Tarih: 25.07.2019 12:22

'AYLIK 40 MİLYON AÇIK'

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda gazeteciler ile bir araya geldi. Basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü dolayısıyla basın mensuplarını kutlayan Başkan Böcek, göreve gelmesinin ardından geçen 100 günlük çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Böcek’in basın toplantısında bürokratları da hazır bulundu.  Göreve geldikten sonra ilk iş olarak ilçe ziyaretlerine başladığını söyleyen Başkan Böcek, ilçelerde muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşarak onların sorun ve taleplerini dinlediklerini, her gittikleri ilçede de belediye başkanı ve kaymakamı ziyaret ettiklerini anlattı. Başkan Böcek, ilçe ziyaretlerinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, daire başkanları ve müdürlerin de hazır bulunduğunu belirterek, “Gittiğimizi ilçenin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odaları ve o ilçenin bütün kanaat önderleri ile beraber, turizmciler ile beraber bir araya gelip tüm sorunları yerinde dinliyoruz. Sorunları çalışma arkadaşlarım da görüyorlar ve sırasıyla öncelikli hedeflerimizi belirleyip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu 100 gün içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

 

VATANDAŞA HİZMETTEN GERİ KALMAYACAĞIZ

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Muhittin Böcek, “31 Mart 2019 tarihi itibari ile belediyemizin 4 milyar 312 milyon 11 bin TL, ASAT’ın 1 milyar 698 bin 455 TL, iştiraklerimizin ise 196 milyon 266 bin TL olmak üzere toplam 6 milyar 206 bin 733 TL. borcu bulunmaktadır. 3 milyar 400 milyon borcu olduğunu düşündüğüm Büyükşehir Belediyemizin 6 milyar 206 bin borcu olduğunu göreve geldiğimiz gün itibariyle gördük, anladık. Ama şunu altını çizerek özellikle söylemek istiyorum20 yıllık belediye başkanlığım döneminde olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da borç edebiyatı ile vatandaşa hizmetimden asla geri kalmayacağım” dedi.

 

TASARRUF ÖNLEMLERİ ALINDI

 

Belediye’nin mali tablosunun ortaya çıkmasının ardından tasarruf tedbirlerinin uygulamaya başlandığını ve israfa son verildiğini vurgulayan Başkan Böcek, “Yüksek kira bedelleri ile tutulan yerlerden kontratı bitenleri boşaltıyoruz. Örneğin Döşemealtı ilçemizde Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı yerin kirası 28.000 TL idi. Burayı boşalttık 7500 liraya bir yer tuttuk. İsrafa son veriyoruz dediğimiz konular bunlar. 19 ilçemizde de bunları yapmaya devam edeceğiz. Yüksek kirası olan yerlerin hepsini boşaltacağız. Daha uygun fiyatlardaki yerlerde vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Gereksiz gördüğümüz kiralık araçları da iade ettik. %10 iş azaltımına başladık” diye konuştu.

 

YALNIZCA 12 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

 

Belediyenin toplam 12 bin 798 personeli olduğunu belirten Başkan Böcek, göreve geldiği günden bu yana 140 kişi vektörle mücadele, 60 kişi itfaiye eri, 24 kişi faytoncu, 85 kişinin de 3. Etap raylı sistem güvenlik personeli olarak işe alındığını açıkladı. Bugüne kadar 142 kişinin işten ayrıldığını da söyleyen Başkan Böcek bunlardan 130’unun kendi isteğiyle ayrıldığını, sadece 12 kişinin adli olaylar, uyuşturucu, personel arası kavga, devlet büyüklerine ve Atatürk’e hakaret gibi nedenlerle işten çıkarıldığını söyledi. Başkan Böcek daha önce siyasi sebeplerle sürgüne gönderilen personellerle de görüşme yapıldığını bu personelin de görevlerine devam edeceğini anlattı.

 

BOĞAÇAYI PROJESİ’NDE CUMHURBAŞKANI KANDIRILDI

 

Boğaçayı Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Böcek, “Sadece köprüden denize kadar olan bölümde 130 milyon 862 bin 631 TL ödeme yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızda yanıltılmıştır. Yaklaşık 14 bin metrekareye yakın alanda kamulaştırmasız el atma vardır. Kamulaştırmasız el atmaya rağmen orada açılış yapılmıştır” dedi.

 

SEÇİM ÖNÜ 13 İHALE YAPILMIŞ

 

Böcek, “Ne yazık ki ihaleler yapılmış. Hatta 5’i son bir ayda olmak üzere toplam 486 milyon 885 TL’dir. ASAT’ın son 5 ayda 19 yapım ihalesine toplam 360 milyon 307 bin 684 TL’dir. Son 5 ayda belediyemiz toplam 853 milyon 954 bin 64 TL borç yükü altına alınmış, yıllara koyduğumuzda artı KDV’si ile 1,5 milyardır” dedi. 

 

SOSYAL KART DEVAM EDECEK

 

Başkan Böcek, “ Seçim öncesi Muhittin Böcek gelirse yardımlar kesilir gibi söylemler oldu. Seçim öncesine gitmeyeceğim. İlk başta haklı olarak 3500 vatandaşımıza yardım yapılmasına karar veriliyor. 2018 yılında 12 bin 158’e çıkıyor. Seçim dönemi toplam 17 bin 26 kişiye Antalya genelinde yardım yapılıyor. Şimdi hak sahiplerinin yeniden belirlenebilmesi için çalışma başlattık. Hani dinimizce sağ elin verdiğini sol eliniz görmeyecek deriz. Şimdi işe siyaset girmiş. Yardımlarla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatı olan, ihtiyaç sahibi olan sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecektir” dedi.

 

AYLIK 40 MİLYON TL AÇIK VAR

 

Toplantının sonunda basın mensuplarından gelen soruları da cevaplayan Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6,2 milyar liralık borcuyla ilgili olarak “Belediye olarak her ay cepten mi yiyoruz?” şeklindeki soruya “Aylık 40 Milyon TL açıkla gidiyoruz” cevabını verdi. 12 Projeyi beklemeye aldıklarını da açıklayan Başkan Böcek, 277 milyon TL’lik Kınık Hali’nin de bu projelerden biri olduğunu söyledi. Halin ihalesinin seçime 3 ay kala yapıldığının altını çizen Başkan Böcek, projenin 2022 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü anlattı. Projenin KDV dahil 500 milyon TL’yi bulacağını anlatan Başkan Böcek, “Kınık Hali’ne harcanacak para ile kırsal ilçelere 50’şer milyon liralık yatırım yapsak bu ilçeleri uçururuz. Seçim zamanı gittiğimizde siyasilerimiz gördüler, toplantı yapacak yerimiz yok orada. İnsanlarımızın düğününü, mevlüdünü, toplantısını, nişanını yapabileceği alanlar yok. Bizim öncelikli hedefler dediğimiz konular budur. Biz önce mevcut halleri o insanların yaşayabilecekleri lavabosu, tuvaletinin olduğu bir kural getirmemiz lazım. Oralara sıcak asfalt getirmemiz lazım” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —