KURBAN HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte kırsal mahallelerde kurban hareketliliği başladı.

YEREL 19.07.2019 10:50:58 0
KURBAN HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Gazipaşa’da ve kırsal mahallelerde kurban hareketliliği başladı. İlçe genelinde, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık yetiştiricileri bayrama sayılı günler hayvanlarını görücüye çıkarmaya başladı. Gazipaşa’nın Göçük Mahallesi Sazak Mevkii’nde ikamet eden küçükbaş havyan yetiştiren Mehmet Öztürk, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlık piyasasın hareketlenmeye başladığını belirtti. Uzun yıllar kurban  besiciliği yaptığını söyleyen Öztürk, “Ailemizle birlikte yıllardır küçükbaş havyan besliyoruz. Yıllık yüzün üstünde kurbanlık satıyoruz. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hareketlilik başladı. Müşterilerimiz kurbanlıklarını şimdiden ayırtıyor” dedi.

 

KURBANLIKLAR CEP YAKACAK GİBİ

 

2018 yılına göre bu yıl kurban fiyatlarının artığına dikkat çeken Mehmet Öztürk, “Bu yıl ortalama kurbanlık fiyatları 2 bin TL civarında olacak.  Bayrama bir aydan kısa bir zaman var, asıl fiyatları o zaman göreceğiz. Ama bir tahminde bulunursak küçükbaş erkek kurbanlıklar, 1600 ila 2 bin TL arasında olacak. Bu rakam hayvanın besisine göre 2 bin TL’nin üzerine çıkabilir. Şu anda satışını yaptığımız kurbanlıklar oldu. 1600 TL’nin altına kurbanlık vermedik. Besisi ve kilosu iyi olan kurbanlıklardan 2 bin TL ve üzerine sattığımız oldu” diye konuştu.

 

“İŞİMİZ ZOR VE MALİYETLİ”

 

Havyacılık işinin zor bir meslek olduğunun altını çizen Öztürk, “Sabah çok erken saatte kalkıp hayvanları otlatmaya götürüyoruz. Yazın sıcak, kışın yağmur ve soğuk. Zor ve zahmetli bir iş içindeyiz. Bunun birde ekonomik boyutu var. Örneğin bayrama bir aydan az bir süre var. Elimizde 100’ün üstünde kurbanlık var. Bu hayvanlar bayrama kadar birer çuval yem tüketecek. Yaptığımız iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değil” şeklinde konuştu.