Tarih: 02.08.2019 11:07

'BURADA BAŞKAN BENİM'

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, dün makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, tüm ilçe halkını bugün başlayacak 2. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’ne davet etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de ikinci gün şenliğe katılacağını ifade eden Yılmaz, şenlik hazırlıkları için belediyenin tüm ekiplerinin yaylada olduğunu aktardı.  Belediye Başkanı Yılmaz, “Yayla şenliğimizin hazırlıkları devam ediyor. Muhittin Başkan’ın gelme ihtimali çok yüksek, Cumartesi günü gelmek istiyor. Gündoğmuş Belediye Başkanı geleceğini bildirdi. Başka gelenler olur. Herkese davetiye gönderdik. İnşallah kazasız belasız güzel bir şenlik yaparız. Şuanda belediyenin bütün ekipleri yaylada. Gazipaşalı hemşerilerimiz iki gün dinlensinler, bir araya gelsinler, özlem gidersinler,  eğlensinler istedik. O yüzden belediye olarak güzel bir şenlik olması için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz.” dedi.

 

“RUTİN İŞLEMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Belediyenin rutin işleyişinin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Yayla yollarını daha önce elden geçirmiştik. Şenlik dolayısıyla ekipleri yine orada çalışıyor. Binlerce kişinin katılacağı şenliğe hazırlanmak çok kolay değil. İster istemez buralardaki ekipleri de oraya gönderdik.  Bazı işlerimizi yavaşlattık ya da durdurduk. Şenlikten sonra kaldığımız yerden yine çalışmaya devam edecğiz. Benim gördüğüm kadar belediyede bir sıkıntı yok. Ekonomik sıkıntımız yok, rutin işlemlerimiz devam ediyor. Ufak tefek yatırımlar yapıyoruz. Yayla olayı bittikten sonra merkezdeki çalışmalarımız daha da yoğun olacak” diye konuştu.

 

“OTOBÜS TAHSİS EDEMİYORUM”

 

Şenliğe gidecek olan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, şenlik için otobüs tahsis edilmeyeceğini söyleyerek, “Vatandaşlarımızdan şenliğe gelirken dikkatli olmalarını istiyorum. Bu yıl otobüs tahsis edemiyorum. Belediyenin 2 tane otobüsü var, onlarda yetersiz kalıyor. Otobüs geçtiğimiz yıl denenmiş, özellikle dönüşte izdiham yaratmış. Bu yüzden otobüs koymuyoruz ama minibüsçüler odasıyla görüşüyorum, belli saatlerde minibüs koyulsun istiyorum” dedi.

 

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DENİZE GİREBİLİR”

 

Selinus Sahili’nden pis koku ve kirlilikle ilgili şikâyetler aldıklarını ve bununla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Mehmet Ali Yılmaz, arıtmanın ikinci bölümünün de faaliyete geçtiğini duyurdu. Arıtmadan denize kirli su gitmediğini kaydeden Yılmaz, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Denizle ilgili bir sıkıntımız vardı. Koku ya da kirli olduğu yönünde yoğun şikayetler alıyorduk. Bu sorun nereden kaynaklanıyor diye uzun süredir Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halindeydim. Arıtmanın ikinci bölümünü de faaliyete geçirdik. Şuanda arıtmadan bir gram kirli su denize gitmiyor. Bir tahliye falan söz konusu değil. Sürekli olarak tahlilleri, ölçümleri yapılıyor. Şuanda hiçbir sorun yok. Büyükşehir belediyesi o konuda gerekli hassasiyeti gösterdi, çalışmalar yaptılar.  Şunu rahatlıkla söyleyebilirim denize bir gram kirli su arıtmadan bırakılmıyor. Arıtma tıkır çalışıyor.  Çevredeki derelerden denize bir tahliye olup olmadığını da araştırıyoruz. Zaman zabıtalarımızı gönderiyoruz oralara. Kontrol ettiriyoruz. ASAT’ta o kontrolleri yapıyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilir” ifadelerini kullandı.

 

FENER YENİDEN İHALE EDİLECEK

 

Koru Mahallesi’nde bulunan Fener Mesire Alanı içerisindeki gemi görünümlü restoranın ihalesini kazanan işletmecinin, parayı yatıramadığı için devir teslim yapılmadığını söyleyen Başkan Yılmaz,  en kısa sürede tekrar ihale yapacaklarını söyledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, “Fener’in ihalesi bir işletmecide kalmıştı. 31 Temmuz son gündü ancak parası çıkışmadığı için devir teslim yapamadık. En kısa sürede yeniden ihale yapacağız” dedi. Selinus Sahili’nde yapımı tamamlanan büfenin faaliyete başlayacağını ancak asıl açılışın şenlik dönüşü yapılacağını söyleyen Yılmaz, “Belediyenin büfesi 1-2 gün içerisinde faaliyete geçiriyoruz. Asıl açılışımız yayla şenliğinden sonra olacak. Esnaflardan tepki gelmedi. Otellerin tepkisi var ancak onların müşterileri dışarıdan geliyor ve Her Şey Dahil sistemle ağırlıyorlar. Ben orayı yerli halka dönük açtım. Onlardan da gelen olursa gelmeyin demeyiz ama tepkiyi doğru bulmuyorum. İzinli bir büfe, yasal izinleri alınmış. Herkesin yeri bellidir, herkes kendi yerinden sorumludur. Başkaları istemiyor diye belediyenin hizmetlerini aksatacak halimiz yok” diye konuştu.

 

“CUMHUR İTTİFAKI MUHTARLARI KİM BİLMİYORUM”

 

Belediye Başkanı Yılmaz, bir yerel gazetede çıkan ‘ Muhtarlardan Başkan Yılmaz’a Tepki Yağıyor’ başlıklı haberle ilgili de, “Cumhur İttifakı muhtarlarının kim olduğunu bilmiyorum. Çünkü muhtarlarda olmak üzere kimsenin siyasi görüşüyle ilgilenmiyorum. Görüşmek isteyen, bir talebi olan muhtarlarımızı geri çevirmedik. Her köye eşit hizmet sunma gayretindeyim. Muhtarlar Derneği Başkanları bu konuda bir açıklama yapar diye umuyorum. Muhtarlarla yakında bir toplantı yapacağız. Cumhur İttifakı muhtarları kimmiş bizde bilelim. Eğer bir muhtarın işini geç yapmış ya da eksik yapmışsak,  bizde bilelim ki hatamız varsa düzeltelim. Hiçbir muhtarı ötekileştirmedim. En azından seçilene kadar belediye başkanlarının bir partisi vardır.  Ancak muhtar adayları Millet İttifakı'nın ya da Cumhur İttifakı'nın adayıyım diye çıkmadı, muhtar adayıyım diye çıktı. Belediye olarak her yerde hizmet yapıyoruz. Bu anlamda arkadaşlarımızdan mutlaka muhtarların görüşünü almalarını istiyorum. Ancak muhtarlara teslimde olmayın diyorum. Yani dinleyeceksiniz, taleplerini alacaksınız sonrasında teknik eleman olarak gidip, gerekli incelemeyi yapıp,  öyle çalışma başlatacaksınız. Yoksa muhtarlarımıza makineleri teslim etsek 1-2 ay elinden alamayız. Bende muhtar olsam, belki yarın yağmur yağar diye şurada bir kepçe bulunsun isterim. Ancak benim 53 mahalleyi de düşünmem gerek” dedi.

 

“ALACAKLARIM İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURURUM”

 

Belediyenin kira gelirleri ise düzenli olarak topladıklarını kaydeden Yılmaz, “ Vermeyen arkadaşları icraya verdik. Ben bununla ilgili eleştirildim. Ancak burada ben ödeyen arkadaşların haklarını koruyorum. Yan yana iki dükkan var birisi ödüyor diğeri ödemiyor. Haksız rekabet oluyor. Benim dönemimde kimse kusura bakmasın ama alacaklarım için her türlü yola başvururum. Borçlarımı ödemek içinde gereken gayreti gösteriyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“İŞE ALIMDA LİYAKATE DİKKAT EDECEĞİM”

 

Seçimden önce kimseye iş sözü vermediğini dile getiren Yılmaz, “Seçimler öncesi bizim taahhütlerimiz vardı. Kimsenin işiyle, aşıyla oynamayacağız dedik. İşini yapan herkes çalışmaya devam ediyor. 52 arkadaşımız haksız yere işlerinden olmuştu,  onlarla yaptığımız görüşmelerin ardından geri dönmek isteyenler işlerine geri döndü. Onun dışında işçi almadım, ihtiyaç da yok. Ben seçimden önce kimseye 'Seni işe alacağım' diye söz vermedim. Tabi ki ilerleyen süreçlerde işçi alacağız. Ancak ben liyakati dikkate alacağım. Yerel yönetimin temel ilkelerini dikkate alıyorum ve ona göre hareket ediyorum. Birilerini işe almam için birilerinin ekmeğiyle oynamam” dedi.

 

“KİMSE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAYA NİYETLENMESİN”

 

İlçede belli bir kesimin belediyenin iç işlerine karışmak istediğini dile getiren Yılmaz, “Gazipaşa'da belli kesimler belediyenin iç işlerine burunlarını sokmasın.  İç işlerine burunlarını sokmasınlar, bunu net söylüyorum. Ben gidip sizin gazetenizde şu kişiyi çalıştırma, bunu neden çalıştırıyorsun diye sormuyorum. Belediyeyi bıraksınlar belediye yöneticileri idare etsin. Belediye çalışanlarından belediye hizmetlerinden bir şikâyetleri varsa bildirsinler. Ama hangi kamyonu kimin kullanacağına ben karar veririm. İş makinesini kimin kullanacağına vatandaş karar verirse, bende o vatandaşın dediğini yaparsam başım belaya girer. ‘ G’ sınıfı ehliyeti olmayana çöp kamyonu teslim edemezsiniz. Bunu düşünmeden gelip ‘şu kamyondaki şoförü al şuraya ver, bunu al buraya ver’ demek doğru değil. Yarın kaza yapsa ehliyetsiz adama verdim kamyonu, işveren olarak belediye başkanı gel dediklerinde ne yapacaklar. Beni sorumluluk altına sokacak icraatlara sevk edemezler. Ne düşünürlerse düşünsünler.  Ben istiyorum ki bu kişiler belediyeyi rahat bıraksınlar. Belediye işleri belediyede halledilir. Biz buraya neden seçildik. Kimse belediye başkanlığı yapmaya niyetlenmesin. Burada başkan benim, kimse de kusura bakmasın” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —