GERGİNLİK SÜRÜYOR

Millet İttifakı’nda yaşanan fotoğraf krizine İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz da dahil oldu. Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Güven’in Yüksel’i hedef alan ‘muhatabım değil’ sözünü ‘samimiyetsiz ve yakışıksız’ ol

GÜNDEM 8.07.2019 09:58:13 0
GERGİNLİK SÜRÜYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında yaşanan kriz devam ediyor. İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz,  Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’in arkasında durarak, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in ‘muhatabım değil’ sözüne ‘samimiyetsiz ve yakışıksız buluyorum’ şeklinde karşılık verdi. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Yüksel’in, partisi adına değerlendirme yapma hakkına sahip olduğunu ifade eden Yılmaz,  31 Mart yerel seçimlerinin kazanılmasında partisinin etkisini bir kez daha hatırlattı. İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, 'Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanının İYİ Parti Meclis Üyemiz Mehmet Yüksel'e ithafen yapmış oldukları ‘Bizim muhatabımız değilsin’ ifadesini samimiyetsiz ve yakışıksız buluyorum. Sayın Mehmet Yüksel, partimizin Kurucu İlçe Başkanı, Gazipaşa Belediye ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevleri yanında Belediye Meclis grubumuzun da sözcüsüdür. Belediyenin çalışmalarıyla ilgili partimiz adına değerlendirme yapma hakkına da sahiptir. Dolayısıyla, sizin muhatap kabul etmediğiniz bu siyasi yapı Gazipaşa halkı tarafından muhatap kabul edildiği için şu anda Mehmet Ali Yılmaz başkan Gazipaşa Belediye Başkanlığı makamında oturmaktadır. Kaldı ki, CHP grup sözcüsünün Haziran Meclis toplantısında gündem dışı olarak meclise getirdiği ve Temmuz ayında yeniden çark ettiği önergenin sahibini, biz ittifakın onurudur, haysiyeti şerefidir anlayışı ile kabul ederken Ulaş Özgen bizim muhatabımız değildir demedik'  dedi.

 

“AÇIKLAMA YAPMASAYDIN”

 

İYİ Parti olarak Gazipaşa Belediyesi’nin çalışmalarına katkı sağlamak adına gayret edeceklerini ve çalışmaları ilçe halkıyla paylaşacaklarını söyleyen Yılmaz, 'Madem o fotoğraf karesinde CHP İlçe Başkanı kendisinin bulunmadığını beyan ediyor. O halde bu açıklamayı yapma gereği de olmamalıydı. Açıklamayı belediye başkanı yapabilirdi. Bu söylemler İYİ Parti’nin tarzı değildir ve CHP İlçe Başkanı Ömer Güven'e de yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Bizler İYİ Parti olarak aksi bir durum olmadığı sürece beş yıl boyunca genel merkezimizin talimatı doğrultusunda Gazipaşa Belediyesi’nin çalışmalarına katkı sağlamak adına gayret edeceğiz ve çalışmaları ilçe halkıyla paylaşmak, onları bilgilendirmek mecburiyetindeyiz. Bu süreçte bizler CHP meclis üyelerini muhatap kabul ediyorsak, onlarda İYİ Parti yöneticilerini muhatap kabul etmek zorundadır. Bu anlamda İYİ Parti Yönetimi olarak meclis üyesi arkadaşlarımızın meclis çalışmalarında sürekli takipçisi ve destekçisi olduğumuzu bütün Gazipaşalı hemşerilerimizin bilmesini isteriz. İYİ Partili olarak muhatabımız Gazipaşa halkı, sevdamız da Gazipaşa’ya hizmet etmektir' diye konuştu.