ÖZÇELİK’TEN SAĞDUYU MESAJI

Gazipaşa’da Millet İttifakı ortakları arasındaki kriz derinleşirken, CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, sorumluluk sahibi olanları dikkatli olmaya çağırdı. Millet İttifakı’nın sadece

SİYASET 10.07.2019 11:31:26 0
ÖZÇELİK’TEN SAĞDUYU MESAJI

GAZİPAŞA’DA, Millet İttifakı ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında başlayan gerilim devam ederken, CHP’nin önde gelen isimlerinden Diş Hekimi Murat Özçelik iki parti arasında esen sert rüzgarları yumuşatacak bir açıklamaya imza attı. 31 Mart Seçimleri için partisinden Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı olan Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nın devam etmesine ve iki parti arasındaki sürtüşmelerin son bulması gerektiğine vurgu yaptı. Millet İttifakının, Türkiye’nin gelecek ihtiyacından doğan bir proje olduğuna dikkat çeken Özçelik, milletin umut bağladığı ittifakın, güç yarışı ve kişisel çıkarlardan dolayı zarar göreceğini dile getirdi.

 

'İHTİYAÇTAN DOĞAN BİR PROJEDİR'

 

CHP ve İYİ Parti ortaklığında oluşturulan Millet İttifakı’nın, Türkiye’ye gerçek demokrasiyi yerleştirecek bir anlayışa sahip olduğunu ifade eden Özçelik, “Millet İttifakı,aslında Türkiye’nin gelecek ihtiyacından doğan bir projedir.Bu ittifak ülkeyi yönetenlerin ayrıştırıcı, toplumu ötekileştirici siyaseti sonucu doğmuştur.Bu ittifak milletin önünü açacak,hukuk ve adaleti güçlendirecek, gerçek demokrasiyi yerleştirecek bir anlayışa sahiptir. Haksızlığı, hukuksuzluğu, mağduriyeti ortadan kaldırmak için kurulmuştur” dedi.

 

'GÜÇLÜ PARLAMENTER SİSTEMİNİ SAVUNAN BİR İTTİFAKTIR'

 

Millet İttifakı’nın önemine vurgu yapan Özeçlik, “Millet İttifakı; düşüncelerimiz aynı olmasa da birlikte yaşamayı, birbirimize saygı duymayı, hak ve özgürlükler, hukuk ve demokrasi temelinde bir yaşamı savunmayı görev bilen bir ittifaktır. İttifaktaki partiler zaten farklılıklarını muhafaza ediyor. Farklı kimliklerini koruyor. Bunu korurken de temel ilkeler olan hukuk, adalet, demokrasi, şeffaflık, liyakat, birlikte yaşam, bayrak, milli bağımsızlık noktasında bir arada olduğunu söyleyen bir ittifaktır. Ayrıca tek adam sistemine karşı güçlü parlamenter sistemi, iktidarı denetleyebilen bağımsız yargıyı, yönetimde katılımcılığı savunan bir ittifaktır” diye konuştu.

 

“HALKIN VERDİĞİ GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYALIM”

 

Açıklamasının sonunda sağduyu mesajları veren Özçelik, vatandaşın Millet İttifakı’na verdiği değeri siyasi parti temsilcilerinin çok iyi görmesi gerektiğini dile getirdi. Sorumluluk sahiplerinin vicdan hesaplarını halkın ihtiyaçlarına göre yapmaları gerektiğine dikkat çeken Özçelik, “Bu değerlerle kurulan Millet İttifakı’na milletimizin verdiği desteği çok iyi görmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinin geleceği açısından, bu birlikteliği genişleterek sürdürmek çok önemlidir. Yoksa günlük ve anlık kişisel çıkarlar, siyasi beklenti ve hesaplar, iş-aş beklentisi, güç yarışı gibi değersiz yaklaşımlar, milletimizin bize verdiği güveni boşa çıkarmakla birlikte geleceğimiz olan çocuklarımızın istediği aydınlık yarınları karartmış oluruz. Sorumluluk sahibi olanlar, vicdanlarında bunların hesabını yaparak hareket etmeleri gerekmektedir.