KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDILAR

Gazipaşa’da internet üzerinden yayın yapan haber sitesi ve iş birlikçileri, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı yıpratmak isterken Gazipaşa’nın ve belediyenin itibarını ayaklar altına aldı. Zeytinada Mahallesi’nde yapılan yama ç

GÜNDEM 8.07.2019 09:59:10 0
KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDILAR

GAZİPAŞA’DA 31 Mart seçimlerinde ilçe halkının çoğunluk oyunu alarak başkanlık makamına oturan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı yıpratma politikasına soyunan yerel bir gazete, başkanı karalamak isterken Gazipaşa’nın itibarını ayaklar altına aldı. İlçemizde yayın yapan yerel bir gazetede çıkan 'Zeytinada’dan Alanya’ya Yama Teşekkürü' başlıklı haberin, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz üzerinden Gazipaşa’nın  itibarını sarsan bir haber olarak  gören gazetemiz, yaşananların perde arkasını araştırdı. 'Zeytinada’dan Alanya’ya Yama Teşekkürü' başlıklı haberle Gazipaşa Belediyesi’ni yama dahi yapamayan bir belediye olarak gösteren gazete, Alanya’da görev yapan ve önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’e yakınlığı ile bilinen bir gazeteci ile iş birliği içine girerek Gazipaşa’nın ve ilçe belediyesinin itibarını ayaklar altına aldı. Söz konusu haberde geçen iddiaların gerçekleri yansıtmadığına ulaşan gazetemiz, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, Zeytinada Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şener’le koordineli bir şekilde çalışma yürüttüğü bilgisine ulaştı.

 

İŞTE GERÇEK

 

Edindiğimiz bilgiye göre, Muhtar Şener geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan bozuk yollar için yama talebinde bulundu. Başkan Yılmaz muhtarın talebine, “Önümüzdeki günlerde yama ihalesi yapacağız. İşiniz acele değilse ihaleye kadar bekleyelim” diye cevap verdi. Bunun üzerine yolların hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Muhtar Şener, “Başkanım izin verirseniz yamayı Alanya Belediyesi’nden alayım. Gazipaşa Belediyesi de kamyon ve işçileri versin” diye talepte bulundu. Başkan Yılmaz, Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener’in önerisine sıcak bakarak, yamanın Alanya’dan gelmesine diğer işlerin de Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılmasını kabul etti.  Bunun üzerine harekete geçen Başkan Yılmaz, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine Zeytinada Mahallesi’nde yapılacak çalışmalarda araç ve işçi desteği verilmesi talimatını verdi.

 

“BÖYLE OLACAĞINI BİLSEYDİM PAYLAŞMAZDIM”

 

Muhtar Şener cuma günü Gazipaşa ve Alanya belediyeleri tarafından bölgede yapılan çalışmaların ardından sosyal medya hesabından her iki belediyeye de teşekkür etti. Yaptığı paylaşımın haber yapılacağını tahmin etmediğini belirten Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, “böyle bir şey olacağını bilseydim bu paylaşımı yapmazdım. Ben bu yama işini kafama göre yapmadım. Alanya Belediyesi’nden yama alabilir miyim? Diye Başkanımdan izin aldım. Ayrıca başkanımdan çalışmalar için bana araç verebilir misiniz dedim. Başkanımız da sağ olsun, 'Hiç sıkıntı yok. İstediğin kadar araç verebilirim' dedi. Bende başkanımızın müsaadesiyle Adem Murat Yücel başkanımızdan 3 araba yama aldım. Çıkan haberler tamamen benim dışımda gelişen olaylar, böyle polemik durum yaratacağımı bilseydim Facebook’ta ki hesabımdan paylaşmazdım. Biz Zeytinada olarak başkanımızdan memnunuz” dedi.

 

“BEN BU HABER DE ART NİYET ARARIM”

 

Yama haberini ilk olarak Gazipaşa’da internet üzerinden habercilik yapan bir site duyurdu. Adil Çelik döneminde parke fabrikası kadrosundan işe alınıp belediyenin basın biriminde görev yapan ve Çelik  döneminde mesai saatleri içinde özel işleriyle uğraştığı gerekçesiyle yeni yönetim tarafından parke fabrikasında görevlendirilen ve ardından rapor alıp istifa eden şahısın yazdığı iddia edilen haber, hem Gazipaşa’da hem de Alanya gazetelerinde kendine yer buldu. Konu hakkında konuşan başkan Yılmaz, “Biz bu arkadaşı işini gerektiği gibi yapmadığı için işe alındığı parke fabrikasına gönderdik. Ama ne yazık ki burada işe başlamadı ve rapor aldı. Haberin yapıldığı gün noter aracılığıyla bu kişinin bize istifa dilekçesi geldi. Ben bu haber de art niyet ararım. Kimse gelip bize konu hakkında bir şey sormadı. Ama hakkımızda ve belediyenin hakkında yazılıp çizildi” diye konuştu.

 

MAZOT İDDİALARINA AÇIKLIK GETİRDİ

 

Alanya’da görev yapan ve önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’e yakınlığı ile bilinen bir gazeteci tarafından yapılan haberde ise, Başkan Yılmaz’ın muhtarlardan iş karşılığı mazot istediği iddialarına yer verildi. Mazot iddiaları hakkında bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, muhtarlardan hizmet karşılığı mazot istediği iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, “Vatandaşımızın biri, bahçesi için yol istedi. Kamuya ait olmayan bir yolda özel çalışma yapamayız. Bu konuda kamunun parasını hususi yollar için harcayamayacağımızı ve  mazot ihtiyacı karşılanırsa yapabileceğimizi söyledim. Ama bu çarpıtılarak 'başkan muhtarlardan hizmet karşılığı mazot istiyor' şeklinde yorumlandı” dedi.

 

“PETROL OFİSLERİ KUYRUĞA GİRDİ”

 

Gazipaşa Belediyesi’nin yakıt borçlarını ödediğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Belediyemizin yakıtla ilgili hiçbir sorunu yok. Bizler petrol ofislerine borcumuzu ödüyoruz. Ayrıca petrol ofisleri yakıtı kendi ofislerinden almamız için teklifte bulunuyor. Şuanda belediyemize en iyi teklifi veren bir petrol ofisinden yakıt alıyoruz. Daha 6 aylık sözleşmemiz var. Daha önce petrol ofislerine doğru düzgün para ödenmemiş. Biz hem yakıt hem de diğer esnaflarımızın borcunu ödemeye başladık. Şu anda petrol ofisleri belediyeden çok memnun. Yakıt ihtiyacımızı karşılamak için kuyruğa girdiler” şeklinde konuştu.