PAZAR KURULDU SATIŞLAR BAŞLADI

Gazipaşa’da hayvan üreticileri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, yetiştirdikleri kurbanlıkları görücüye çıkardı.

GÜNCEL 7.08.2019 10:33:16 0
PAZAR KURULDU SATIŞLAR BAŞLADI

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından yapılan kura çekiminin ardından kurbanlık hayvanlar önceki gün pazara inmeye başladı. Atatürk Parkı karşısında bulunan boş alanda yerlerini kuran hayvan satıcıları kurbanlıklarını da pazara getirmeye başladı.  Gazipaşa’ya bağlı Yeniköy’de yetiştirdiği kurbanlıkları bahar ayıyla birlikte Barcın Yaylası’na götüren Mehmet Keş, Kurban Bayramı dolayısıyla satışa geldiğini söyledi.  50 adet küçükbaş hayvanıyla pazarda yerini alan Keş, Kurban Bayramı’na kadar hepsini satmayı ümit ettiğini söyledi. Kurbanlıkların bin TL’den başladığını kaydeden Keş, bin 500 ve bin 700 TL’ye kadar devam ettiğini kaydetti.

 

SATICI YEM FİYATLARINDAN DERT YANDI

 

Göçük Mahallesi’nden Halil Yaman ise,  yem fiyatlarının çok yüksek olmasından yakındı.  Yem fiyatlarının 100 TL olduğunu söyleyen Yaman, bir küçükbaş hayvanın maliyetinin bin 400 lirayı bulduğunu,  en yüksek bin 700 TL’ye satıldığını söyledi. Yaman, “Bir hayvanı yetiştirmek için bin 400 TL harcıyoruz, elde ettiğimiz kar ise 300-400 TL. Karımız yok denecek kadar az. Yevmiye ile çalışsan bu işten daha karlısın” dedi.

 

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise daha çok fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşıyor. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da yaşını anlamaya çalışıyor.