Tarih: 31.07.2019 10:58

GAZİPAŞA’DA BU DA YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA'DA muz başta olmak üzere avokado, kivi, passiflora (çarkıfelek), litchi, pitaya (ejder meyvesi), longan, guava, mango ve kahve gibi birçok tropikal meyvenin açık ve kapalı alanlarda üretimi yapılıyor. Son yıllarda ilçemizde üretilen tropikal meyvelerle, tropikal meyve cenneti olarak anılan Gazipaşa, tropikal meyvelerden yapılan dondurmalara da şahit oldu. Nazar Pastanesi işletmecisi Mesut Demirok, ejder meyvesi ve diğer tropikal ürünlerden dondurma yaparak müşterilerine farklı bir damak tadı sundu. Demirok’un, ejder meyvesinden yaptığı dondurma müşterilerinden büyük talep görüyor. İşletme, hasat dönemlerinde yöreye özgü keçiboynuzu, muz, avokado ve benzeri tropikal ürünlerin de dondurmasını yaparak müşterilerine sunuyor.

 

“YAPIMI ZOR YEMESİ GÜZEL”

 

Tropikal meyvelerden yapılan dondurmaların ilçe halkı tarafından çok sevildiğini söyleyen Nazar Pastanesi işletmecisi Mesut Demirok, “İlçemizde tropikal meyvelerden olan ejder meyvesinin hasadına başlanmasından dolayı bizlerde pitaya diğer adı ejder meyvesi olarak bilinen meyveden dondurma yapmaya başladık. Bu dondurmamızın bileşeni süt, salep, çam sakızı, şeker ve ejder meyvesi. Yaptığımız dondurma tamamen doğal olup, damaklarda ayrı bir tat bırakıyor. Biz tropikal meyvelerin her birinden ayrı bir tat almayı amaçladık. Bu dondurmanın yapımı biraz zor ama yemesi ve tadı çok güzel” dedi.

 

PİTAYAYA AŞIRI BİR TALEP VAR

 

Amaçlarının müşterilere değişik tropikal meyvelerin dondurmalarını tattırmak olduğunu söyleyen Demirok,  “Şu anda pitayaya aşırı bir talep var. Bunun yanında keçiboynuzu diğer adıyla incirli dondurma, böğürtlenli dondurma yapıyoruz. Dondurma yapımında kullandığımız ürünler arasında, yaylalardan toplanan meyvelerde var. Bunlardan da dondurma yapıyoruz. Dondurmada kullandığımız salebe varıncaya kadar hepsini dağlardan toplatıyoruz. Yaptığımız dondurmalara halkın da ilgisi yoğun oluyor. Bizler müşterilerimizin sağlıklı bir şekilde dondurma yemelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

TROPİKALLERDE FİYAT FARKI VAR

 

Tropikal meyvelerden yapılan dondurmalarda fiyat farkı olduğunu belirten Demirok, “İmalatını yaptığımız dondurmaların diğer dondurmalara göre fiyat farkı var. Tropikal ürün kullanıyoruz. Doğal malzemelerde işin içine girince maliyet yükseliyor. Biz Gazipaşa’da yetişen ürünlerimizi halkımıza tanıtmak ve bu ürünleri farklı tatlarla birleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —