KARALAR’DA ASKER EĞLENCESİ

Gazipaşa’nın en büyük kırsal mahalleleri arasında yer alan Karalar Mahallesi’nde asker şenliği düzenlendi.

GÜNCEL 9.07.2019 10:26:50 0
KARALAR’DA ASKER EĞLENCESİ

2015 YILINDA kurulan Karalar Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen asker şenliğine katılım oldukça yüksekti. Pazar akşamı verilen yemekle başlayan asker şenliğine Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, CHP Meclis Üyesi Barış Sarıtaş, Karalar Mahalle Muhtarı Latif Oktay, mahalle halkı ve asker adayları katıldı. Yemek ikramının ardından Karalar’da ki köy konağında şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

“ASKERLERİMİZİ EĞLENDİRMEK İSTEDİK”

 

Karalar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yaman yaptığı açılış konuşmasında, misafirlere hoş geldiniz diyerek derneğim faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Mehmet Yaman, “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz asker şenliğimizi bu yıl ikinci kez yapıyoruz. Dernek olarak şenliğimizi geleneksek hale getireceğiz. Mahallemizden vatani görevini yerine getirmek üzere birliklerine gidecek askerlerimizi eğlendirmek ve mahalle halkı arasında kaynaşmayı geliştirmek için bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Şenliğimize gelerek bizlere yalnız bırakmayan, maddi-manevi olarak derneğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ŞENLİĞİN AĞASI GÖÇER

 

Gazipaşa Belediyesi Mehteran Takımı tarafından söylenen marşlar büyük alkış aldı. Asker adaylarının ellerine kına yakılan şenlikte, ünlü Ozan Gül Ahmet Yiğit unutulmaz bir konser verdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden şenliğe katılanlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Şenlik ağalığına 20 bin TL veren İsmet Göçer seçildi.

 

YILMAZ YALNIZ BIRAKMADI

 

Şenliğe katılan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, vatani görevini yerine getirmek için ülkemizin dört bir yanına gidecek olan askerlere hayırlı teskereler diledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Bu akşam Karalar Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği asker şenliğine katılarak onların sevinçlerine ortak olduk. Askerlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Askere giden tüm gençlerimizin sağ sağlam aramıza dönmelerini nasip etisin. Şu an vatani görevini yapan tüm askerlerimize de görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Onları güle oynaya askere gönderiyoruz, inşallah dönüşleri de gidişleri gibi şen olur. Allah onları ailelerine ve sevdiklerine bağışlasın” diye konuştu.