TARSUSLU GÖÇÜKLÜLERDEN ŞÖLEN DAVETİ

Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi’nden yaklaşık 300 yıl önce göç edip, Mersin’in Tarsus ilçesine yerleşen ve orada yeni bir Göçük Köyü kuran Tarsuslu Göçüklüler, bu yıl 4. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’ni düzen

GÜNDEM 1.08.2019 11:42:16 0
TARSUSLU GÖÇÜKLÜLERDEN ŞÖLEN DAVETİ

Mersin’in in Tarsus ilçesine bağlı Göçük Mahallesi, 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü 4. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’ne ev sahipliği yapacak. Birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı incir şöleninde, yöreye özgü halk oyunları gösterileri ve yarışmalar düzenlenecek. Tarsus Belediyesi, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Göçük Mahallesi Muhtarlığı’nın katkılarıyla yapılan incir şöleninde, Gül Ahmet Yiğit, Mehmet Çağlar ve Esra Yağmur konser verecek. Senliğin sunuculuğunu ise Latife yapacak.

 

“GAZİPAŞA BİZİM ATA YURDUMUZ”

 

3 Ağustos 2019 Cumartesi günü düzenlenecek 4. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’ne Gazipaşa halkını davet etmek ilçemize gelen Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, Gazipaşa Göçük Mahallesi önceki muhtarı Ali Arıkan ve beraberindeki heyetle birlikte, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. Gazipaşa halkıyla birlikte Yılmaz ve Öztürk’ü, Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’ne davet eden Muhtar Benli, “Bu yıl Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’nin dördüncüsünü düzenliyoruz. Gazipaşa bizim ata yurdumuz. Buradaki hemşehrilerimizi incir şölenine davet etmek için Gazipaşa’ya geldik. 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü düzenleyeceğimiz etkinlikte önemli sanatçılarımız sahne alacak. Şenliğimizde yöreye özgü oyunlar oynanacak. Ayrıca şenlikte en iyi incir yarışması düzenlenerek, üreticilerimize ödüller verilecek” dedi.

 

“GAZİPAŞA HALKI ŞÖLENİMİZE DAVETLİDİR”

 

Amaçlarının mahallelerinde yetişen inciri dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Muhtar Benli, “3 Ağustos’ta güzel bir şölen düzenleyeceğimizi düşünüyorum. 4. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Şöleni’ne tüm Gazipaşalılar davetlidir. Bütün hemşehrilerimizi şenliğimize bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

300 YILLIK BAĞ

 

Gazipaşa ile Tarsus arasında 300 yıllık bir bağ olduğunu dile getiren Muhtar Murat Ramazan Benli, “Tarsuslu Göçüklülerin ana yurdu Gazipaşa’dır. Bizim atalarımız 300 yıl önce burada yaşanan bir hastalıktan dolayı Tarsus’a göç ederek, orada yeni bir Göçük köyü kurmuşlar. Aradan yıllar geçmiş. Ama iki köy arasındaki bağ, kuşaktan kuşağa aktarılmış. Biz bu bağı ölünceye kadar devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.