“YALAN RÜZGARLARI 1”

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 100 günlük değerlendirme toplantısındaki açıklamalarına yanıt veren eski başkan Menderes Türel, 'Yalan Rüzgarları 1' başlıklı cevabında, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek?

SİYASET 25.07.2019 23:45:18 0
“YALAN RÜZGARLARI 1”

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Menderes Türel, sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 100 günlük değerlendirme toplantısındaki açıklamalarına yanıt verdi. 'Yalan Rüzgarları 1' başlıklı cevabında, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in borç edebiyatı yaptığını ifade eden Türel, Böcek’in 100 günde doğru düzgün icraat yapamadığını iddia etti. Böcek’in belediye borcunun 6 milyar olduğunu temcit pilavı gibi açıkladığını söyleyen Türel; Böcek’e, durdurulan 12 projenin yapılmamış yatırımlarının borç hesabı içinde olup olmadığını sordu.

 

“YETTİ GAYRİ BORÇ EDEBİYATI YAPTIĞINIZ”

 

100 günde yeterli icraatların yapıladığını dile getirerek Başkan Böcek’i eleştiren Türel, “Yetti gayri borç edebiyatı yaptığınız. Konuşmak istemiyorum gündemi meşgul etmek istemiyorum. İstemesem de açıklama yapmak zorunda bırakıyorsunuz. 6 milyar belediyenin borcu olduğunu temcit pilavı gibi açıklıyorsunuz. 100 günde sadece diktiğiniz otobüs durağı ve yollara yaptığınız kasis haberleri dışında basın bültenlerinde bir icraatınızı doğru düzgün göremiyoruz. Hakkınızı yemeyelim. Basın toplantısı düzenleyerek büyük icraat (!) olarak açıkladığız faytonların kaldırılmasını da unutmayalım. Bir de bizim deneme seferlerini başlattığımız raylı sistemin 1 Ağustos'ta halkın hizmetine sunulacak olması” dedi.

 

“BORÇ HESABINDA VAR MI? YOK MU?”

 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Böcek’e sorular yönelten Türel, “Borç edebiyatı yapıyorsunuz ama 2036 yılına kadar ödenecek raylı sistem kredisinin borç hesabında ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz. Mesela ASAT ile belediye arasındaki faizsiz borç alacak hesabının 6 milyar borç içinde ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz. 12 projeyi durdurmaktan bahsediyorsunuz. Durdurduğunuz 12 projenin yapılmamış yatırımlarının borç hesabı içinde olup olmadığını söylemiyorsunuz. Basit bir örnek: Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan Kaş Kınık Toptancı Hali’ne harcanmayan yaklaşık 400 milyon borç hesabında var mı? Yok mu? Bunu da açıklayın. Durdurduğunuz 12 projede şu ana kadar harcanmayıp yapılsaydı harcanacak olan 1 milyara yakın yatırım bedelinin borç hesabına dahil edilip edilmediğini söyleyin. Borç hesabınızda 2014’e ilçe belediyelerinden devir alınan borç miktarının ne kadar olduğunu açıklayın” diye konuştu.

 

“YALANLARINIZ ORTAYA ÇIKAR”

 

Borçların kalem kalem, detaylı bir listede çıkartılmasını isteyen Türel, “Kısacası şu borç hesabınızda, bu soruları cevaplayan kalem kalem detaylı bir liste açıklarsanız şişirilmiş balondan farkı olmayan yalanlarınız ortaya çıkar. Ben bu yalanlarınıza 15 Nisan'da sosyal medya hesaplarımdan yaptığım açıklama ile cevap vermiştim. Bir kere daha hatırlatmak için açıklamanın sonuna ekliyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri ve Turizm bakanlarımızla hükümetimizin destekleri sayesinde sağlanan (Bilet gelirleri ile alınan krediyi ödeyebilecek) Dünya Bankası kredisi ile sayemizde hiç bir finansman sorunu yaşanmadan tamamlanacak raylı sistem 3. etabı ile ASAT’a giderken masaya bıraktığımız 400 milyonluk sağladığımız finansmanla yapılacak alt yapı yatırımları dışında ne yapacaksınız doğrusu çok merak ediyorum. İnşallah yaparsınız. Çünkü Antalya hepimizin” şeklinde konuştu.