“AMACIMIZ BÖLGE MUTFAĞINI TANITMAK”

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, turizm sektöründe bölge mutfağını en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, “Biz sadece insanların yemek ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Bizim en büyük a

GÜNCEL 5.08.2019 09:44:47 0
“AMACIMIZ BÖLGE MUTFAĞINI TANITMAK”

AKPAB aşçıları ve Alaiye Resort Otel ekibi, yabancı ve yerli turistlere bölge mutfağını tanıtmaya devam ediyor. Hünerli ellerden çıkan çeşit çeşit yemekleri turistlere servis eden başarılı aşçılar, Gazipaşa ve Alanya mutfağını dünyanın dört bir yanından gelen turistlere tanıtıyor. Gazipaşa ve Alanya mutfak mirasına sahip çıkan Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı Şinasi Kanlıkoğlu, “Ekip ardaşlarım; Mehmet Şirin İlhan, Hüseyin Gilik, Ahmet Özkaya, Yusuf Akarsu, Ahmet Baş,  Yusuf Yiğit ve Yahya Ege ile yöre mutfağına sahip çıkıp, bölge yemeklerimizi yabancılara tanıtıyoruz. Alanya  ve Gazipaşa kültürünü, yöre mutfak mirasını yaşatmak için Alanya ve Gazipaşa yemeklerini araştırıp misafirlere sunuyoruz. Biz sadece insanların yemek ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Bizim en büyük amacımız, yöre mutfağını ülkemize gelen yabancılara tanıtmak. Bunu da elimizden geldi kadar yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

BÖLGE MUTFAĞINI TURİSTLERE TANITIYORUZ

 

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyesi Soğuk Şefi Hüseyin Gilik ise, “Özellikle memleketim Gazipaşa’ya özgü yemekleri araştırıp, köy ve mahallelerimizde yediğimiz yemekleri gelen turistlere tanıtıyoruz. Ülkemize gelen yabancılar buraların doğal ve tarihi güzelliklerini gezmekle kalmıyor, bölge mutfağını da tanıyor. Yöreye özgü yaptığımız yemekleri beğenen yabancıların memnuniyeti bizleri ayrıca memnun ediyor. Mutfak mirasını geliştirme konusunda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


  • BIST 100

    9466,67%1,06
  • DOLAR

    34,47% 0,19
  • EURO

    36,07% -0,43
  • GRAM ALTIN

    3008,80% 1,59
  • Ç. ALTIN

    5018,97% 1,26