CHP CEPHESİNDEN YÜKSEL’E YANIT

İYİ Partili Yüksel’e CHP cephesinden yanıt geldi. İlçe Başkanı Güven ve Başkan Yılmaz, konunun büyütülecek bir yanı olmadığını söyleyerek, ortada kasıtlı ya da art niyetli bir durum olmadığına işaret ettiler.

SİYASET 5.07.2019 10:22:00 0
CHP CEPHESİNDEN YÜKSEL’E YANIT

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve parti sözcüsü Mehmet Yüksel’e, CHP cephesinden yanıt geldi. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘fotoğraf krizi’ ile ilgili yaptıkları açıklamada muhataplarının İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz olduğuna işaret ettiler. Fotoğraf karesinde İYİ Partili isimlerin yer almamasında kasıt ya da art niyetli bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz  “CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarıyla görüşüyorum. Belediye başkanı ve meclis üyesinin basın üzerinden haberleşmesini doğru bulmuyorum” dedi.

 

“BÜYÜTÜLECEK YANI YOK”

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel'in açıklamalarına sert sözlerle yüklendi. İlçe Başkanı Ömer Güven, 'Benim muhatabım İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz'dır. Ben belediye işlerine karışmıyorum, bundan sonrada karışmayacağım. O fotoğraf karesinde bende yokum. Olmadığım bir kare ile ilgili konuşmam saçma olur. Ancak bu konunun büyütülecek bir yanı olduğunu da düşünmüyorum. Ben bir gün öncesinde sanayide esnaflarımızla kahvaltıda bir araya geldim. Orada yanımda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı bulunuyordu. Birlikte esnaflarımızla istişarelerde bulunduk. O fotoğrafında art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şeye de gerek yok. Bu anlamda benim verebileceğim bir cevap yok' dedi.

“KASITLI YAPILAN BİR HAREKET DEĞİL”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, konuyla ilgili olarak art niyetli bir durumun olmadığını ifade etti. Başkan Yılmaz,  'Göreve başlattığımız işçilerle toplantı yaptık, toplantının sonucunda da bir resim alalım dedik. Ben orada açıkçası kareye o girsin, bu girmesin demedim. O sırada Durmuş Ali Bey'de yanımızdaydı o da bulundu karede. Kasıtlı ya da bilinçli yapılan bir hareket yok. Burada meclis üyesi ile bir başkanın basın üzerinden haberleşmesi doğru değil. Sıkıntının ne olduğunu direkt bana sorabilirlerdi. Gerek telefonda gerek yüz yüze sorabilirlerdi. Ben bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ben herkesle iyi geçinme gayreti içerisindeyim. Hiç kimseye karşı bir ön yargım yok. İyi geçiniyorum. Kimseyi de dışlamıyoruz. Herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Herhangi bir meclis üyesi arkadaşımızın bir rahatsızlığı varsa bana gelebilir, benle konuşabilir. Her zaman kapım açıktır, telefonum açıktır. Öyle bir şey yok yani' dedi.

 

“İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANIYLA GÖRÜŞÜYORUM”

 

Belediyeye işçi alımı konusunda ise kimsenin partisine bakmadığını belirten Başkan Yılmaz, 'Ben kimsenin partisine bakmıyorum, kim hangi partiden onu da bilmiyorum. Ama bana her kesimden çok iş talebi geliyor. Ama şuan da belediyenin imkanları yeni işçi alımına uygun değil. Mağduriyeti gidermek açısından mahkeme kararı olan arkadaşları işe başlattık. Belediye ile o işçiler oturup anlaştılar. Bu işçiler dışında bir işçi alımı olmadı. Ben zaten o işçileri almadan önce İYİ Parti ile konuştum. Bir sorun yok aramızda. İYİ Parti Başkanı Osman Nuri Yılmaz ile her zaman irtibat halindeyim, bu konuda da herhangi bir sorun yok. İYİ Parti şunu ya da bunu istedi, ben vermedim şeklinde bir şey yok. Ben bu tip konularda gerek İYİ Parti, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları ile görüş alışverişinde bulunarak icraat yapıyorum, onların bilmeleri gereken konularda bilgi veriyorum. Öyle bir sorun yok yani. Zaten ben mahkeme kararı olmayan bir tane işçi almadım. Ama bundan sonra işçi alımı olursa tabi ki partilerle istişare eder öyle alırım' diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27