THK’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Gazipaşa Türk Hava Kurumu (THK) Gazipaşa Şube Başkanı Nevzat Mavi, her yıl olduğu gibi bu yılda ülke havacılığının gelişmesi için kurban derilerini toplayacaklarını bildirdi.

GÜNCEL 29.07.2019 09:53:42 0
THK’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

TÜRK halkının 1925 yılından beri desteğini esirgemediği Türk Hava Kurumu (THK), Gazipaşa’da kurban derilerini toplamak için son hazırlıkların sürdürüyor. THK Gazipaşa Şube Başkanı Mavi, yazılı bir açıklama yaparak hem kurban derilerinin ne amaçla toplandığını, hem de derilerin hangi şartlarda muhafaza edilmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada, “Türk Hava Kurumu’na bağışladığınız derilerin tamamı gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için katkı sağlamaktadır. Ülkemizin ilk ve tek havacılık uzay üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesinde geleceğimizin uçak mühendisleri, pilotları, uzay adamları büyük oranda burslu olarak eğitim görmektedir. Yardımlarınız sayesinde her yıl 300 bin gencimize yemek ve konaklama dahil havacılık eğitimi verilmektedir. Desteklerinizle ülkemizde çıkan orman yangınlarına Türk Hava Kurumunun yangın söndürme uçaklarıyla 7 gün 24 saat hemen müdahale edilmektedir. Yardımlarınız sayesinde ambulans helikopter ve uçaklarla yaralı, hasta organ naklinde ve halkımızın sor zamanında 7 gün 24 saat destek olunmaktadır. Havacılık sanayinin gelişmesine katkı sağlanmaktadır” denildi.

 

“MAKBUZUNUZU ALMAYI UNUTMAYIN!”

 

THK Gazipaşa Şubesi, deri bağışında bulunan vatandaşların bazı konularda dikkatli olmaları gerektiğine de dikkat çekti.  Deriyi bağışlayan kişilerin mutlaka görevli yazısını görmeleri gerektiğini ve bağış karşılığında bir makbuz alınması gerektiğini söyleyen THK Gazipaşa Şube Başkanı Nevzat Mavi, “ Vatandaşlarımız mutlaka gelen kişilerin görevli yazısını görmeli ve bağış yapıldığına dair her daim makbuz alarak milli servetimizin kayıt altına alınmasını sağlamalıdır” dedi. 

 

“MİLLİ SERVETİMİZ OLAN KURBAN DERİLERİNİ KORUYALIM”

 

THK Şube Başkanlığından yapılan açıklamanın son bölümünde sıcak hava koşulları nedeniyle kurban derilerinin çok çabuk bozulduğuna, bu nedenle vatandaşların milli servetimiz olan kurban derilerini korumak için bazı tedbirler almaları gerektiği hatırlatıldı.  Yapılan açıklamada, “Kurban bayramında havaların sıcak gitmesi sebebiyle derilerde hızlı bir şeklide bozulmalar olacağından, yine bu konunun beraberinde sağlık sorunları oluşturmaması için milli servetsimiz olan kurban derilerinin bozulup telef olmaması için belirli önlemler alınmalıdır. Buna göre; Derilerin bir avuç tuzla hemen tuzlanması gerekmektedir, derileri poşete koymamak gerekmektedir. Derilerin ters çevrilmesi (kurumayı engellemek için), koyun derisinin ise sığır derisi ve keçi derisi ile birlikte muhafaza edilmemsi gerekmektedir. Halkımız milli servetimize sahip çıkarak, tek yetkili kurum olan Türk Hava Kurumu aracılığıyla ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız” denildi.