BAYRAM TEDBİRLERİ ALINDI

Gazipaşa’da Kurban Bayramı tedbirleri alındı. Bayram süresince belediye, emniyet, jandarma, itfaiye gibi birimlerde fazla mesai yaparak çalışılacak.

YEREL 10.08.2019 12:50:30 0
BAYRAM TEDBİRLERİ ALINDI

GAZİPAŞA halkının rahat, huzur ve güven içerisinde bayram tatili geçirmesi için tüm kurumlarda gerekli tedbirler alındı. Gazipaşa Belediyesi farklı birimlerden oluşan personeliyle bayram süresince ilçede herhangi bir sorun olmaması için çalışacak. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı,  bölge trafik ve itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri 24 saat esasına göre, tedbirlerini artırarak görev yapacak.

 

KESİMLER MEZBAHADA YAPILACAK

 

Gazipaşa Belediyesi, 11 Ağustos Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında yolların, cadde ve parkların gerekli bakımını yaptı. Gıda denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak.  İlçe halkının temiz ve güvenilir bir ortamda ibadetlerini yerine getirmesi için Gazipaşa Mezbahası’nda Bayramın 1’inci, 2’inci ve 3’üncü günü ücretsiz olarak büyükbaş ve küçükbaş kurban kesim hizmeti verilecek. Daha önceki yıllarda Belediye Fuar Alanı’nda yapılan küçükbaş hayvan kesimleri hijyen ve sağlık şartlarının daha uygun olması dolayısıyla belediye mezbahasında yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı yapabilmesi amacıyla ilçe merkezi ve 53 mahalledeki mezarlıklarda kötü görüntüye neden olan otları temizledi, ağaçları budadı ve tamiratları yaptı.

 

DENETİMLER ARTACAK

 

Kurban Bayramı tatili için emniyet, asayiş, trafik, sağlık ve diğer hizmetlerle ilgili olarak da tüm tedbirler alındı. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik sorumluluk bölgelerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdürecek. Sağlık alanında Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi hizmet verecek. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de olası bir yangına karşı 24 saat teyakkuzda olacak.