SICAK ASFALT DEVRİ BİTTİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda halcilerin banka hesaplarına tedbir konulmasından arazi satışlarına, belediyenin borçlarından asfalt çalışmalarına kadar birçok konuya açıklık getirdi.

GÜNDEM 19.07.2019 10:54:07 0
SICAK ASFALT DEVRİ BİTTİ

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Gazipaşa’da devam eden ve yapılacak çalışmalardan bahsetti.

Zeytinada Mahallesi’nde yapılan yama çalışmasıyla ilgili bazı basın mensuplarınca yapılan habere tekzip yolladığını, tekzip yayınlanmadığı takdirde suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, asılsız haber yapanların peşinde olacağını ifade etti. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Zeytinada muhtarı bana geldi ‘Alanya Belediyesi’nde tanıdıklarım var. Başkana ulaşabilirim. Oradan ben yama malzemesi alsam, sermeye bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. Benden kamyon ve işçi istedi. Bende isteğini kabul ettim.  3 kamyon malzeme gelmiş. Sermesine de bizim işçiler yardımcı olmuş ve yapılmış. Ben komşu belediyelerle işbirliğinden yanayım. Karşılıklı yardımlaşmalarımız oluyor. Mesela Aydap bize daha yakın. Ekiplere orada çöp görürseniz alın,  Alanya’dan gelmesini beklemeyin diyorum. Belediyeler arası ilişkiler normaldir. Önemli olan vatandaşın işinin görülmesidir. Bunu ‘200 küsur kilometre asfalt döken belediye asfalt dökemez hale geldi, yama yapamaz hale geldi’  gibi değerlendirmişler. Böyle bir olay varsa, belediyeyi 3 ay içerisinde bu hale ben getirmedim. 100 milyona yakın borcu ben yapmadım.  Demek ki benden önce yapılmış bu kadar borç. Borçlu bir belediyeysek,  bunun suçlusu da ben değilim. İkincisi muhtarlara mazotu doldurun, makineyi götürün demişim. Ben hiçbir muhtara böyle bir şey söylemedim. Hangi muhtara demişim ya da hangi muhtar bu güne kadar kaç liralık mazot doldurmuş örnek göstersinler. Çünkü bütün köylerde, mahallelerde, yaylalarda belediyenin rutin işlemleri yapılıyor. Makinelerimiz tıkır tıkır çalışıyor. Muhtarlar toplantısında bir tanesi bahçesine özel kepçe götürüp, götüremeyeceğini sordu. Ona bunun için zaten bir kepçe kiralayacaksın, bir masrafın olacak. Biz kamuya hizmet veriyoruz, kişilerin bahçelerine yol açma gibi bir hizmetimiz yok. Bizim kepçemiz, greyderimiz oradadır. O arada mazotunu koyarsın,  yardımcı oluruz dedim. Bu da bence gayet doğal. Benim kişiye özel hizmet götürme gibi bir durumum yok, ben kamuya hizmet veririm. Köylerin, toplu yaşanılan yerlerin hizmetini biz yaparız. Bunu yaparken de kimseden para talep etmeyiz. Bunu tekzip ediyorum. Tekzip yayınlanmazsa haklarında suç duyurusunda bulunacağım. Bu konuda avukatlarım çalışıyor, bugün yarın tekzip ellerine geçecektir. Ben eleştiriye karşı değilim. Ancak kasıtlı olarak yapıldığını gördüğüm anda bende mücadelemi devam ettiririm. Asılsız haber yapanların peşinde olacağım. Bu haberi yapan arkadaşlardan bir tanesini parke fabrikasına gönderdim,  göreve gelmedi 3 gün tutanak tutum. Görevine son verileceğini anlayınca istifa etti. İstifa ettikten sonra bu habere başladı. Yapabilir, o da kendince mücadelesini verecektir. Bundan çekinmiyorum. Diğer arkadaşlarımızın ne amacı var onu bilmiyorum” dedi.

 

“DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

Asfalt çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yılmaz, sathi asfalt dökeceklerini kaydetti. Sıcak asfaltın maliyetinin yüksek olduğundan bahseden Yılmaz, kendi imkânlarıyla yaptıkları sathi asfaltla mahalleleri tozdan, dumandan kurtaracaklarını söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Kendi imkânlarımızla sathi asfalt dökeceğiz. Sıcak asfalttan vazgeçiyorum.  Köylerdeki ya da mahalle aralarında toz şikayeti olan yerlere öncelik veriyorum. Güney’de mezarlığa kadar olan yere dökeceğim. Zeytinada’ya, Kırahmetler’e, Muzkent’e, Macar’a dökeceğim. İhtiyaç olan köylerde azar azar kendi imkânlarımızla dökmeye devam edeceğiz.  Sathı asfaltı kendi personelimizle, kendi makinelerimizle dökebiliyoruz. Sıcak asfalt şantiyemiz yok. Sıcak asfalt dökebilmemiz için ihale yapmamız lazım ve sıcak asfalt çok pahalı bir asfalt. 5 kilometre sıcak asfalt dökeceğine aynı parayla 20-25 kilometre sathi asfalt dökebiliyorsun.  Burada bir tercih söz konusu. Günde 2 -3 arabanın geçtiği yere sıcak asfalt dökmeye değer mi? Ya da sathi asfalt iş görür mü? Ona bakacağız. Prestij yoluysa buralara sıcak asfalt daha uygun olur. 2-3 evin olduğu bir mahallede sıcak asfalt dökmek, biz o lükste değiliz. Sıcak asfaltın görüntüsü güzel, pürüzsüz, ses çıkarmıyor. Vatandaş onu istiyor. İmkânımız olsa yapsak ama çok pahalı bir şey. Herkes asfalt istiyorum diyor ama seçimden önce yapılan 12 milyonluk ihalenin 1 kuruşu ödenmiş değil daha. Biz yaklaşık 1 milyonunu ödedik. 1 milyon borçlanma yetkisi almışlar İller Bankası’ndan borçlanmışlar. 2027’ye kadar onun taksitini ödeyeceğim. Geriye kalan 10 milyonum bir kuruşu ödenmiş değil. Ondan önceki alt yol firmasının 6-7 milyon asfalt borcu olduğu gibi duruyor. ‘Asfalt dökemez hale geldin, yama yapamaz hale geldin’ diye eleştirmek kolay. Peki, bu paralar nasıl ödenecek, bunu düşünen var mı? İki gün sonra belediyenin her şeyinin icra kanalıyla el değiştirmesi, tamamen çalışamaz hale gelmesi hepimizi etkiler. Biz dikkatli olmak durumundayız. Gazipaşa’da her şey isteyelim yapalım derken, her şeyi de bitirmeyelim” diye konuştu.

 

“KAPIMDA ALACAKLILARI BULDUM”

 

Gazipaşa Belediyesi’ni elinde arazi kalmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bir kombi arazisi var elimizde derli toplu. Onun dışında Gazipaşa’da arazi kalmış mı, bilen var mı? Ayın 23’ünde yine satış var. SGK tarafından daha önceden gelen satışlar. Bizim gördüğümüz tek kombi arazisi. O yerinde duruyor ya belediyenin arazileri duruyor sanıyoruz. Alakası yok. Belediyenin elinde bir şey kalmamış ki. Ufak tefek birinin arsasında ortaklık oluyor. Sürekli satılıp duruyor zaten. Her gün burada mesaimin 2-3 saatini alacaklılarla nasıl yapabiliriz, nasıl öderiz öyle geçiriyorum. Yeni seçilmiş belediye başkanı olarak, personeli tanımadan, yapılacak işleri görmeden kapımda alacaklıları buldum. Bu durum benim çok zamanımı alıyor. İkinci zamanımı alan olay da ‘İş isterim’ diye gelenler. Onlara da bir iş veremiyorum. İstiyorum ki mesaimi bunlarla geçirmeyeyim. Bir şeyler üretelim, yeni projeler ortaya koyalım. Çevremi kaybetmeden bakanlıktaki, Ankara’daki veyahutsa üniversitedeki çevremi Gazipaşa için harcayayım istiyorum.

 

“KURU GÜRÜLTÜYLE ZAMAN HARCAMAK İSTEMİYORUM”

 

Güney Mahallesi ile ilgili yapmaya çalıştığımız projelerimiz var. Böyle projeler üretelim,  yapalım istiyorum. Ben kuru gürültüyle zaman harcamak istemiyorum. Bu borçlarımızı bir düzene sokalım, Gazipaşa’yı bir an önce düze çıkaralım istiyorum.  Şuanda planlarımız daha bakanlıktan gelmedi. Onunla ilgili uğraşıyorum. Kişisel çevremi devreye sokup bakanlıktan bir an önce planın imzalanıp, gelmesini akabinde 18 uygulamasını yapıp,  bir an önce otel inşaatlarını başlatmak istiyorum. Benim kafamdaki plan dâhilinde işlerse yılbaşına bu işler bitmiş olacak. İki tane otelci bizi bekliyor. 18 uygulaması bitsin inşaata başlayacağım diyor. Kızılin tarafında Adil Üstündağ,  Kahyalar tarafında Şadan Bayer. Bu iki işadamı bir an önce 18 uygulamalarının bitip, yer tesliminin yapılmasını istiyorlar. Bu inşaatları başlattığımız anda Gazipaşa’nın çehresi değişecektir. ‘İş istiyorum’ diyenler çok rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Yine bu inşaatları başlatırsak belediyeyi de ekonomik olarak biraz rahatlatacağız.

 

“ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

 

O zaman arazi satışına gerek kalmadan altından kalkabilecek miyiz ona bakacağız. Yoksa Gazipaşa parça parça satılacak. 35 milyon civarında geliri olan birinin 100 milyon borcu olması demek 3 katı borcu var demektir. Yüzde 15 faiz ödeseniz ortalama,  her yıl 15-20 milyon gelirinizin yarısını faize veriyorsunuz demektir. Bunu söylerken benden önceki dönemleri suçlamak için söylemiyorum. İçinde bulunduğumuz manzarayı, tabloyu söylüyorum. Bugün 1994’lerde başlayan kombi davasıyla ilgili alacakları olan bir avukat gelecek. O dosyaların peşinde. Bu bir önceki dönemin suçu mu? Onun faydası yok bize, biz önümüze bakacağız. Bir belediye devraldık, alacaklarıyla, borçlarıyla her şeyiyle devraldık. Bundan sonra biz sorumluyuz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Bunları söylemek borç edebiyatıysa,  ben bu edebiyatı yapıyorum. Durumunuzu bilin. Gazipaşa Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumu halk bilsin. Talepte bulunurken, istekte bulunurken, eleştiri de bulunurken empati yapsın. Bu borç altında bu ne kadar yapılabilir, yapılamaz. Bundan sonra başımıza ne gelir. Bunları görsün istiyorum.  Yoksa her şeyi güllük gülistanlık gösterip,  bir süre sonra çıkmaza girmenin anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 

“BEN KAZANMIŞ ADAMIM”

 

Herkesle iyi geçinmek istediğini söyleyen Başkan Yılmaz, kendinden önceki belediye başkanlarıyla bir sorunu olmadığını belirterek, “Benim amacım herkesle iyi geçinmek. Bakanlıklarla, resmi kurumlarla iyi geçinmek. Karşılıklı yardımlaşmak. Gazipaşa için ne yapabilirsek onu yapmak.  Burada bir art niyetimiz yok. Benden öncekiyle benim bir hesabım yok. Ben kazanmış bir adamım. Ben daha ne isteyeyim. Niye eleştireyim benden öncekileri, elime ne geçecek?  Ben çözüm istiyorum. Geçmişte mutlaka bir şeyler yapılmış ki Gazipaşa bugün bir şehir havasına doğru girmiş. Bizim iddiamız daha fazlasını yapacağız, daha ileriye götüreceğiz. Geri gitmesin ileriye gitsin istiyoruz. İşçiler sorununu çözdük, anlaştık. Haksız yere sözleşmeleri feshedilenleri göreve başlattık.  Onların paralarını da ödüyorum. Benden önce emekli olmuş arkadaşların kıdem tazminatını ödedim. Şuanda bana intikal eden çok ciddi sorun yok, işler tıkır tıkır yürüyor. Yaylalarda açılmayan yol kalmadı. Parke, yağmursuyu, asfalt çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

“YAYLALARIN YÜZDE 90’I ELDEN GEÇTİ”

 

Yayla yollarından şikayetler olduğunun söylenmesi üzerine Başkan Yılmaz, belediyenin aslında iki ilçeye hizmet verdiğini söyledi. Gazipaşa merkez ve yaylalara hizmet götürdüklerini anlatan Başkan Yılmaz, harita üzerinde bu duruma açıklık getirdi. Başkan Yılmaz, “Gazipaşa Belediyesi aslında iki tane ilçeye hizmet ediyor. Gazipaşa’nın ana yerleşim yerlerinde kışın hepimiz üretim yapıyoruz. Yaz geldiği zaman yayla kısımlara her noktaya yol istiyoruz. Gazipaşa’da oturan insan hem merkeze hem yaylalara hizmet istiyor. Hayvancılık yaptığımız için yayladaki evler toplu değildir. Şuana kadar Cimbiti dışında toplu yerleşim olan yayla yok. Herkes bir şey yapılmasını istiyor.  Geçtiğimiz gün Kaş Yaylası’nın oradan Maha’ya indim. Bir baktım toprak dökülmedik bir metrekare alan kalmamış yolarda. Kamyonla getirip toprağı dökmüşüz,  greyderle düzeltmişiz. İlk yağmurda akıp gidecek, gelecek sene tekrar yapacağız. Tamamını yaptık dersem eksik olabilir. Girmediğimiz nokta olabilir ama yaylaların yüzde 90’ı elden geçti.  Grup yolarıyla ilgili sıkıntımız var ancak abartıldığı kadar kötü değil. Sugözü ve Belbaşı arasında bazı noktalarda bozulmalar var. Yeni bir asfalt istiyor. O yolun sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’nde. Büyükşehir -ilçe diye ayırmıyoruz. Ama büyük yatırımları da onların yapması gerekiyor. Büyükşehirde daha yeni sistemini kuruyor. Ben yakında Büyükşehir’inde el atacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

“TANITIMA FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİM”

 

Gazipaşa’da yapılması planlanan Triatlon final yarışlarının iptal sebebinin sorulması üzerine Başkan Yılmaz, “Seçildikten bir hafta sonra veya iki hafta sonra geldiler. Gazipaşa da Triatlon yapacağız dediler. Buyurun yapın dedim. Bir cihaz varmış onu karşılamamızı istediler. Cihazın nerede satıldığını sordum, İstanbul’da olduğunu söylediler. Nasıl getireceğim bir hafta içerisinde dedim. Kaç para olduğunu sorunca kem küm ettiler. 15-20 bin lafı oldu. Gazipaşa’ya ne katkınız olacak sizin diye sordum.  Gazipaşa’daki otellerde kalacaksanız, restoranlarda yiyip içecekseniz buyurun yapın dedim. Alanya’dan geleceğiz,  yarışmamızı yapıp Alanya’ya döneceğiz dediler. Bu şekilde olmaz dedim. Gazipaşa’yı kullanıyorsanız esnafta sizden faydalanmalı. Yoksa neden esnafın Pazar gününü çileye dönüştüreyim. Birileri dışarıdan gelip 1-2 saat caddelerimi sokaklarımı kapatacak, üstüne bir de para ödeyeceğiz. Gazipaşa’yı tanıtım. Ben bu şekilde tanıtım istemiyorum. Gazipaşa’da yapılan etkinliklerde esnaf kazanmalı, otelde kalınmalı, lokantasında yenilip içilmeli, kafelerinde oturulmalı. Alanya’dan bir saatliğine gelip, çileyi Gazipaşa halkına çektirip,  sonra gitmenin Gazipaşa’nın tanıtımına faydalı olacağını düşünmüyorum. O nedenle böyle bir şeyin altına girmeyeceğimi söyledim” dedi. Tanıtım için pazarlanacak bir şeylerin olması gerektiğine vurgu yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, “Gazipaşa’da neyi tanıtıyorsun, onu da düşünmek lazım. Otelleri yaptın mı? Bütün dünyaya tanıttın Gazipaşa’yı herkes aktı geldi, ne yapacak burada?. Kaç otelin var, kaç tane gezilecek tozulacak yerin var. Otellerimiz olur, Güney’i turizme kazandırırız, Lamos’u kazandırırız daha sonra buyurun bizim böyle yerlerimiz, böyle imkânlarımız var diyebilelim. Şuanda 1000 kişilik grup geldi ne yapacak. Bunu bizim düşünmemiz lazım.  Gazipaşa’nın tanıtılabilmesi için bir şeyleri pazarlamamız lazım. Otelini mi pazarlarsın, tarihi yerlerini mi pazarlarsın, denizini mi pazarlarsın bir şeyleri pazarlamam lazım” diye konuştu.

 

“TROPİKAL ÜRÜNLER PARKI KURABİLİRİZ”

 

Gazipaşa’ya tropikal ürünlerin içerisinde bulunduğu bir park yapılabileceğini söyleyen Yılmaz, “Biz burada bir tropikal ürünler parkı yaratabiliriz. 10-20 dönüm yerimiz olsa bir park yaratsak gelen kişi yarım gününü,  bir gününü orada geçirse harika olur. Türkiye’nin başka bir yerinde göremeyeceği bütün bitkileri görebilir. Veya caretta carettaların tanıtımı. Yumurtadan çıktığı günleri tespit edip şenlikler düzenleyebiliriz.  Dışarıdan onu görmek için gelen insanlar olabilir. Bu tip şeyleri yaratmalıyız ki Gazipaşa’yı öyle tanıtmalıyız.  Öbür türlü Alanya’da yer içer kalkar, burada 1 saat sporunu yapar gider” ifadelerine yer verdi. 

 

İYİ PARTİ İLE SORUN YOK

 

İyi Parti ile aralarında sorun olup olmadığının sorulması üzerine Yılmaz, “İYİ Parti ile hiçbir sorunum yok. Belediye iş ve işlemleri konusunda her zaman görüş alışverişinde bulunuyorum. Bir tane İYİ Partili başkan yardımcısı atadık, bir tane arkadaşımız encümen üyesi. İYİ Parti ile sorun yaşamamızı gerektirecek sorun yok. Sokakta neden böyle algılandı bilmiyorum ama benim İYİ Parti ile hiçbir sorunum yok” dedi.

 

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEM”

 

Gazipaşa Belediyesi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nde ve  ASAT’ta çalışan farklı görüşten kişilerin ‘işten çıkarılabilirim’ kaygılarının yersiz olduğunu anlatan Yılmaz, “Seçim çalışması süresince söyledim. Kimsenin siyasi görüşüne ya da partisine bakarak karar almam, kimseyi ötekileştirmem dedim. Şuan ki uygulamalarım da o şekilde. Kaldı ki ben belediye çalışanlarını tanımıyorum ki partisini bileyim. Çok da önemli değil benim için hangi partili oldukları. İşini yaptıktan sonra görevini yaptıktan sonra ben onların siyasetine bakmam. Merakta etmiyorum,  kim hangi partiye üye. Öyle elimde bilgi de yok. Öğrenmiş bile olsam önemsemiyorum. Çalışıyorsa, verimliyse arkadaşımız işine devam ediyor. Çalışmıyorsa gereğini yapıyorum. Hiç kimse AK Partili diye kaygılanmasın. Ben sosyal demokrat belediye örneği sergilemeye çalışıyorum. Çalışanlarım hangi görüşten olursa olsun önemli değil.  Beni sekteye uğratmadıktan sonra engel olmadıktan sonra işine son vermem, çalışmaya devam ederim o arkadaşımla.  Şuna da müsaade etmem, belediye başkanın ya da belediyenin otoritesini zayıflatmaya, zor duruma düşürmeye yeltenen olursa,  hissettiğim anda kapıya koyarım. Herkes görevini bilecek ve yapacak.  Olaylara siyasi bakmıyorum ben. Ben herkesin gönlünü fethetmek istiyorum, herkese hizmet vermek istiyorum. Kimseyi ötekileştirmek, ayırmak istemiyorum” diye konuştu.

 

“İKİ KEZ TEBLİGAT YAPILDI”

 

Gazipaşa Toptancı Hali’nde yaşanan hacizle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Ben ilgili servise,  belediye başkanı olarak benim borçları ve alacakları takip etme yükümlülüğüm var. Bu servisin görevi de alacaklarımızı takip etmek. Siz önce tebligatınızı çekeceksiniz, hatta telefonla da arayacaksınız. Böyle bir haciz yoluna başvuracağız,  haberiniz olsun diyeceksiniz. Arkasından da kişi ayırmadan hepsini icraya vereceksiniz dedim. Arkadaşların yaptığı. Sadece benim döneminde değil, benden önce de tebligatlar çekilmiş, telefonlar edilmiş ama 120 halciden 80 tanesi yatırmış 40 tanesi ne belediyeye gelip ‘Benim durumum şu’ demiş. Muhatap bile almamışlar belediyeyi. Hepsini icraya verin dedim. Hesaplarına bloke konulunca eleştiriye başladılar. Haberim yoktu diyenlere baktım, bizzat kendilerine tebligat yapılmış. 2 tane tebligat yapılmış her birine. Arkadaşlar telefon da ettiklerini söylüyor ancak onu ispatlayamayız. Burada belediyenin eleştirilecek tarafını ben görmüyorum. Haber vermeliymişim. Haber verdiğiniz zaman bankada parası varsa, hesabına bloke koyacağım dersen danışıklı dövüş olur” dedi.

 

“GEREĞİNİ YAPAR GEÇERİM”

 

Halcilere karşı tutumunun bir siyasi gibi değil de müfettiş gibi olduğunun söylemesi üzerine Başkan Yılmaz, “Müfettiş gibi bürokrat gibi memur gibi küçümser mahiyetteki ya da eleştirel maliyetteki eleştirilerin kesinlikle karşısındayım. Bugüne kadar memur olmayan, müfettiş olmayan, bürokrat olmayan adamlarla yönetmişsiniz belediyeyi de göklere mi çıkarmışsınız.  1990’lardan bu tarafa gelen sorunla uğraşıyorsunuz. Bugüne kadar müfettiş olmayan, memur olmayan insanlar yönetti de belediye çok mu başarılı olmuş. 100 milyon borç var. Belediye Başkanının koltuğu yok, arabası bilmem ne olmuş,  hala o sistemi mi savunuyorsunuz. Ben Gazipaşa’da bu tip küçümser anlayışların karşısındayım. İşlerine geldiğinde ‘Biz ilkokul mezunu bile değiliz’ deniliyor, işlerine gelmediği zaman da bürokrat kafasıyla olmaz bu, müfettiş kafasıyla olmaz bu. Nerede yazıyor halcilerle toplantı yapılmadan bu işlem yapılmaz diye.  Oy vermezse vermesin. Öyle bir derdim yok benim. Gereğini yapar geçerim. Oy hesabıyla hareket edersem burada iş yapamam. Kiralamışsın orayı borcunu ödeyeceksin, 2-3 sene olmuş 1 kuruş ödememişsin. İçinde ödeyemeyecek durumda olanlar da vardır, onlar gelsin yardımcı olalım. 80 kişi öderken 40 kişi sen çok mu uyanıktın. Niye ödemiyorsun? Bu alacaklarımızı tahsil etmeden nasıl ödeyeceğiz borçlarımızı” dedi.

 

“LÜKS KAYGIM YOK”

 

Farklı bir siyasetçi olacağını söyleyen Yılmaz, 4 aydır esnafı rahatlatmaya çalıştığını söyledi. Alacaklı olan esnaflara para vermeye çalıştığını söyleyen Yılmaz, “Dört aydır hiçbir esnaf kapıma gelip ‘harçlık ver’ demediği halde hepsine bin 900 lira para dağıtıyorum. Çok fazla bir para değil. Elimde ne kadar para varsa hepsini dağıtıyorum. Esnafı düşünmüyor değilim ben. Halcilerden aldığım parayla da arabayı çıkarttım. Başka bir sürü dosya var gene yakalatma kararı koyabilirler. Koyarsa alsın götürsün satsın. Benim hiç umurumda değil. Gerekirse kendi arabamı kullanırım,  yürüyerek de gelip giderim. Aslında satmak için çıkarmıştım. Satış işine çok yaklaşmadılar. Bir sürü prosedürü var. Benim lüks kaygım yok” diye konuştu.

 

“AZ VE TEMİZ İŞ YAPARIM”

 

Günü kurtarma adına yapılacak işlerin altına imza atmayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Kendimi riske atacak, çevremi ve Gazipaşa’yı riske atacak hiçbir hareketin içinde yer almam. Az yaparım temiz yaparım. Günü kurtarmaya dönük konulara girmem. Eleştiren beni bu şekilde eleştirsin. Kimseye kin gütmem ama kimseye de kendimi ezdirmem. Makul mantıklı her türlü düşünceye, eleştiriye varım” şeklinde konuştu.