VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, iyi tarım uygulamaları ve entegre mücadele yöntemleri konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

GÜNCEL 8.08.2019 10:40:28 0
VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

GAZİPAŞA’DA çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üretici ziyaretlerine devam ediyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren çiftçileri yakın markaja alan ekipler, iyi tarım uygulamaları ve entegre mücadele yöntemleri konusunda çiftçilere bilgi verdi. Entegre mücadele, biyolojik mücadele, örtüaltı sebze üretiminde biyolojik mücadele, biyoteknik yöntemler, bitki koruma ürünlerinin güvenilir ve sürdürülebilir kullanımı konusunda çiftçilere önemli bilgiler veren ekipler, kimyasal kullanımını asgari düzeye getirerek, alternatif üretim metotlarının kullanımı konusunda üreticilere uyarılarda bulunuldu. Yapılan ziyaretlerde, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin devlet desteklemesi kapsamında olduğu anlatıldı. Üreticilerin biyolojik mücadele yapmalarının özendirilmesi için onlarla sürekli iletişim halinde olan ekipler, yapılan toplantılarda; biyolojik mücadeleyle alakalı tüm sorulara tatmin edici cevaplar veriliyor.

 

TUZAKLAR KONTROL EDİLDİ

 

Öte yandan, Gazipaşa’da biyolojik mücadele kapsamında ağaçlara asılan tuzaklar da kontrol edildi. yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Gazipaşa’da teknik personelimiz, üreticilerimizi entegre mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirdi ve asılan tuzakları kontrol etti” ifadelerini kullandı.