SAĞLIKLI KUR’AN KURSU

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine sağlık eğitimi verildi.

SAĞLIK 26.07.2019 20:43:00 0
SAĞLIKLI KUR’AN KURSU

Gazipaşa Merkez Kur’an Kursu’na devam eden öğrencilere, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Leyla Sezer Çelik ve Ebe Hatice Feyza Küçükdoğan çeşitli konularda bilgiler verdi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik’in de katıldığı eğitimde Diyetisyen Leyla Sezer Çelik, çocukluk çağında beslenme, tüm besin guruplarının tüketilmesinin önemi, hareketli yaşam, dengeli beslenme, su tüketiminin önemi ve hazır gıdalar ile abur cubur tüketiminin zararları hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

 

TÜKETİLMESİ GEREKEN 5 BESİN GRUBU

 

Diyetisyen Çelik, yaşamın sürdürülebilmesi, büyüme ve gelişme, sağlığın korunması ve üretkenliğin sağlanması açısından beslenmenin önemine değindi. Çelik, “Yeterli ve dengeli beslenmek için güne kahvaltı yaparak başlanmalı,  öğle ve akşam öğünleri tüketmeli, öğünlerde vücudun ihtiyacı olan çeşitli besinlerin alınmasına özen gösterilmelidir. Sağlıklı bir yemek tabağında 5 besin gurubu yer almalıdır. Bunlar süt ve ürünleri, et ve ürünleri, tavuk balık yumurta ve kuru baklagiller,  taze meyveler, taze sebzeler ile ekmek ve tahıllardır” dedi.

 

“HAZIR GIDALARI TÜKETMEYİN”

 

Özellikle çocukluk çağında hazır paket gıda ve şekerli abur cuburların tüketiminin yaygın olduğunu dile getiren Diyetisyen Çelik, çocuklara bu gıdalardan uzak durmalarını söyleyerek, bunlar yerine taze ya da kuru meyve gibi sağlıklı yiyecekleri tüketmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Çelik,  gazlı içecek yada hazır meyve suları yerine süt, taze sıkılmış meyve suları, ayran gibi seçeneklerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

DİŞ SAĞLIĞI ANLATILDI

 

Ebe H.Feyza Küçükdoğan ise, ağız ve diş sağlığı konularında öğrencilere bilgi verdi. Küçükdoğan, diş sağlığı için kalsiyum yönünden zengin gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, günde iki defa en az iki dakika dişlerin fırçalanması, altı ayda bir kontrol amacı ile diş hekimine başvurulması gerektiğine vurgu yaptı. Şekerli gıdaların diş sağlığı açısından zararlarından bahseden Ebe Feyza Küçükdoğan, şekerli gıdalar tüketildiğinde mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğini, eğer fırçalanamayacak ise mutlaka su ile temizlenmesi gerektiğini belirtti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27