AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

AK Parti’de kongre takvimi bir yıl öne çekildi. Gazipaşa’da sonbaharda yapılması beklenen ilçe kongresinde değişim olup olmayacağı merak konusu.

SİYASET 30.07.2019 01:45:52 0
AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

AK Parti’de kongre takvimi bir yıl öne çekildi.  130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacaklarını açıkladı. Ak Parti Genel Merkezi’nde ki İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Erdoğan, teşkilatlarda yeni bir sürece gireceklerini belirterek, bundan sonra çok farklı bir Ak Parti ile milletin karşısına çıkacaklarını söyledi.

 

TAKVİM BELLİ DEĞİL

 

Kongre takvimi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Genel Başkan Erdoğan, “7. Olağan Büyük Kongre sürecimizi son baharda başlatacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Önce delege seçmen listelerini oluşturacak, ardından da belde, ilçe ve il kongreleriyle yola devam edeceğiz. Büyük kongre sürecimizin şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını özellikle diliyorum” dedi. Ağustos ayı içinde genel merkez, il ve ilçelerin kongre takviminin ilan edilmesi bekleniliyor. Ak Parti, daha önceki yıllarda olağan kongrelere atama yoluyla belirlenen tek adayla gidiyordu. Sonbaharda yapılacak il ve ilçe kongrelerinde başkan adayı yine atama yoluyla mı belirlenecek, yoksa aday çıkan tüm isimlerlerle kongreye gidilip, delegenin belirleyeceği aday mı başkan seçilecek şimdiden merak konusu oldu.

 

GAZİPAŞA’DA DEĞİŞİM OLACAK MI?

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Sait Yılmaz ve ekibinin görevden alınmasının ardından atama yoluyla ilçe başkanlığına getirilmişti. İlçe Başkanı olmasının ardından kısa sürede teşkilat üyelerini belirleyen Doğan, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmaya başlamıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin hüsrana uğradığı bölgelerden birisi de Gazipaşa oldu. 2014 yerel seçimlerinde Ak Partili Dr. Adil Çelik’le,  uzun yıllar sonra kazanılan Gazipaşa Belediyesi’nin tekrar CHP’ye kaptırılması ‘Parti yönetiminde değişiklik olacak mı?’ sorusunu gündeme getirmişti. Kongre kararının açıklanmasının ardından atama yoluyla göreve gelen Ak Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı’nın da kongreye gitmesi bekleniyor. Öte yandan Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı ve teşkilatının değişmesi yönünde istek ve beklentileri olanlar da kulis çalışmalarına başladı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27