başlatıldığı kaydedildi. Konu hakkında soysala medya hesabından açıklama yapan CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, “Finike’de mermer ocakları için katledilen Ali Ulvi-Ayşin Büyüknohutçu çiftinin kemikleri sızlıyordur. Alacadağ’ın Finike’ye bakan yüzündeki 13 mermer ocağına yönelik hukuki mücadele sürdüren köylülere, 14 yeni mermer ocağı için daha izin verildiği söylendi” ifadelerini kullandı.

 

“HİÇ BİR ŞEYİN KIYMETİ YOK”

 

Kuleli Askeri Lisesi'ne ait binanın Arap’lara satıldığı iddiasıyla ilgili de fikir beyan eden eden Güven, “Bu da oldu... Kuleli Askeri Lisesi'nin binası Arap’lara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiç bir şeyin kıymeti yok nazarlarında” şeklinde ifadeler kullandı. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27