ZEHİR TACİRİ FOTOKAPANA YAKALANDI

Çığlık Mahallesi’nde ormanlık alanda kenevir üreten şahıs, jandarmanın bölgeye kurduğu fotokapana yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanırken, kurutulmaya bırakılmış 10 kilogram kubar esrar ve Hint keneviri bitkilerine el kon

ASAYİŞ 8.08.2019 10:44:49 0
ZEHİR TACİRİ FOTOKAPANA YAKALANDI

GAZİPAŞA İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hız kesmiyor. Jandarma ekipleri tarafından Çığlık Mahallesi'nde yapılan operasyonda yasadışı kenevir üreten bir kişiyi kıskıvrak yakaladı. Edinilen bilgilere göre Jandarma ekipleri, Çığlık Mahallesi Dere Mevkii'nde ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği ihbarı üzerine harekete geçti. İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon önceki gün sabaha karşı gerçekleştirildi. Ormanlık alana kenevir eken şüphelinin belirlenmesi için ilk olarak bölgeye fotokapan yerleştirildi.  Ayrıca, ormanlık alanda yapılan aramada 10 kilogram kurumaya bırakılmış kubar esrar ile çok sayıda kenevir bitkisi ele geçirildi. Bölgeye konulan fotokapan cihazı incelendiğinde, kenevir ekili alana gelen K.Y. isimli şüphelinin geldiği tespit edildi.

 

TUTUKLANDI

 

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama izni ile birlikte şüphelisi K.Y'nin evinde arama yapıldı. Evde gerçekleştirilen aramada bir adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve av tüfeğine ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Alınan talimat doğrultusunda ele geçen malzemelere el konuldu.  Şüpheli K.Y. ise evinde yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından karakola götürülen K.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadesinin ardından mahkemeye çıkartılan şüpheli, tutuklanarak Alanya Açık ve Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

 

ORMANI KENEVİR BAHÇESİNE ÇEVİRMİŞ

 

Jandarma tarafından kıskıvrak yakalanan şüpheli K.Y.’nin ormanlık alnı bir bahçe gibi kullandığı ortaya çıktı. Kenevir ekili alanı sulamak için bölgeye su hortumları çeken şüphelinin, aynı bölgeyi tül bezlerle çevirdiği gözlemlendi.