ARSLAN ERCİYES’E DAMGA VURDU

Gazipaşalı milli atlet Ahmet Arslan, geçtiğimiz gün Kayseri’de düzenlenen 4. Uluslararası Erciyes Ultra Dağ Maratonu’na damga vurdu.

SPOR 10.07.2019 11:23:43 0
ARSLAN ERCİYES’E DAMGA VURDU

GAZİPAŞA ve Türk sporunun yetiştirdiği ender sporculardan biri olan dağ koşucusu mili atlet Ahmet Arslan, 4. Uluslararası Erciyes Ultra Dağ Maratonu’nda 2 kategoride zafere ulaştı. Erciyes’te düzenlenen yarışlara 200 atlet katıldı.  Erciyes’in sert coğrafyasına karşı mücadele ederek iki farklı kategoride zafere ulaşan Ahmet Arslan, yarışlara damga vurdu.Dağların Arslanı, mücadelelerin ilk gününde Vertical Kilometer (VK) yarışındaki 48:06’lık derecesiyle kendi rekorunu kırarak kazandı. Arslan’ı Hakan Akalp ve Aykut Kırsay takip etti. Itır Uz, Seda Nur Çelik ve Aydan Nur Karakulak da kadınlar yarışını ilk üçte tamamladı.

 

KENDİ REKORUNU GELİŞTİRDİ

 

Sonraki gün tekrar Erciyes’in yolunu tutan Arslan, 25K parkurunda da yine kendi rekorunu bir dakika geliştirerek 2 saat 12 dakika ile zafere ulaştı. Orhan Kutlu ve Özgür Özdağan podyumda yer alan diğer isimler olurken, 64K koşusunda erkeklerde birinci Samet Konu, ikinci Cevdet Alyılmaz, üçüncü ise Mehmet Zahir Kül oldu. Kadınlarda ise Eda Kınac birinci, Rusya’dan Inna Tokmakova ikinci, Esin Çavga da üçüncülüğü kazandı.