Antalya’da 2019 yılının ilk 6 ayında 19 ilçede kurulan 228 bilgilendirme noktası ile 5 bin kişiye gıda güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı.
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2019 yılının ilk 6 ayında 19 ilçede kurulan 228 bilgilendirme noktası ile 5 bin kişiye gıda güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Konu hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Kurum olarak birincil vazifemiz olan denetimlerimize sıkı bir şekilde yapıyoruz. Vatandaşlarımızın üzerlerine düşeni yapmaları için ilimizde 19 ilçede kurduğumuz bilgilendirme noktalarında teknik personelimiz vasıtasıyla; Güvenilir gıda nedir? Gıda hijyeni neden önemlidir? Pazar ve marketlerden hatta internetten gıda alışverişi yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Ürün ambalajında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Ürün son kullanma tarihi neden önemlidir? Gibi birçok soruya cevap vererek, vatandaşlarımızın gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz. Yıl boyu devam eden çalışmalarımız ile en güncel gelişmeleri anında vatandaşlarımıza aktarıyoruz” dedi.
Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, ilçenin çeşitli noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilmeye devam ediyor.