“NİYETİNİZ GERÇEKTEN ÇEVRE Mİ?”

Kaz Dağları’yla ilgili açıklama yapan Doğan, Kaz Dağları’na açılması planlanan tesislere karşı çıkanlara şöyle seslendi: “Meselenin ağaç, oksijen ve çevre olduğunu düşünmüyorum. Amaç üzüm yemek mi? Yoksa bağcıyı dövmek

GÜNDEM 9.08.2019 11:17:48 0
“NİYETİNİZ GERÇEKTEN ÇEVRE Mİ?”

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ülke gündeminden düşmeyen Kaz Dağları’yla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven’e de cevap veren Doğan, Kaz Dağları’na açılması planlanan işletmelere karşı çıkan kişilerin amaçlarının oksijen ve çevre olamadığını dile getirdi. Mevcut alana 2001 yılında ruhsat verenlerin CHP’den milletvekili adayı olduğunu iddia eden Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, tesislere karşı çıkanlara “Niyetiniz gerçekten çevre mi?” diye sordu. Kaz Dağları’nı sit alanından çıkaran ruhsatın AK Parti kurulmadan önce verildiğine dikkat çeken Doğan, “Daha AK Parti kurulmamışken 12 Mart 2001 adı geçen sit alanı vasfından çıkararak ruhsatı veren kim? O zaman ki Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Seniz Atik ve Prof. Dr. İclal Sema Dinçer, CHP’den milletvekili adayı olmamış mıdır? Yoksa bunlar o zaman oksijen solumuyor muydu?” dedi.

 

NEDEN DOĞRUYU SÖYLEMİYORSUNUZ?

 

Bölgede birçok kömür ve mermer ocağı olduğunu söyleyen Doğan, “Aynı bölgede kırkın üzerinde mermer ocağı ve kömür maden işletmesi çalışmalarını sürdürmektedir. Ne oluyor da sadece altın madeni işletmesinden rahatsız oluyorsunuz? Ormanlar talan edildi iddiası ile verilen rakamlarında gerçeği yansıtmadığı resmi rakamlarla ortadadır. 195 bin ağaç kesilmiş iddiasına karşın bakanlığın verdiği resmi rakam 13 bin 400 ayrıca bu rakama karşın, aynı bölgeye 14 bin ağaç dikildiği açıklanmasına rağmen neden bunları görmezden geliyor, doğruyu söylemiyorsunuz? Sadece bu yıl Çanakkale’ye iki milyon 500 bin ağaç dikilmiştir. Sayın başkan dikilen bu fidanlar oksijen üretmiyor mu? Bu işletmenin işe başlama tarihinden 6 yıl sonra kapatılacağı ve maden sahalarının rehabilitasyon eylem planı çerçevesinde bütün sahanın yeniden ağaçlandırılacağı eski haline kavuşturularak teslim edileceğini niye söylemiyorsunuz? Her zaman olduğu gibi bir bardak suda aslı olmayan fırtınalar çıkarmaya çalıştığınız ortada” ifadelerini kullandı.

 

AMAÇ ÜZÜM YEMEK Mİ? YOKSA BAĞCIYI DÖVMEK Mİ?

 

“Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın işletilmesine neden karşı çıkıyorsunuz” diye soran AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Ülkemizin petrol ve doğalgaz gibi kaynaklarının sınırlı olması ve bunların ithalatına milyonlarca para ödemek zorunda kaldığımızı ve açığımızı diğer yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın işletilmesi ile kapatılacağı ortada iken ve bunun ekonomimize olan etkisini bildiğiniz halde neden karşı çıkıyorsunuz? Meselenin ağaç, oksijen ve çevre olduğunu düşünmüyorum. Amaç üzüm yemek mi? Yoksa bağcıyı dövmek mi? Takdiri halkımıza bırakıyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27