'HAİNLERİN KARŞISINA ÇIKTIK'

Türk devletlerinin tarih boyunca hainlere karşı çıktığını söyleyen Gazipaşa Kaymakam Vekili Cengiz Cantürk, “Türk milleti Anadolu'ya yerleştiği zaman hele de İslam'ı kabul ettikten sonra tarih kitaplarında pek çoğunuz okumuşsunuzdur

GÜNDEM 16.07.2019 10:42:30 0

GAZİPAŞA’DA 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Etkinlikler kapsamında,dün saat 19.00’da Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe Gazipaşa Kaymakam Vekili Antalya Vali Yardımcısı ve Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kamil Cıngıl, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

Yürüyüş esnasında vatandaşlar dev Türk Bayrağı açtı. Bunun yanı sıra birçok aile yürüyüşe küçük çocuklarıyla katıldı. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar süren Demokrasi Nöbeti’ne başladı. Bunun yanı sıra Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazmaları için anı defteri hazırlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösteriminin yapılması, darbe gecesini anlatan kamu spotlarının yayınlanması, 15 Temmuz Anı Defterinin imzalanmasıyla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programda, Gazipaşa’da düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödül verildi. Gecede şiir dinletileri, fotoğraf ve film gösterileri, mehteran takımının mehter gösterisi ilçe halkının beğenisine sunuldu. Gecede 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

 

“HER ZAMAN ÖNLERİNE BİZ ÇIKTIK”

 

Okunan  Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından konuşma yapan Gazipaşa Kaymakam Vekili Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, “Bu demokrasi bayramını 'Milli Birlik Gününü' inşallah hep birlikte coşkuyla kutlayacağız, nöbeti birlikte tutacağız. Değerli konuklar; Bugün tam 3 yıl olmuş. Burada yaşayan ve burada bulunan herkes o günü, o geceyi gayet iyi hatırlıyor. Gerçekten belki de Türk tarihinde yaşanmamış derecede korkunç, dehşet verici ve kötü bir gece yaşadık. Bakın tarih tekerrürden ibarettir derler, bu bilimsel bir gerçektir. Tarihimize baktığımızda her zaman şunu görüyoruz bu millete, bu devlete her zaman saldırılar yapılmıştır. Her zaman bu millete diz çöktürülmek istendi ama her seferinde bu millet, bu devlet karşısındakine gereken cevabı verdi. 1071 yılında Malazgirt'te Türk milleti Anadolu'ya yerleştiği zaman hele de İslam'ı kabul ettikten sonra tarih kitaplarında pek çoğunuz okumuşsunuzdur. Haçlı Seferleri denilen seferler yapıldı. İslam'ı yok etmek için, bu dini zayıflatmak için saldırdılar. Onların önüne kim çıktı? Biz çıktık, Türk devleti çıktı” dedi.  

 

“BİZE DİZ ÇÖKTÜRMENİN YOLLARINI ARADILAR”

 

“İslam'ı bir anlamda kurtaran, koruyan ona kalkan olan biz olduk” diyerek konuşmasını sürdüren Cantürk, “Bu, elbette bize düşman olanların hıncını biraz daha artırdı. Her fırsatta bize diz çöktürmenin yollarını aradılar ve cevaplarını aldılar. En son sıcak savaşı biliyorsunuz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda verdik. Orada da gereken cevabı aldılar. Kıbrıs'ta soydaşlarımıza karşı bir hareket yaptılar yine gereken cevabı verdik, yine akıllanmadılar, uslanmadılar. Çeşitli vesilelerle bu millete saldırmaya devam ettiler. Benim yaşımda olanlar gayet iyi hatırlar. 1980 öncesinde bu milletin içerisine bir nifak soktular sağcıydı, solcuydu diye milletin okumuş çocuklarını, geleceğini oluşturacak çocuklarını bir birlerine kırdırdılar. Tam 5.000 gencimizi kaybettik. Baktılar o tutmadı, PKK'yı ürettiler. Onu başımıza bela etmeye kalktılar” diye konuştu.

 

“FETÖ TERÖRİSTLERE ÜNİFORMA GİYDİRDİ”

 

Türk halkının çok saf, çok temiz, dini duyguları yüksek bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Cantürk, “Bunu kullanarak maalesef pek çok vatandaşımızı yanlarına çekmeye, ağlarına düşürmeye gayret ettiler ve büyük ölçüde başardılar. Halkımız gayet halisane duygularla belki İslami duygularla bunlara inandı. Böyle bir hareketmiş gibi gördü kandırıldılar ama bunlar bu kişilerden işlerine yarayacak olanları terörist olarak yetiştirebileceklerini eğittiler ve devletin en önemli kurumlarının içerisine yerleştirdiler. Bizim anlı, şanlı bir ordumuz var. Bunun içerisine yerleştirdiler bu teröristlere üniforma giydirdiler. Adliyeye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiler. Bu neticeyle 2016 Temmuz ayında tamamen hazır olduklarını düşündüler ki o harekete başvurdular ama bu hareket milletimizin, ordu içerisinde ki kahraman askerlerimizin, kahraman polisimizin o hepimizin bildiği muhteşem direnişi ile yok edildi” ifadelerini kullandı.  

 

“MİLLETİN SİLAHIYLA MİLLETE ATEŞ ETTİLER”

 

FETÖ’cü hainlerin milletin silahını millete doğrulttuğuna vurgu yapan Cantürk, “Milletin tankıyla, milletin uçağıyla, milletin helikopterleriyle millete ateş ettiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni halkın iradesinin oluştuğu yeri bombaladılar. Külliyeyi bombaladılar. Özel harekat birimimizi bombalayıp, 50 polisimizi şehit ettiler. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombaladılar. Ama Türk milletin tankların önüne çıktı, uçaklara helikopterlere sapanlarla, tabancalarla ateş etti, canını ortaya koydu ve hain girişimi yok etti bitirdi. Biz buradan şunu kazandık. Biz gerçekten tarihimizden bugüne hiç değişmeden millet olduğumuzu öğrendik bunu kazandık. İçerde ve dışarıda bu örgütü besleyen, büyüten bunlara destek verenlerin ne hale geldiklerini gördük. Onların bir daha belki bu tür emellere kavuşmayacak şekilde reddedilmesini onların hayal kırıklığına uğramalarını sağladık. Bu tehditler çeşitli şekilde devam edecek. Bize düşen nedir? Uyanık olmak, canlı olmak, bir olmak, diri olmak. Bunu sağlarsak kim ne düşünürse düşünsün, kim ne yaparsa yapsın inşallah Allah bizimledir. Ben bu vesileyle 15 Temmuz'da şehit olan 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen okçuluk, güreş, badminton, masa tenisi ve atletizm müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Saatlerin 00.13 göstermesiyle tüm camilerde sela okundu.