FAKÜLTEYE YOĞUN İLGİ

GAZİPAŞA’DA bu yıl ilk kez öğrenci alan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü adaylar tarafından yoğun ilgi gördü. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nün 60 kişilik ko

EĞİTİM 7.08.2019 10:49:14 0
FAKÜLTEYE YOĞUN İLGİ

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)  Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu ile ilçenin ilk fakültesi olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yüzde 100 doldu. Yüksek Öğretim Kurumları yerleştirme sonuçlarının dün açıklanmasıyla birlikte Gazipaşa Meslek Yüksek Okulu ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ni tercih eden öğrenci sayısı da netlik kazandı. İlçenin ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan Gazipaşa MYO, öğrencilerin ilk tercihi arasına girdi. 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Meslek Yüksek Okulu'nu 273 öğrenci tercih ederken bu yıl ilk kez açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünü ise 60 öğrenci tercih etti.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE 100

 

Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu, İkram Hizmetleri, İşletme Yönetimi,   Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümüne öğrenci alıyor. Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda bölüm sayısı 6 olurken, öğrenci sayısında ise her geçen yıl artış yaşanıyor. Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda bir programa kayıt yapma hakkını kazanan adayların sayısı belli oldu. 265 kişilik kontenjanı bulunan MYO, 273 öğrenci tarafından tercih edilirken doluluk oranı yüzde 100 ulaştı. 20 kişilik kontenjanı bulunan İkram Hizmetleri’ni 21 öğrenci tercih ederken, 50 kontenjanı olan Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri’ni 52 öğrenci tercih etti. 45 kişilik İşletme Yönetimi Programı’nı 47, 60 kişilik Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’ni 60,  30 kontenjanı bulunan Tıbbi Aromatik Bitkileri 31,  60 kontenjanlı Turizm ve Otel İşletmeciliği’ni 62 öğrenci tercih etti. Bu yıl ilk kez açılan Meslek Yüksek Okulu'nda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünde ise 60 kontenjanın tamamı doldu.

 

MYO ve fakültede kayıtların Kurban Bayramı'ndan sonra 19 Ağustos’ta başlayacağı öğrenildi. Öğrenciler internet ortamından ve bizzat okula gelerek başvuru yapabiliyor.