DEV DENETİM BAŞLIYOR

Antalya’da’ Hayatıma kastım yok, kaskım var’ projesi bugün itibariyle hayata geçiyor. Gazipaşa’nın dört bir yanında denetim yapacak olan polis ve jandarma, kaskı olmayan sürücülere cezai işlem uygulayacak.

GÜNDEM 9.07.2019 10:31:01 0
DEV DENETİM BAŞLIYOR

ANTALYA Valiliği tarafından hayata geçirilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önderliğinde lansmanı gerçekleştirilen 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var' projesi start aldı. Antalya’da gerçekleştirilen toplantının ardından kasksız motosiklet sürücülerine yönelik denetimler konusunda düğmeye basıldı. Antalya’nın her noktasına ‘Hayatıma kastım yok, kaskım var. Hayatı kafama takıyorum’  yazılı afişler asıldı. Antalya merkez, ilçeler, mahalle ve köyler dahil tüm ili kapsayan bilgilendirici ve uyarıcı motosiklet kaskı uygulaması dün itibariyle sona erdi.

 

KASK KULLANMAYANA CEZA

 

Tüm Antalya’yı kapsayan dev denetim bugün itibariyle başlıyor. Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından sorumluluk bölgelerinde denetim yapılacak. Farklı gün ve saatlerde devam edecek olan denetimlerde kaskını hala kullanmayan motosiklet kullanıcılarına cezai işlem uygulanacak, ayrıca cezai işlem uygulanan motosiklet sürücülerine kask temin etmeden bağlanan motosikletleri teslim edilmeyecek.

 

JANDARMADAN UYARI DENETİMİ

 

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, Güney Karakolu önünde bulunan uygulama noktası ile havalimanı kavşağında gerçekleştirdiği denetimde kask takmayan motosiklet sürücülerini uyararak, uygulamanın yarından itibaren cezai işlemle sonuçlanacağını aktardı. Motosiklet sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, kaskını takan motosiklet sürücülerine ise duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Jandarma trafik ekipleri, sorumluluk bölgelerinde yer alan noktalarda uygulamaya farklı gün ve saatlerde devam edeceklerini aktardı. 3 gün boyunca devam eden uyarıcı uygulamaların dün itibariyle sona erdiğini ifade eden Jandarma ekipleri, sürücüleri kasksız trafiğe çıkmamaları konusunda bir kez daha uyardı.

 

POLİSTEN KASK DENETİMİ

 

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise Bankalar Caddesi üzerinde motosikletlere yönelik kask denetimi yaptı. Uyarıcı denetimlerini akşam geç saatlere kadar sürdüren ekipler, durdurdukları motosiklet sürücülerini kask takmalarını aksi halde yarından (bugün) itibaren yapılacak denetimlerde cezai işlem uygulanacağını aktardı. İlçe merkezinde devam eden denetimlerde trafik polisleri, projenin ayrıntılarını da sürücülerle paylaştı.

 

Antalya genelinde kasksız motosiklet kullanıcısı kalmayıncaya kadar bu denetim etkin şekilde devam edecek. Projenin uygulanmasıyla, Antalya’daki tüm motosiklet kullanıcıları standart kask kullanmaya başlayacak; böylelikle meydana gelen motosiklet kazalarındaki ölüm ve ciddi yaralanmaların azalması ve ortadan kalkması hedefleniyor.