ANNE ADAYLARINA EĞİTİM ÇAĞRISI

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitimleri devam ediyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında oluşturulan sınıfta verilen eğitimlerde uzmanlar tarafından anne adaylarına çe?

SAĞLIK 16.08.2019 10:35:13 0
ANNE ADAYLARINA EĞİTİM ÇAĞRISI

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha sağlıklı anneler, daha sağlıklı gebeler ve daha sağlıklı bebekler, temasıyla yola çıkılan gebe bilgilendirme sınıfımıza hem bilgilerimizden hem de deneyimlerimizden yararlanmak isteyen tüm gebelerimiz davetlidir “dedi. Dr. Çelik “Eğitimlerimiz gebelerin ihtiyaçlarına göre üç aşamalı olarak yapılmaktadır. Üç eğitimin tamamlanması önemli olmakla birlikte gebelerimiz ihtiyaçlarına ve gebelik haftalarına uygun olan eğitimlere katılabilmektedir. Gebe Bilgilendirme Sınıfları ile ilgili Aile Hekimlikleri’nden ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzden bilgi alınabilir” diye konuştu.

 

EĞİTİM PROGRAMI

 

Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda her ayın ikinci Çarşamba günü 1-14 haftalık gebeler için gebelik, gebelikte günlük yaşam, gebelikte beslenme, gebelikte egzersiz, gebelikte görülebilecek yakınmalar ve öneriler anlatılırken,  her ayın üçüncü Çarşamba günü ise, 14-30 haftalık gebeler için gebelikte görülebilecek tehlike belirtileri, normal doğum, sezeryan, doğum başlama belirtileri, doğum kasılmaları ile baş etme yöntemleri hakkında bilgiler veriliyor.  Her ayın dördüncü Çarşamba günü 30-42 haftalık gebeler için lohusalık, lohusalıkta görülebilecek tehlike belirtileri, yeni doğan bebek bakımı, anne sütü ve emzirme eğitimi, aile planlaması yöntemleri anlatılıyor.