“NE FASA FİSOSU?”

Cemburak Özgenç’in 'Faso fiso belediyeciliği' söylemine cevap veren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Özgenç’e 9 soru yöneltti.

SİYASET 25.07.2019 23:55:00 0
“NE FASA FİSOSU?”

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 24 Temmuz 2019 tarihinde gazetemizde çıkan haber dolayısıyla Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’e haber merkezimiz aracılığıyla cevap verdi. Özgenç’in, 2014-2019 yılları arasında Gazipaşa’da yapılan belediyeciliği 'Faso fiso belediyeciliği' olarak nitelendirmesini talihsizlik olarak yorumlayan Doğan, yapılan açıklamayı belediye başkanlığı yapmış bir kişiye yakıştıramadığını dile getirdi. Özgenç’in hoş olmayan ifadeler kullandığını söyleyen Doğan, “Gazipaşa Belediyesinin önceki başkanlarından Sayın Cemburak Özgenç’in, ilçemizde yayın yapan bir gazetede talihsiz bir açıklamasını üzülerek okuduk. AK Parti belediyeciliğine yönelik hoş olmayan ifadeler kullanan Sayın Özgenç’e bu vesileyle bir cevap verme gereği duydum. Kahyalar mahallemizdeki atık su sorunuyla ilgili görüşlerini beyan eden Sayın Özgenç, kendi döneminde yaptığı hizmetleri anlatırken zor işler başardığını, AK Parti döneminin Fetret Devri olduğunu ve kendisinin yaptığı çalışmaları devam ettirmedi iddiasında bulunarak, kendisinden sonraki dönemi kastederek “Kredi çek, asfalt dök işi fasa fiso belediyeciliğidir” demiş” diye konuştu.

 

“ÖZGENÇ’E DOĞAN’DAN ZOR SORULAR”

 

Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’in, 'Faso fiso belediyeciliği' söylemine “Ne fasa fisosu” diyerek 9 soruyla cevap veren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Sayın Özgenç’e bu vesileyle şunları sormak isterim:

1: Gazipaşa Belediyesi’nin bazılarını yok pahasına, bazılarını ise icra yoluyla satmak mıdır fasa fiso belediyeciliği? Yoksa satılan bu arazileri onurlu ve dik bir duruşla geri almak, ilçeye kazandırmak mıdır fasa fiso belediyeciliği?

 

2: 11 mahalleye hizmet verirken 110 milyon TL borç bırakmak mıdır fasa fiso belediyeciliği yoksa bir yandan sizin bıraktığınız borçları öderken bir yandan da 53 mahalleye 5 yılda 200 milyon lirayı aşan hizmet etmek midir fasa fiso belediyeciliği?

 

3: 35 araçtan oluşan hurdaya dönmüş araç filosuna 7.5 milyon lira değerinde 41 yeni araç eklemek mi fasa fiso belediyeciliği?

 

4: Çamura ve çukurlara mahkum ettiğiniz denizyolu ve Selinus Sahilini ilçenin vitrini haline getirmek mi fasa fiso belediyeciliği?

 

5: Fener Mesire Alanını ilçeye kazandırmak mı fasa fiso belediyeciliği?

 

6: Fidanlık caddesini yapmak, Koru Sahil Projesine başlamak, Uluhendek projesine başlamak, 10 yıl boyunca söz verip de bir tek çivi çakamadığınız Hacı Musa Çayı projesine başlamak mı fasa fiso belediyeciliği?

 

7: Parke ve büz fabrikası kurup 10 yılda döşediğiniz parke yol ve kaldırımın 2 katını 5 yılda döşemek mi fasa fiso belediyeciliği?

 

8: 10 yılda 180 km sathi asfalt dökerken 5 yılda 205 km sathi, 230 km sıcak asfalt dökmek mi fasa fiso belediyeciliği?

 

9: 10 yılda yaptığınız hizmetlerin kat kat fazlasını 5 yılda yapmak mıdır fasa fiso belediyeciliği?” dedi.

 

“NİYETİNİ ANLAMADIK”

 

Özgenç’in niyetini anlayamadıklarını dile getiren Doğan, Özgenç tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarını şaşkınlıkla takip ettiklerini dile getirdi. Doğan, “Sayın Özgenç. Önümüzdeki dönemde yeniden belediye başkan adayı olmak isteyebilirsiniz ancak bunun yolu AK Parti belediyeciliğine çamur atmak değildir. Kendi partinizde mücadelenizi veriniz, başarılı olur, partililerinizin gönlünü kazanırsanız belediye başkanı adayı olursunuz. Halkımız da takdir ederse yeniden başkanlık koltuğuna oturtur, içinizde uhde kalan çalışmalarınızı yaparsınız. Sosyal medya hesabınız üzerinden, belediye başkanlığı yapmış bir kişinin ağırlığına yakışmayacak üslupla yapmış olduğunuz paylaşımları doğrusu şaşkınlıkla ve üzülerek takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KAZANDIRDIĞIMIZ HİZMETLER ORTADADIR”

 

“AK Parti Belediyeciliğinin ilçemize kazandırdığı hizmetler ortadadır” diyerek konuşmasını sürdüren Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, “Bunu özellikle içinde bulunduğumuz tabloyu gören hemşehrilerimiz daha yüksek sesle dillendirmeye başladı. İlçemize hizmet etmiş kişilere teşekkür etmek yerine, nezaket kurallarına uymayan bir üslupla eleştirmek sizi hedefinize ulaştırmayacaktır. Yapılan bu uygunsuz açıklamanın takdirini değerli hemşehrilerimize bırakıyorum” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmasının son bölümünde Gazipaşa’ya hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür eden Doğan, “Gazipaşa hepimizin memleketi. Yaşadığımız bu güzel memlekete bir çivi dahi çakan bizim için herkes özeldir, değerlidir. Ben bu vesileyle Cemburak Özgenç de dahil olmak üzere ilçemizde görev yapmış ve ilçemize hizmet etmiş bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.